+370 634 85000
0

5 patarimai ieškantiems svajonių fotelio

foteliai-fotelis-toro-4

Negalite apsispręsti, koks baldas turėtų puošti Jūsų namus? Pasinaudokite keliais universaliais mūsų patarimais.

Kartais viskas, ko trūksta norint susikurti jaukius namus – tai minkštas ir patogus fotelis. Foteliai smarkiai skiriasi tiek dizaino, tiek spalvų atžvilgiu, tad išsirinkti tinkamą – nelengva užduotis. Labai svarbu, kad šis baldas būtų ne tik dailus, tačiau ir patogus. Negalite apsispręsti, koks baldas turėtų puošti Jūsų namus? Pasinaudokite keliais universaliais mūsų patarimais.

 

5 dalykai, kuriuos naudinga įvertinti

Tam, kad pasirinktas baldas kuo geriau atitiktų Jūsų poreikius, pirmiausia reikėtų juos konkretizuoti. Apgalvokite, kam bus naudojamas baldas, kokioje erdvėje jis stovės. Kad būtų lengviau, trumpai aptarsime „Magrės baldų“ gaminamų fotelių ypatybes ir privalumus.

 

1. Ranktūriai

Foteliai gali būti su ranktūriais arba be jų. Ranktūriai vieniems atrodo privaloma baldo dalis, kitiems – tiesiog priedas. Jei baldas bus naudojamas skaitymui, ranktūriai tikrai naudingi – juk kai rankos patogiai atremtos, laikyti knygą daug patogiau. Tačiau jei baldo ieškote ir kaip dekoracinio elemento, netradicinės formos krėslas be ranktūrių taip pat puikiai tiks.

 

2. Atrama nugarai

Tiems, kurie mėgsta išskirtinį komfortą, atlošas yra tiesiog būtinas. Jie gali būti ir aukšti, ir žemi, ir lenkti, ir papildyti pagalvėlėmis. Tokio tipo foteliai dažnai tampa mėgstamiausiu namuose esančiu baldu. Čia mielai įsitaisoma išgerti kavą ar paskaityti rytinį laikraštį. Nedideli pufai (be atramos nugarai) dažnai naudojami kaip papildomas minkštasuolis arba tiesiog nepastebima daiktų laikymo vieta.

 

3. Apmušalų tipas

Apgalvokite, kas turėtų būti naudojama apmušalams – ar oda, ar tekstilė. Taip pat nepamirškite, kad daug įtakos fotelio dizainui turi audinio raštas. Jei namuose pastebite nemažai raštų, fotelis tegul būna vienspalvis, be ornamentų. Jei interjere trūksta kažko išskirtinio – rinkitės raštą kaip aplinką pagyvinantį akcentą.

 

4. Fotelio funkcija

Verta priminti, kad foteliai gali būti tiek sėdimieji, tiek gulimieji, tiek besisukantys ar išskleidžiami. Tad besirinkdami svajonių fotelį apgalvokite, kam jo labiausiai reikia. Pavyzdžiui, gulimasis baldas gali pasitarnauti kaip vieta pietų poguliui ar jaukiems kino vakarams, knygų skaitymui. Besisukantį aplink savo ašį fotelį galite naudoti vietoje darbo kėdės. Išsiskleidžiantis fotelis puikiai taupo vietą ir padeda pasirūpinti išskirtiniu komfortu. Dažniausiai numatoma fotelio funkcija priklauso nuo to, kur baldas stovės, tad įvertinkite ir šį aspektą.

 

5. Baldo komponavimas interjere

Paskutinis dalykas, kuriam taip pat vertėtų skirti pakankamai dėmesio – baldo įkomponavimas į kambarį. Fotelis gali stovėti kambario kampe arba atvirkščiai, viduryje. Taip pat galima rinktis ir du vienodus fotelius tokiu atveju lengva išlaikyti patalpos proporcingumą. Šalia fotelio pastatykite toršerą, aukštą vazoninę gėlę ir nediduką staliuką ar knygų lentyną – taip sukursite atskirą, laisvalaikiui skirtą zoną.

 

Foteliai dažnai papildo nykų interjerą spalvomis, suteikia patalpai naują įvaizdį. Be to, jie gelbsti ir tada, kai sunku sugalvoti, kuo užpildyti neišnaudotą erdvę. Atraskite tinkamiausią Jums – naujausių fotelių modelių ieškokite „Magrės baldų“ kataloge ir salonuose.