+370 634 85000
0

Stilingoms erdvėms – Milano parodos apžvalga

IMG_20190410_111645

Prieš keletą savaičių madų sostine tituluojamame Milane, Italijoje vyko tarptautinė paroda „Salone Internazionale del Mobile 2019“, suburianti interjero dizaino ekspertus, baldų gamintojus, žurnalistus ir mados entuziastus iš viso pasaulio. Pasidalinsime su Jumis šviežiais įspūdžiais iš stilingojo Milano.

Prieš keletą savaičių madų sostine tituluojamame Milane, Italijoje vyko tarptautinė paroda „Salone Internazionale del Mobile 2019“, suburianti interjero dizaino ekspertus, baldų gamintojus, žurnalistus ir mados entuziastus iš viso pasaulio. Įspūdingoje ir abejingų nepalikusioje parodoje, kurioje buvo pristatyti tiek įvairūs svetainės baldai, tiek naujausios komercinių patalpų interjero tendencijos, dalyvavo ir mūsų komanda. Pasidalinsime su Jumis šviežiais įspūdžiais iš stilingojo Milano.

 

Spalvų šiemet nebus per daug

Bemaž iškart į akį kritęs ir praktiškai visose ekspozicijose vyravęs aspektas – spalvų gausa, ir tai išties džiugina. Stendai mirgėjo tiek nuo dar pernai metais buvusių populiarių spalvų, tiek nuo šiųmetinių tonų ir atspalvių. 2018-siais baldams ir aksesuarams kurti itin mielai naudotos tamsiai mėlyna ir žalia šiais metais pakeistos švelnesniais atspalviais. Tamsesni šių spalvų tonai nedingo – jie dažniau panaudojami akcentams ir įvairioms dekoro detalėms. Pernai pasisekimo sulaukusi oranžinė spalva, panašu, iš interjero neketina pasitraukti ir šiemet. Įdomu ir tai, kad svetainės baldai ir apdailos priemonės žiba išskirtine „Flamingo“ spalva.

spalvų gausa interjere

Žinoma, neutralios spalvos – taip pat būtinos, nes jos suteikia platesnes derinimo galimybes, sukuria kontrastą interjere. Pilka, balta, smėlio ir rusva – tai spalvos, kurios tikriausiai niekuomet neišklys į mados paraštes. Ypatingai ši tendencija pastebima miegamojo baldų kolekcijose: pernai buvo populiaru naudoti intensyvias spalvas, o šiemet daugiau dizainerių kūrė neutralių spalvų baldus.

 

Drąsus tekstūrų ir medžiagų gretinimas

Savitą estetiką baldams padeda sukurti ne tik spalvinė gama, tačiau ir audiniai, jų tekstūra. Grožėdamiesi parodos eksponatais netrukome pastebėti, jog bandoma žaismingai suderinti skirtingo tipo audinius: pavyzdžiui, svetainės baldai aptraukiami natūraliais, tačiau gana grubiais, melanžiniais audiniais. Itin švelnių ir blizgaus paviršiaus audinių šiais metais stenduose jau nėra tiek daug. Universalioji oda naudojama, tačiau labai saikingai.

Baldų formos pasižymi subtilumu ir švelnumu – nėra ekstravagantiškų linijų, jos daugiausia užapvalintos. Prie lengvumo įspūdį sukuriančios estetikos prisideda ir pakankamai mažas atstumas tarp siūlių dygsnių, o dekoravimui naudojamų siūlių nėra gausu. Dar viena tendencija šįmet – stiklo naudojimas korpusiniuose balduose.

spalvos ir tekstūros interjere

 

Dėmesys aksesuarams ir kitiems interjero sprendimams

Svetainės baldai – svarbi, tačiau ne vienintelė įstabaus interjero sudedamoji dalis. Erdvę ne tik užpildo, bet ir papuošia įvairūs aksesuarai, dekoro priemonės. Gamtos ir natūralumo motyvai šiandieniame aplinkos apsaugos kontekste turi ne tik estetinę reikšmę. Stenduose buvo naudojamos gyvos gėlės ir kiti augalai: bambukai, alyvmedžiai, kalninės pušys. Šie augalai yra gana dideli, lengvai pastebimi, todėl juos pravartu statyti greta baldų.

Sienoms dekoruoti šiemet ypač plačiai naudojami fototapetai. Tiesa, ant jų kuriamas abstraktus vaizdas, vengiama realizmo. Trumpai tariant, jie atlieka tiesiog dekoracinę funkciją ir nesistengia pernelyg sujaukti interjero dermės. Jau minėtu stiklu dekoruojami ne tik svetainės baldai – iš jo pagaminti aksesuarai gali būti derinami tiek su metalinėmis, tiek su medinėmis detalėmis. Didelio pasisekimo sulaukė „Mood board“ – nedidelis dekoro elementas, sukuriamas tam, kad būtų galima koncentruotai perteikti interjero atmosferą. Šis koliažas yra spalviškai suderintas, o jam sudaryti gali būti panaudotos skirtingos medžiagos, formos ir net kvapai.

 

Šiųmetinė paroda neišsiskyrė didelių ir mados tendencijų tėkmei kontrastingų pokyčių gausa. Netgi atvirkščiai – buvo galima pasigrožėti elegantiška, ramia evoliucija, kuri, manoma, priimtinesnė platesniam žmonių ratui.