+370 634 85000
0

5 patarimai komfortiškos svetainės įrengimui

sofos-sofa-delux-4

Jauki ir patogi svetainė – kiekvieno namų savininko siekis. Tačiau ši būsto erdvė gali būti užpildyta skirtingai. Juk vieniems tai – šeimos susibūrimo vieta, kitiems – svečiams skirta zona. Kad ir kaip svetainė apstatyta, galutinis rezultatas turėtų būti grįstas harmonija, stilingumu ir savitumu. Patariame, kaip to pasiekti.

Jauki ir patogi svetainė – kiekvieno namų savininko siekis. Tačiau ši būsto erdvė gali būti užpildyta skirtingai. Juk vieniems tai – šeimos susibūrimo vieta, kitiems – svečiams skirta zona. Kad ir kaip svetainė apstatyta, galutinis rezultatas turėtų būti grįstas harmonija, stilingumu ir savitumu. Patariame, kaip to pasiekti.

 

Esminė sąlyga – tinkamai sustatyti svetainės baldai

Gali atrodyti, kad apstatyti svetainę baldais yra vienas lengviausių uždavinių. Tačiau dažnai vos pradėjus tai daryti susiduriama su įvairiais iššūkiais. Tai – ir baldų nesuderinamumas, ir neišnaudota erdvė, ir harmonijos išbalansavimas ar proporcijų neišlaikymas. Daugeliu atvejų tokios problemos kyla dėl netinkamai pasirinktų baldų ir neapgalvotų smulkesnių detalių: raštų, audinių, spalvų. Norite jaukios ir komfortiškos svetainės? Baldų dermei skirkite ypatingo dėmesio.

 

Kaip viską sudėlioti?

Baldų pasirinkimas ir komponavimas aplinkoje taip pat nėra viena lengviausių užduočių. Galimybių rinktis – itin daug, tačiau daugiausiai dėmesio vertėtų skirti detalėms: raštams, formoms, jų vientisumui. Lygiai taip pat svarbu pastebėti specifines erdvės ypatybes ir įvertinti asmeninius poreikius. Tik taip svetainės baldai ras savo vietą. Žemiau – kelios naudingos šios patalpos interjero kūrimo gairės.

  • Pirmiausia – proporcingumu grįstas planas. Maža svetainė neretai apkraunama sunkiais, pernelyg dideliais baldais ar jų gausa. Jei kambarys erdvus, kyla rizika netinkamais baldais išdarkyti proporcijas, paversti patalpą nejaukia. Todėl prieš pirkdami baldus įvertinkite erdvę, pabandykite suplanuoti, kur turėtų stovėti sofa, fotelis, kavos staliukas, sekcija ir kiti baldai.
  • Mažą erdvę vizualiai padidinti visai nesudėtinga – tiesiog nestatykite baldų prie pat sienų. Palikite šiek tiek vietos. Geriausia turėti vieną pagrindinį kambario akcentą. Tai gali būti židinys, televizorius, net langas ar kuris kitas patalpos elementas. Baldus reikėtų dėlioti atsižvelgiant į jį.
  • Interjerui nuoseklumo suteikia vientiso stiliaus arba formų baldai. Vienoje kompozicijoje gali būti ir skirtingų spalvų svetainės baldai, tačiau paletė vis tiek turėtų būti darni. Atraskite akcentų, kurie derėtų prie spalvingų baldų. Tam gali tikti nuotraukų rėmeliai, vazos, kilimai ar pagalvėlės.
  • Pirmiausia rinkitės tuos baldus, kurie yra reikalingiausi. Tai – staliukas, sofa, sekcija. Kai pagrindinių baldų vieta jau numatyta, galite pradėti ieškoti papildomų. Labai svarbu, kad patalpoje būtų galima patogiai judėti, prasilenkti, tad neapkraukite jos.
  • Jei svetainė maža, verta rinktis daugiafunkcius baldus. Tai gali būti keičiamo dydžio stalas, išskleidžiama ar į atskiras dalis išskaidoma sofa.

 

Svetainės baldai šiandien pasižymi įvairove tiek stilių, tiek funkcionalumo atžvilgiu. Dėl šios priežasties labai svarbu iš anksto apgalvoti, kaip turėtų atrodyti Jūsų svetainė ir kam ji bus skirta – šeimos susibūrimams, svečių priėmimui ar individualiam kiekvieno šeimos nario poilsiui. Tai leis įrengti patalpą optimaliai, kad ji džiugintų ir estetiškumu, ir patogumu.