+370 634 85000
0

Gyvenimas mažame bute: išnaudokite svetainės erdvę protingai

intro-impulse-kampas-2
minksti-kampai-minkstas-kampas-vip-max-2
minksti-kampai-minkstas-kampas-magre-33-3-1
Icon
Icon

Nedideli, kompaktiški būstai gali būti ypač patogūs ir stilingi, praktiški. Tiesa, tam svarbu apgalvoti keletą aspektų: patalpų planą, vizualų erdvės padidinimą spalvomis, atsisakant tam tikrų dekoracijų ar kitų sprendimų, bei, žinoma, pasirenkant tam tikrus baldus.

Gyvenimas nedideliame bute yra dažnas jaunų, daug keliaujančių žmonių pasirinkimas. Nedideli, kompaktiški būstai gali būti ypač patogūs ir stilingi, praktiški. Tiesa, tam svarbu apgalvoti keletą aspektų: patalpų planą, vizualų erdvės padidinimą spalvomis, atsisakant tam tikrų dekoracijų ar kitų sprendimų, bei, žinoma, pasirenkant tam tikrus baldus. Pavyzdžiui, odiniai kampai su miegamu mechanizmu pasižymi ne tik puošnumu, bet ir funkcionalumu.

 

Kaip išnaudoti siauros svetainės erdvę?

  • Spalvos. Puikus būdas optiškai padidinti erdvę – naudoti baltą spalvą, šviesius, pastelinius atspalvius. Norint patalpai suteikti daugiau jaukumo, pravers tokios spalvos aksesuarai. Jų kiekis turėtų būti minimalus, o pačios detalės – kruopščiai atrinktos.
  • Kitos detalės, daiktai. Balta spalva nėra vienintelis sprendimas, kaip galima vizualiai padidinti kambarį. Šiuo atžvilgiu naudingas ir veidrodis, kurį galite pastatyti ant spintelės, komodos.
  • Minimalizmas. Šis dizaino stilius dažnai siejamas su skandinavišku. Pagrindinė taisyklė – vietoje kiekio rinktis kokybę. Tai reiškia, kad baldus būtina kruopščiai rinktis pagal jų savybes, ne tik išorines ypatybes. Išnaudoti skatinama ne tik grindų erdvę, bet ir sienas. Tam tinkami paveiksliukai, nuotraukos ir kiti meno kūriniai. Apšvietimas turėtų būti parinktas pagal erdvės poreikius, o patys šviestuvai – gaubtų, aiškių formų.
  • Baldų daugiafunkciškumas. Taip pat sumaniai suteikti svetainei daugiau vietos galima pasirinkus baldus su daugiau nei viena funkcija. Tam tinkami odiniai kampai su miegamu mechanizmu. Sofa su miegamuoju mechanizmu pravers norint priimti nakčiai svečius. Pasirinkus netradicinę vietą, toks baldas gali tapti riba tarp atskirų veiklos zonų. Dar vienas praktiškas pasirinkimas – kavos staliukas. Kelių dalių baldas su lentynėlėmis apačioje gali būti naudojamas kaip vieta daiktams sudėti. Jei svetainėje planuojama dirbti, specializuotus baldus reikėtų priderinti prie jau esamų, pasistengti, kad jie būtų nepastebimi. Originalus pasirinkimas – plati palangė, naudojama vietoje staliuko.

Tinkamai išnaudotos siauros erdvės patalpos gali užtikrinti tokį patį komforto lygį, kaip ir didelės. Svarbus dėmesys baldų dydžiui, formai ir vietai kambaryje.

 

Kaip sukurti tinkamą atmosferą?

Jaukumo jausmui kurti tiks patogi sofa. Odiniai kampai su miegamu mechanizmu – modernus pasirinkimas. Svarbiausia sėdint ant jos jausti komfortą. Sofa su aukštomis kojelėmis leis grožėtis grindimis, atrodys solidžiau, puošniau. Jei būtina, tą erdvę galite panaudoti susidėti daiktams. Mažas kambarys gali būti lengvai perpildytas, todėl būtinas atidus baldų, spalvų, aksesuarų derinimas. Neutralios spalvos nedidelėje svetainėje dažnai būna tinkamiausias sprendimas.

 

Kokius baldus rinktis?

Baldai be rėmų vizualiai suteiks daugiau erdvės, o ir judėti patalpoje taps paprasčiau. Sofa-lova tinka tiek miegui, tiek sėdėjimui, todėl sutaupoma vietos. Taip pat vertėtų vengti tamsių baldų apmušalų, nes tokios spalvos siaurina erdvę. Tamsesni baldai, pavyzdžiui, kavos staliukas, gali tapti kukliu mažos svetainės akcentu. Pasirinkę tokius variantus, galėsite pasirūpinti didesniu gyvenamosios erdvės komfortu ir mėgautis estetišku, praktišku dizainu.