+370 634 85000
0

Kaip įsirengti svajonių miegamąjį?

lovos-lova-sharpei-4

Miegamojo interjeras – tarsi didelis asmeninis projektas. Ar čia taikomos kokios nors taisyklės? Ko reikia kiekvienam miegamajam, kad šis būtų stilingas, gražus ir patogus?

Miegamojo interjeras – tarsi didelis asmeninis projektas. Jis pradedamas kurti mintyse, po truputį renkant detales, derinant jas tarpusavyje. Po kiek laiko kūryba perkeliama ant popieriaus lapo arba į kompiuterio ekraną, siekiant įvertinti kitus kriterijus – nuo stiliaus parinkimo iki galimo baldų išdėstymo erdvėje. Lygiai taip pat vyksta ir miegamojo interjero atnaujinimas. Ar čia taikomos kokios nors taisyklės? Ko reikia kiekvienam miegamajam, kad šis būtų stilingas, gražus ir patogus?

 

Miegamojo interjero kūrimas nuo nulio

Miegamasis – individualumu pasižyminti erdvė. Jis gali būti tamsus ir šviesus, erdvus ar mažesnis, su vienu ar daugiau langų. Tokie aspektai turi įtakos miegamojo interjero formavimui, stiliaus parinkimui. Nuo to, kurioje pusėje miegamajame yra langas, dažnai priklauso lovos vieta. Tad pirmoji užduotis formuojant miegamojo stilių ir interjerą – apžvelgti ir įvertinti aplinką. Būtent ji turėtų lemti baldų pasirinkimą.

Miegamojo interjeras reikalauja nemažai sumanumo, laiko. Juk tai erdvė, kurioje kiekvienas norime kuo geriau pailsėti. Norint sukurti tam tinkamas sąlygas, atsižvelgti tenka ir į spalvas, ir į stilių. Dėmesio skirti tenka net mažiausioms, atrodytų, nereikšmingoms detalėms. Tam, kad nepamirštumėte svarbių niuansų, pateikiame pagrindinius interjero komponavimo žingsnius.

  • Pasirinkite interjero stilių – jis gali būti skandinaviškas, klasikinis, modernus, rustic, minimalistinis ar kitoks. Pasirinkę labiausiai patinkantį interjero stilių, paprasčiau išsirinksite baldus, nes tereikės pasirūpinti nuoseklumu. Be to, bus lengviau derinti dekoracijas ir spalvinę paletę.
  • Išsirinkite stilių atitinkančią lovą. Prieš tai nepamirškite įvertinti erdvės ploto – lovos dydis turėtų būti jai proporcingas. Tik išsirinkus lovą galima pereiti prie kitų baldų paieškos. Juk miegamojo interjeras ir yra kuriamas atsižvelgiant į patalpos akcentą – lovą.
  • Apžvelkite erdvę ir parinkite vietą spintai. Ji taip pat turėtų atitikti pasirinktą stilių, tačiau svarbiausia – baldo funkcionalumas. Jei planuojate miegamojo spintoje laikyti ir sezoninius lauko drabužius, spintos dydį vertėtų rinktis atitinkamai.
  • Patogiame miegamajame turėtų būti nors vienas krėslas. Lova yra skirta miegui, o stilingas fotelis tiks norint ramiai paskaityti knygą ir atsipalaiduoti dar neatėjus miego laikui. Be to, šis baldas papildys kompoziciją, užpildys tuštesnę erdvę. Jo stilių siūlome derinti su pasirinkta lova. Sutapti gali audinio tipas, medienos spalva ar baldų kojelės. Toks miegamojo interjeras džiugins harmonija, padės geriau atsipalaiduoti.
  • Atsižvelkite į tai, kurioje pusėje yra langas, durys. Lovą geriausia komponuoti prie sienos, poilsio zoną – prie lango. Spinta turėtų būti toliau nuo durų, kad nekliudytų praeiti.
  • Nepamirškite apšvietimo. Prie krėslo rekomenduojame statyti stilingą toršerą. Jeigu prie lovos bus naktinis staliukas – pravers naktinė lempa. Pakabinamas šviestuvas kambario centre būtinas norint apšviesti visą patalpą.
  • Paskutinysis žingsnis – papildomos dekoracinės detalės. Pagyvinkite atmosferą paveikslu, pagalvėlėmis. Akcentu dėl išskirtinio dizaino, spalvų gali tapti ir patys baldai. Visos kitos detalės turi papildyti dizainą, o ne išbalansuoti bendrą harmoniją.

 

Miegamojo interjeras – nemažai laiko reikalaujantis projektas. Tačiau visos pastangos turėtų būti dedamos tam, kad galutinis rezultatas džiugintų. Griežtų interjero formavimo taisyklių nėra: tai, kaip stovės baldai, kokia bus kambario atmosfera priklauso nuo individualių poreikių. Svajonių miegamajam svarbiausia – jų išgryninimas.