+370 634 85000
0

5 patarimai, kaip atskleisti odinio kampo grožį

minksti-kampai-minkstas-kampas-king-odinis-1

Odinis kampas – elegantiškas namų interjero akcentas, išryškinantis prabangą ir stiliaus pajautą. Vis dėlto dalis besižavinčiųjų šiais baldais nerimauja, kad nesugebės jų tinkamai įkomponuoti. Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio – tereikia žinoti kelias gudrybes.

Odinis kampas – elegantiškas namų interjero akcentas, išryškinantis prabangą ir stiliaus pajautą. Vis dėlto dalis besižavinčiųjų šiais baldais nerimauja, kad nesugebės jų tinkamai įkomponuoti. Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio – tereikia žinoti kelias gudrybes.

 

Skirkite dėmesio viskam: nuo spalvų derinimo iki bendrų dekoracijų

Minimalizmas, šviesus skandinaviškas stilius, modernizmas ir naujų savybių įgavusi klasika – tai bene daugiausiai dėmesio pastaruoju metu susilaukiantys interjero stiliai. Siekiant unikalaus patalpų dizaino, jie dažnai perpinami. Odiniai kampai su miegamuoju mechanizmu – baldai, kurie taip pat gali padėti išlaikyti savitą stilistinę dermę.

 

  1. Derinkite oda aptrauktus kampus ir minimalizmą. Odiniai baldai puikiai tinka ne tik svetainėje, bet ir miegamajame. Daugelis pamažu atranda jų privalumus ir mažos kvadratūros būstuose. Leiskite odiniam kampui tapti kambario akcentu. Tegul jis atkreipia dėmesį, o likę baldai – tik papildo interjerą. Siekdami šio tikslo, drąsiai rinkitės ryškius odinius apmušalus.
  1. Išryškinkite natūralumą klasikiniame interjere. Su natūralumu siejasi net ir kokybiška dirbtinė oda. Jei norite išryškinti įspūdį, papildykite patalpą žaliais elementais. Pavyzdžiui, ant palangių ar nedidelių staliukų sofos šonuose galite įkomponuoti kelias žaliuojančias kambarines gėles, o sienas papuošti peizažo nuotraukomis ar paveikslais.
  1. Žaismingai derinkite spalvas ir raštus. Odiniai kampai su miegamuoju mechanizmu savaime užima daugiau vietos ir atkreipia dėmesį. Tačiau neutralios spalvos gali neatskleisti dizaino grožio. Dėl šios priežasties siūlome žaisti audiniais ir raštais. Jie gali puikiai papildyti pernelyg „švarų“ skandinavišką interjerą. Papuoškite sofą minkštu raštuotu užtiesalu ar skirtingo dydžio pagalvėlėmis. Jos gali būti puoštos geometriniais raštais arba vienspalvės. Tai – paprastas triukas, leidžiantis tikslingai nukreipti dėmesį į konkrečius objektus, šiuo atveju – odinį kampą.
  1. Išlaikykite vientisumą. Jei tik turite galimybę, prie baldo derinkite kitų patalpos elementų spalvas. Jei sienos šviesios, tegul odinis kampas būna tamsus, ir atvirkščiai. Kuriant kontrastus lengva išryškinti akcentus. Geriausiai tarpusavyje dera ruda, kreminė, balta, juoda spalva. Jei minkštieji baldai juodi – šalia komponuokite šviesius daiktus. Tam gali tikti kreminės spalvos pintas kilimas, rudos pagalvėlės ir panašios spalvos langų uždangos. Nenukrypkite nuo spalvų paletės ir neleiskite, kad kambarys taptų dėmesį blaškančiu spalvų mišiniu.
  1. Atitraukite sofą nuo sienos ir centruokite ją. Taip sukursite jaukią poilsio oazę, optiškai padidinsite mažesnes erdves ir savaime atkreipsite dėmesį į svetainės baldus. Išskleidžiami odiniai kampai su miegamuoju mechanizmu taip pat puikiai atrodo derinant juos su medienos detalėmis. Tad prie šio baldo drąsiai derinti galite ne tik žaliuojančius augalus, bet ir medines taburetes, staliukus ar lentynas.

 

Tiek ryškiaspalviai, tiek neutralios spalvinės gamos minkšti kampai gali tapti pagrindiniu dėmesio objektu, svarbiausia – pasirinkti atitinkamas dekoracines detales ir nebijoti derinti skirtingiems stiliams priskiriamų elementų. Pritaikius šiuos principus, odinė sofa gali puikiai atrodyti tiek minimalizmu, tiek elegantiška klasika dvelkiančiuose namuose.