+370 634 85000
0

Kaip išsirinkti čiužinį?

Ciuziniai-ciuzinys-natural-3

Miegas užima svarbią dalį kiekvieno žmogaus gyvenime. Jo kokybė priklauso nuo daugybės skirtingų veiksnių: fizinės savijautos, psichologinės būsenos, taip pat išorinių veiksnių, tokių kaip čiužinys. Todėl kyla klausimas: kaip išsirinkti čiužinį, kuris geriausiai atitiktų individualius poreikius ir užtikrintų patogų miegą?

Žmogaus svoris besirenkant čiužinį – labai svarbus


Kokį čiužinį rinktis kai skauda nugarą, kaklą, pečių sritį? Vienu kertinių kriterijų tampa žmogaus svoris, kurį būtina įvertinti norint rasti tinkamą lovos čiužinį. Kuo didesnis svoris, tuo kietesnio čiužinio dažniausiai reikia. Priešingu atveju nesuteikiama tinkama atrama ir neišlaikoma taisyklinga kūno padėtis, todėl miegoti gali būti itin nepatogu. Gaminio kietumas priklauso nuo jo vidinės struktūros.


Putų poliuretano čiužiniai su viskoelastinės medžiagos sluoksniu 


Jie yra minkštesni, todėl rekomenduojami lengvesniems žmonėms. Jie ypač maloniai apgaubia kūną ir dėl „Memory back“ funkcijos greičiau įdumba, tačiau lėtai atgauną pradinę padėtį. Abi čiužinį sudarančios medžiagos yra prisotintos natūralaus sojų aliejaus, kuris suteikia gaminiui patvarumo ir padeda sukurti sveiką miego aplinką. Puikus pasirinkimas tokiu atveju galėtų būti čiužinys „Natural“ arba „Natural Visco“ – atitinkamai skirti sveriantiems 60–80 kg ir 50–70 kg.


Kišeninių spyruoklių čiužiniai


Rekomenduojami didesnį svorį turintiems žmonėms. Pavyzdžiui, tokie kaip „Relax“ „Relax Visco“, kurie yra standesni ir suteikia tvirtesnę atramą. Pirmieji du atitinkamai rekomenduojami sveriantiems 100–120 kg ir 90–110 kg žmonėms. Kiekviena „Pocket“ spyruoklė turi savo tekstilinį apvalkalą, kuris leidžia joms individualiai reaguoti į kūno spaudimą. Kišeninių spyruoklių blokas iš visų pusių yra apgaubtas švelniai prie kūno prisitaikančiu putų poliuretanu.

Jei svarstote, koks čiužinys geriausias pagal jūsų kūno svorį, patariama įvertinti ir gaminio aukštį – įprastai jis siekia apie 20 cm. Tačiau kietesni pagrindai, gali būti ir aukštesni. Todėl svarbu atsižvelgti į šalia stovinčius korpusinius baldus. Norint sukurti funkcionalią miegamojo aplinką, lovos aukštis kartu su čiužiniu turėtų būti proporcingas naktiniams staliukams. 

 

Kaip išsirinkti čiužinį, atsižvelgiant į sveikatos problemas


Kokybiškas poilsis siejamas su stipresniu imunitetu, gera nuotaika ir didesniu energijos kiekiu. Tik ramiai miegodami naktimis, galime būti darbingi dienos metu. Dar vienas svarbus aspektas, kurio vertėtų nepamiršti – savo sveikatos būklės įvertinimas:

  • Jaučiantiems skausmą ar diskomfortą juosmens srityje labiau tinka minkštesnis čiužinys, kuris leidžia atpalaiduoti šią kūno zoną. Tiems, kurie susiduria su menčių ar kaklo skausmais, patariama išbandyti kietus spyruoklinius arba vidutinio kietumo poliuretaninius čiužinius, pavyzdžiui, „Comfort“ arba „Comfort Visco“. Jie suteikia stabilesnę atramą viršutinei kūno daliai.

  • Jei esate alergiški, rekomenduojama rinktis tik tokius čiužinius, kurių sudėtyje nėra kenksmingų chemikalų. Sertifikatai užtikrina, kad gamybos procese yra naudojamos saugios medžiagos, todėl čiužiniai tinkami ir kūdikiams. Kenčiantiems nuo alergijų, puikiai tinka gaminiai, papildyti patvarumo suteikiančiu ekologišku sojų aliejumi – jis įeina į daugumos „Magrės baldų“ čiužinių sudėtį. Ši medžiaga yra visiškai natūrali, todėl padeda sukurti sveiką miego aplinką.

  • Tiems, kurie kenčia nuo alergijų ir galvoja, kaip pasirinkti čiužinį, vertėtų nepamiršti įvertinti, ar jis turi nuimamą užvalkalą, kurį galima skalbti automatiniu būdu 30°C temperatūroje, valyti sausu būdu ir lyginti (naudojant ne aukštesnę nei 110 ° C temperatūrą). Tai labai palengvina gaminio priežiūrą ir leidžia išvengti alergenų kaupimosi ant čiužinio ir jo viduje.

  • Gausiai prakaituojantiems reikėtų rinktis kuo geresniu oro pralaidumu pasižyminčius čiužinius. Koks čiužinys geriausias tokiu atveju? Putų poliuretanas pasižymi porėta struktūra, todėl gerai praleidžia orą ir išgarina drėgmės perteklių. Be to, poliuretaninių čiužinių vidurinėje dalyje yra papildomi oro tarpai, o apatinėje – tinkliukas. Todėl užtikrinamas patikimas vėdinimas. Geru oro pralaidumu pasižymi ir spyruokliniai čiužiniai, kurių viduje yra specialūs tarpai, o apačioje – tinkliukas.

  • Jei kamuoja sąnarių ir kaulų skausmai, patariama įsigyti ergonominėmis zonomis suskirstytą čiužinį. Kiekviena iš jų atitinkamai reaguoja į tam tikros kūno dalies svorį ir spaudimą. Tai padeda išlaikyti taisyklingą stuburo padėtį, labiau atpalaiduoti raumenis ir pagerinti kraujo apykaitą.

  • Tiems, kuriems nuolatos šalta, tinka šiltesnio pagrindo gaminiai, pavyzdžiui, su viskoelastinės medžiagos sluoksniu. Šis reaguoja į kūno skleidžiamą šilumą ir maloniai jį apgaubia. Prie miegančiojo poreikių prisitaikantis miego pagrindas užtikrins stabilią temperatūrą ir leis atsipalaiduoti.

„Magrės baldai“ asortimente rasite platų čiužinių pasirinkimą. Prie kiekvieno gaminio pateiktas išsamus aprašymas, todėl apsispręsti išties paprasta. Norint pasiekti maksimalų komfortą, reikia atsižvelgti ne tik į sveikatos būklę, bet ir kitus išorinius veiksnius, apie tai sužinosite skaitydami toliau.

Geriausi čiužiniai nugarai


Kokį čiužinį rinktis kai skauda nugarą? Nugaros skausmų priežastimis kartais tampa fizinis darbas, netaisyklinga laikysena darbo metu ar įgimtos ligos. Be abejonės, tai turi įtakos miego kokybei. Tačiau nugaros skausmą neretai sukelia ir pati netaisyklinga miego poza bei netinkamas čiužinys. Į klausimą, koks čiužinys geriausias taisyklingai nugaros atramai, nėra vieno teisingo atsakymo. Tam įtakos turi individualūs aspektai:

  • kūno sudėjimas,
  • individuali sveikatos būklė,
  • miego įpročiai.


Aišku viena, jog geriausi čiužiniai nugarai kitiems – nebūtinai bus geriausi ir jums. Dažniausiai miegodami per naktį pakeičiame kelias miegojimo pozicijas. Dėl to svarbu, kad bet kurioje miego pozoje stuburas išliktų tiesus. Čiužinio elastingumas ir tvirtumas yra kokybiško miego pagrindas. Atsižvelgiant į tai, dauguma ekspertų rekomenduoja rinktis elastingesnius, vidutinio kietumo čiužinius.

Puikiu pasirinkimu gali būti, viskoelastiniai variantai, kurie sudaryti iš tvirtesnio pagrindo, lengvai prisitaiko prie individualių kūno formų. Dėl unikalių konstrukcinių sprendimų „Magrės baldų“ miego pagrindas padeda išlaikyti taisyklingą stuburo padėti ir leidžia mėgautis ramiu poilsiu. Todėl dažniausiai jie rekomenduojami žmonėms, kenčiantiems nugaros skausmus ar turintiems stuburo problemų.

Miego metu išlaikyta tiesi stuburo padėtis ir tinkamas kitų zonų įdubimas (pečiai, dubuo, šonas) užtikrina kokybišką poilsį. Svarstant, kokį čiužinį rinktis kai skauda nugarą, reikia atsižvelgti į asmeninius miego įpročius, kūno sudėjimą ir sveikatos būklę. Viskas priklauso nuo individualių aspektų. Tinkamas čiužinys – geras miegas, o geras miegas – gera savijauta.


Miegamojo aplinka


Svarstant, kaip išsirinkti čiužinį, vertėtų nepamiršti įvertinti ir savo miegamojo aplinkos. Jei pastebėjote, jog kambaryje tvyro drėgmė, patariama rinktis gaminius, kurie gerai išgarina drėgmę. Tokiomis savybėmis pasižymi tiek putų poliuretano, tiek spyruokliniai čiužiniai.

Viskoelastinė medžiaga šiuo atveju nebūtų pats tinkamiausias pasirinkimas, nes likui bėgant joje gali pradėti kauptis drėgmė ir netgi atsirasti pelėsis. Be to, esant žemesnei nei 15° C temperatūrai, viskoelastas ima kietėti, praranda elastingumą.


Neužtenka vien paliesti čiužinį ranka

 

Dažniausia daroma klaida renkantis lovą ar čiužinį — atmestinumas. Neužtenka paspausti paviršių pirštų galais ir bandyti suprasti, ar jis jums tinka. Jei tik turite galimybę, nebijokite „pasimatuoti“ mažiausiai 5 čiužinius – išbandykite įvairias įprastas miegojimo pozas. Taip geriau suprasite, kuris variantas yra patogiausias asmeniškai jums.

Apsispręsti, kaip išsirinkti čiužinį pagal miegojimo pozą, gali padėti ir tai, kad mėgstantiems gulėti ant nugaros dažniausiai patariama rinktis kietesnius, o gulintiems ant šono – minkštesnius čiužinius. Žinoma, tai tik rekomendacijos. Itin patogu tai, kad dauguma „Magrės baldų“ gaminių yra pritaikyti įvairiomis pozomis miegantiems žmonėms: ant šono, nugaros ar pilvo. Čiužiniai kuo puikiausiai prisitaiko prie kūno judesių ir pozos suteikdami švelnią atramą. Itin svarbu suprasti, kad kiekvienas žmogus yra individualus. Pavyzdžiui, du poliuretaniniai čiužiniai, gali suteikti skirtingą atramą, todėl svarbu atsižvelgti ne tik į gaminio tipą, bet ir aprašyme pateiktas technines savybes.


Skirtingos miego pozos: kokį čiužinį rinktis?


Miego poza yra itin svarbi renkantis kokybišką miego pagrindą. Juk vienoms kūno vietoms tenka didesnis spaudimas, dėl to joms reikalingas tam tikras kietumas. Didžiąją dalį laiko miegantiems ant nugaros dažniausiai patariama rinktis kietesnius čiužinius, nes stuburui reikia tinkamos atramos. Kietas miego pagrindas nerekomenduojamas miegantiems ant šono, nes užspaudžiami taškai, kurie sukelia aukštą kraujospūdį. Aukštas kraujospūdis trukdo miegui, dėl to dažnai verčia atsibusti.

Gulintiems ant šono svarbu įsitikinti, jog čiužinys puikiai prisitaiko prie kūno linijų. Šiuo atveju optimalus čiužinys yra toks, kuris turi minkštesnę viršutinę dalį, kuri švelniai apgaubia krūtinę ir kietesnę vidurinę dalį. Tokiu būdu užtikrinama reikiama stuburo atrama, o sąnariai ir raumenys – neapkraunami.

Greičiau apsispręsti, koks čiužinys geriausias jums, gali padėti miegojimo poza, žinoma, tai tik rekomendacijos. Svarbu įvertinti sveikatos būklę ir kasdienius įpročius, pasitarti su specialistu. Itin patogu tai, kad „Magrės baldų“ kataloge esantys gaminiai yra pritaikyti įvairioms miego pozoms. Todėl esame tikri, jog greitai surasite sau tinkamiausią miego pagrindą, kuris užtikrins kokybišką poilsį.

 

Tinkamas lovos pagrindas


Tam, kad naujasis čiužinys būtų kuo ilgaamžiškesnis, svarbu pasirūpinti tinkamu pagrindu. Jis turėtų užtikrinti gerą oro cirkuliaciją ir užkirsti kelią drėgmės, nešvarumų kaupimuisi. Bene geriausias pasirinkimas yra lovos su medinėmis grotelėmis.

Būtent tokia konstrukcija naudojama gaminant ir „Magrės baldų“ lovas. Plačiame asortimente galima rasti didelį šių baldų pasirinkimą. Jei domina stilingos ir patvarios dvigulės lovos su medinėmis grotelėmis, spauskite čia ir apsižvalgykite. Tikime, jog rasite tai, ko reikia jūsų svajonių miegamajam.

 

Čiužinio dydžio pasirinkimas


Svarbu įsitikinti, kad čiužinys atitiktų lovos matmenis arba atvirkščiai. Mūsų asortimente galite rasti visų standartinių dydžių gaminius, todėl išsirinkti tinkamą jų derinį labai lengva. Be to, esant poreikiui, čiužinius ir lovas galime pagaminti pagal individualų užsakymą.

Ieškant optimalaus varianto, reikia atsižvelgti ir į savo ūgį, už kurį čiužinio ilgis turėtų būti didesnis bent 20 cm. Pločio pasirinkimas dažniausiai priklauso nuo to, ar miegate vieni ar dviese. Pastaruoju atveju „Magrės baldų“ miego pagrindai labai praverčia, nes itin gerai sugeria judesius, todėl šie nėra perduodami partneriui. Tai užtikrinamas maksimalus komfortas miegant.


Vienu metu patogu pasirūpinti viskuo


Jei esate iš tų, kurie svarsto, kaip išsirinkti čiužinį, kuris leistų pasimėgauti kuo patogesniu miegu, rekomenduojama nepamiršti ir pagalvės. Praleidžiame daug laiko svarstydami, kokie geriausi čiužiniai nugarai, tačiau pamirštame, kokia svarbi čia yra pagalvė. „Magrės baldų“ asortimente galite rasti ir jas. Išskiriami tokie pagalvių tipai:

  • Dvipusės – jų vidinę konstrukciją sudaro skirtingo minkštumo viskoelastinė medžiaga ir putų poliuretanas. Taigi, pagal poreikius galima pasirinkti minkštesnę arba šiek tiek kietesnę pusę. Norintiems išbandyti tokias pagalves patariame rinktis gaminius „Comfort“ ir „Relax“.

  • Forminės / ortopedinės – šių pagalvių paviršius yra išlenktas. Dėl šios priežasties jos itin gerai prisitaiko prie galvos ir kaklo formos. Priklausomai nuo modelio, tokio tipo pagalvės gali būti pagamintos iš viskoelastinės medžiagos (tokie gaminiai kaip „Viscosoya“ arba „Viscoool“) arba aukšto tankio putų poliuretano (pvz., pagalvė „Natural“).


Galvojant, kaip pasirinkti čiužinį ir pagalvę, kurie geriausiai atitiktų individualius poreikius, abu šiuos gaminius patariama išbandyti vienu metu. Būtent taip lengviausia įvertinti jų patogumą. Nepriklausomai nuo to, kurią „Magrės baldų“ asortimente esančią pagalvę nuspręstumėte pasirinkti, verta žinoti, kad visos jos:


  • Turi nuimamus užvalkalus. Juos galima skalbti automatiniu būdu. Todėl pagalvių priežiūra tampa kur kas lengvesnė, be to, paprasčiau palaikyti sveiką miego aplinką.

  • Yra sertifikuotos. Tai užtikrina, kad pagalvių audinio gamybos procese nebuvo naudotos sveikatai pavojingos medžiagos, tokios kaip formaldehidai, sunkieji metalai ar pesticidai.

  • Pasižymi pralaidumu orui. Tiek viskoelastinė medžiaga, tiek putų poliuretanas yra atvirų porų struktūros. Dėl šios priežasties užtikrinama gera oro cirkuliacija ir drėgmės pertekliaus išgarinimas.

  • Padeda palaikyti taisyklingą miegojimo padėtį. Pagalvės prisitaiko prie individualios galvos bei kaklo formos, todėl stuburas išlieka tiesus. Tai leidžia užtikrinti sveiką organizmo funkcionavimą ir išvengti nugaros, kaklo ar kitų skausmų.

  • Tinka įvairiomis pozomis miegantiems žmonėms. Tiek dvipusės, tiek forminės / ortopedinės pagalvės tinka miegantiems ir ant šono, ir ant nugaros ar pilvo.


Aptardami, kaip pasirinkti čiužinį lovai minėjome, kad jų sudėtyje yra natūralaus sojų aliejaus. Ši ekologiška medžiaga naudojama ir daugumos „Magrės baldų“ pagalvių gamyboje. Sojų aliejus neleidžia veistis dulkių erkutėms, todėl pagalvės yra tinkamos alergiškiems žmonėms. Be to, gaminiams jis suteikia patvarumo – neleidžia putų poliuretanui suirti ir sudžiūti.

 

Problemos dėl netinkamo čiužinio pasirinkimo


Iš pradžių gali atrodyti, jog netinkamas čiužinio pasirinkimas tik pablogina miego kokybę ir sukelia minimalius kūno skausmus. Tačiau iš tiesų blogas poilsis neigiamai veikia visą nervų sistemą, todėl dienos metu dažniau patiriamas stresas. Taip pat gali padidėti kai kurių ligų, tokių kaip depresija, šizofrenija arba bipolinis sutrikimas, rizika. Be to, netinkamas čiužinys dėl blogo oro pralaidumo gali lemti bakterijų, kurios sukelia niežulį, kosulį ir odos bėrimus, kaupimąsi.

Atsakymų į klausimą, kaip pasirinkti čiužinį, kuris geriausiai atitinka individualius poreikius, yra pakankamai nemažai. Kiekvienas jų reikšmingas norint susikurti patogią ir sveiką miego aplinką. „Magrės baldų“ komanda pasiruošusi jums padėti tai įgyvendinti. Tegul pasirūpinti pilnavertišku poilsiu būna kaip niekada paprasta!

Dažniausi su čiužiniais susiję mitai


Svarstant, kokį čiužinį rinktis, pakankamai dažnai susiduriama su įvairiais mitais. Tam, kad jūsų apsisprendimas būtų lengvesnis, norime paneigti keletą iš jų.


1. Čiužinį reikia keisti kas 7–10 metų


Įvairiuose šaltiniuose pateikiama informacija, kas čiužinį reikia keisti kas 7–10 metų. Tačiau iš tiesų gaminio ilgaamžiškumas priklauso nuo jo gamybos medžiagų kokybės, tvirtumo, atsparumo trinčiai. Didelę įtaką turi ir tai, kaip čiužinys prižiūrimas: ar jis gerai vėdinimas, reguliariai valomas ir apsukamas.


2. Čiužinį būtina kas kiek laiko apversti


Ši taisyklė gali būti taikoma tik dvipusiams čiužiniams. Kitu atveju jie gali būti naudojami tik ta puse į viršų, kuri nurodyta etiketėje. Vienpusius čiužinius rekomenduojama reguliariai apsukti, t. y. pakeisti galvos ir kojų puses vietomis. Taip jie mažiau išsiguli ir susidėvi.


3. Brangesni gaminiai yra geresni


Tai vienas iš dažniausiai pasitaikančių mitų, su kuriuo susiduria svarstantys, kaip išsirinkti čiužinį. Žinoma, rinktis pernelyg pigaus gaminio taip pat nerekomenduojama, nes jo kokybė gali nuvilti. Bet kuriuo atveju svarbu įvertinti čiužinio medžiagas, pasiuvimą ir jam suteikiamą garantiją. „Magrės baldų“ produkcija yra patikima ir saugi. Mūsų gaminiams naudojamos tokios medžiagos ir dalys kaip aukšto tankio poliuretanas, viskoelastinės medžiaga, taip pat kišeninės „Pocket“ spyruoklės. Jos yra tvirtos ir užtikrinančios maksimalų miegojimo komfortą.

Viską darome taip, kad jūsų apsisprendimas, kokį čiužinį rinktis, būtų kuo lengvesnis. Todėl skirtingų modelių, bet tokio paties dydžio čiužiniai yra vienodos kainos. Tai žymiai palengvina pasirinkimą, nes tuomet svarbiausiu kriterijumi tampa individualūs poreikiai.


4. Sveikiausia miegoti ant kieto čiužinio


Kietas čiužinys ne visuomet yra geriausias pasirinkimas. Dažniausiai jis rekomenduojamas didesnio svorio žmonėms ir tiems, kurie įpratę miegoti ant nugaros. Kitais atvejais toks čiužinys gali būti pernelyg tvirtas ir neleisti kūnui atsipalaiduoti. Todėl visuomet svarbiausia įvertinti individualius poreikius.


5. Naujas čiužinys iš karto turi būti idealiai patogus


Tam, kad kūnas prisitaikytų prie naujo miego pagrindo, dažniausiai reikia bent mėnesio. Atsižvelgiant į tai, kiek laiko praleidžiame miegodami, nieko nuostabaus, jog mūsų raumenys ir sąnariai įpranta prie senojo čiužinio.

Atsakymų į klausimą, kaip pasirinkti čiužinį lovai, kuris geriausiai atitinka individualius poreikius, yra pakankamai nemažai. Kiekvienas jų reikšmingas norint susikurti patogią ir sveiką miego aplinką.

Jeigu ieškote kažko konkretaus arba norite pasikonsultuoti, koks čiužinys geriausias individualiai jums – „Magrės baldų“ komanda pasiruošusi jums padėti. Suteiksime visą reikalingą informaciją ir patarsime, kokį čiužinį rinktis kai skauda nugarą ar vargina alergijos. Tegul pasirūpinti visaverčiu poilsiu būna kaip niekada paprasta!