+370 634 85000
0

Miegamojo interjeras: kokį stilių pasirinkti?

lovos-lova-sharpei-4
lovos-lova-gold-2
lovos-lova-royal-3
Icon
Icon

Miegamasis yra ta vieta, į kurią po sunkių dienos darbų ir rūpesčių grįžtama pailsėti ir pasisemti jėgų. Dėl šios priežasties jo interjeras turi būti patogus, estetiškas ir kuo labiau atitikti jūsų asmenybę. Prieš įrengiant miegamąjį svarbu apsispręsti, koks stilius vyraus jame, atidžiai įvertinti individualius poreikius ir kitus aspektus.

Miegamasis yra ta vieta, į kurią po sunkių dienos darbų ir rūpesčių grįžtama pailsėti ir pasisemti jėgų. Dėl šios priežasties jo interjeras turi būti patogus, estetiškas ir kuo labiau atitikti jūsų asmenybę. Prieš įrengiant miegamąjį svarbu apsispręsti, koks stilius vyraus jame, atidžiai įvertinti individualius poreikius ir kitus aspektus. Pasirūpinkite, kad modernus miegamojo interjeras ar bet kuris kitas būtų maksimaliai komfortiškas ir jaukus. Išsirinkite sau labiausiai patinkantį poilsio kambario stilių.

 

1. Klasikinis

Galbūt nustebsite, tačiau klasikinis miegamojo interjeras suteikia pakankamai daug laisvės eksperimentavimui – ypač su spalvomis. Mėgstantys neutralų pagrindą, gali rinktis šviesias sienas, pavyzdžiui, baltas ar kremines. Tokios spalvos suteikia švaros ir estetikos jausmą. Norintiems kažko išskirtinio, rekomenduojama išbandyti tamsius atspalvius:

  • mėlynus,
  • rudus,
  • žalius.

Jie atrodo itin prabangiai. Tam, kad būtų išlaikomas balansas ir harmonija, patariama pasirinkti vieną dominuojančią spalvą, prie kurios galima derinti kitas.

Klasikinis kitaip nei modernus miegamojo dizainas nėra „pririštas“ prie tam tikro laikmečio ar stiliaus. Nepaisant to, kad jame naudojami pakankamai kontrastingi elementai, jie susilieja į vieningą visumą ir sukuria ypatingą atmosferą. Balduose persipina puošnios ir minimalistinės detalės.

Klasikinio stiliaus tekstilė gali būti labai skirtinga. Pasitelkus jos gaminius, miegamasis bus pripildytas ypatingomis spalvomis ir raštais. Gamtos motyvais dekoruota tekstilė pagyvina erdvę ir suteikia prabangos. Tačiau klasikiniame miegamajame patariama vengti geometrinėmis figūromis ir minimalistiniais piešiniais puoštos tekstilės. Ji gali atrodyti pernelyg steriliai ir taip įnešti stilistinės sumaišties.

Tokiame poilsio kambaryje naudojamų aksesuarų pasirinkimas labai platus. Dažnai jie atspindi tam tikrą laikmetį ir jame vyravusias tendencijas. Miegamojo aksesuarai gali būti tiek vintažiniai, tiek modernūs – bet kokiu atveju jie padeda sukurti individualumu išsiskiriantį interjerą.

 

2. Modernus

Modernus miegamojo dizainas pasižymi ypač tiksliomis formomis. Jis asocijuojasi su erdvumu – tokio stiliaus interjeras neperkrautas baldais, jame vyrauja paprastumas, bet ne prastumas. Moderniame miegamajame nėra nieko per daug, dekoracijos naudojamos labai saikingai. Todėl ant kambario sienų dažniausiai neišvysite jokių aksesuarų. Tarpusavyje susiliejančios plokštumos suteikia vientisumo įspūdį. Pasirinkus identišką sienų ir durų spalvą, galima išryškinti tik durų rankeną arba kitą detalę.

Įprastai moderniame interjere vyrauja šviesios, pastelinės spalvos. Jei norisi papildomų akcentų, galima panaudoti ryškesnius baldus, pavyzdžiui, prie neutralios miegamojo lovos priderinti melsvą arba turkio spalvos kilimą. Tokio stiliaus erdvėje patraukliai dera ir juodi ar tamsiai pilki aksesuarai. Kartais moderni erdvė pagyvinama sodriais blizgiais tonais, kurie suteikia daugiau prabangos. Taip pat jai būdingos geometrinės formos, tokios kaip kvadratai, stačiakampiai, apskritimai.

Tokio stiliaus miegamasis dažniausiai siejamas su praktiškais, nemasyviais baldais. Didelis dėmesys skiriamas jų funkcionalumui ir konstrukcijos lengvumui. Modernioje erdvėje labai svarbus apšvietimas, dažnai naudojami stikliniai ir kiti blizgūs paviršiai.

 

3. Minimalistinis

Tokio stiliaus interjeras yra paprastas, jame nėra nereikalingų daiktų. Didelis dėmesys skiriamas architektūriniams elementams. Minimalistinio miegamojo pagrindas dažniausiai būna vienspalvis, ryškesni tonai naudojami tik akcentams. Šis stilius neatsiejamas nuo funkcionalumo, todėl jame daug atviros erdvės ir šviesos.

Kuriant minimalistinį interjerą, verta investuoti į kokybiškus baldus, kurie pasižymi nesudėtingomis formomis, yra tvirti ir patogūs. Svarbu, kad jie nebūtų pernelyg dideli ir neapsunkintų erdvės. Todėl kompaktiškas šezlongas, fotelis arba pufas gali būti praktiškas pasirinkimas.

Minimalistinis miegamojo interjeras

Minimalistinio miegamojo dekorą sudarančios detalės savo linijomis, spalvomis ir medžiagomis turėtų kuo labiau derėti tiek prie bendro įvaizdžio, tiek tarpusavyje. Tokio stiliaus interjere konstrukcijos elementai supaprastinami iki esminių komponentų, taip pat nenaudojamos efektingos detalės. Vietoj to akcentuojami nepriekaištingos išvaizdos baldai, aksesuarai ir jų medžiagos. Tai paskatina vizualinį susidomėjimą erdve ir suteikia jai daugiau estetikos.

Tačiau bet kokius dekoro elementus svarbu naudoti saikingai, jie neturėtų blaškyti dėmesio, o tarsi nepastebimai įsilieti į interjerą. Minimalistinis miegamasis yra švarus ir tvarkingas. Tokia erdvė padeda nusiraminti ir atsipalaiduoti, todėl idealiai tinka poilsiui.

 

4. Industrinis

Tai pakankamai modernus miegamojo interjeras. Jame rekomenduojama naudoti neutralius, tarsi sendintus tonus, kurių paletė labai plati: pradedant šviesiais rusvais, baigiant tamsiais pilkais ir netgi juodais. Tokios spalvos tinka tiek kambario apdailai, tiek baldams. Harmoningai derantys interjero komponentai leidžia sukurti išskirtinę atmosferą.

Industrinis miegamojo dizainas dažnai siejamas su tokiais unikalumo suteikiančiais elementais kaip:

  • oranžinių plytų siena,
  • atviros konstrukcijos (pvz., sijos),
  • betono plokštės.

Jame taip pat naudojamos juodos spalvos metalinės detalės, pavyzdžiui, baldų kojelės arba rankenėlės. Puikus pasirinkimas šiuo atveju galėtų būti minimalistinio stiliaus komoda arba kabykla. Tokius korpusinius baldus paprasta priderinti prie daugelio šiuolaikiškų miegamojo lovų.

Kaip atsvara šaltam metalui industriniame interjere naudojama mediena. Ji sušvelnina kambario įvaizdį, todėl miegamasis atrodo kur kas jaukiau. Tokio stiliaus interjere labai dera natūraliais medienos raštais pasižymintys baldai, kurių gausu ir mūsų asortimente.

 

5. Pajūrio

Šio stiliaus interjeras siejamas su šiluma ir atsipalaidavimu. Jame vyrauja šviesūs atspalviai – ypač balti ir smėliniai. Jie leidžia sukurti šiuolaikišką įvaizdį, suteikia didesnės erdvės pojūtį. Akcentams dažnai naudojami įvairūs mėlyni tonai. Kuriant tokį miegamąjį, rekomenduojama drąsiai naudoti neutralių spalvų baldus, nesvarbu, tai būtų lova, naktinės spintelės ar komoda.

Pajūrio įkvėptas miegamojo dizainas spinduliuoja natūralumu. Jam akcentuoti naudojami įvairūs tekstilės gaminiai, pavyzdžiui, medvilnės satino patalynė, kuri ne tik maloniai priglunda prie kūno, bet ir pasižymi ypač patrauklia išvaizda. Ji subtiliai papildo interjerą ir padeda sukurti komfortišką poilsio kambarį.

Svarbų vaidmenį tokiame interjere atlieka ir kitos natūralios medžiagos, o jei tiksliau – mediena. Todėl pajūrio stiliaus miegamajame labai tinka iš jos pagaminti baldai:

  • naktinės spintelės,
  • komodos,
  • lentynos,
  • vitrinos.

Tokio stiliaus kambarys yra erdvus, todėl jame tvyro laisvės ir lengvumo pojūtis. Dėl šios priežasties tai tiesiog tobulas pasirinkimas svajojantiems apie ramų ir komfortišką poilsį namuose.

 

6. Skandinaviškas

Šis interjero stilius dažnai asocijuojasi su minimalizmu. Didelis dėmesys skiriamas vidaus architektūrai. Skandinaviški baldai yra paprasti, šiuolaikiški ir funkcionalūs. Tarpusavyje jie derinami žaismingomis spalvomis. Toks miegamojo dizainas pasižymi proporcingumu ir neryškiomis linijomis.

 

Skandinaviškas miegamojo interjeras

Subtiliai natūralaus skandinaviško stiliaus miegamajame pakankamai dažnai galima išvysti medines sijas, grindis ir kitus apdailos elementus. Taip pat populiarūs metaliniai paviršiai – ypač variniai ir žalvariniai. Toks interjeras neatsiejamas nuo šviesios medienos baldų, kuriuose dažnai naudojamos juodos metalinės detalės, pavyzdžiui, kojelės ar rankenėlės. Skandinaviškame miegamajame labai tinka:

  • komodos,
  • naktinės spintelės,
  • pastatomos arba pakabinamos lentyna.

Pagrindinės tokio miegamojo kambario spalvosbalta ir pilka. Jos suteikia švaros ir ramybės pojūtį, kuris šiuo atveju ypač svarbus. Akcentams gali būti naudojami ir ryškesni tonai, pavyzdžiui, pilkšvai rožiniai, garstyčių arba samaniniai. Jiems atskleisti puikiai tinka įvairūs tekstilės gaminiai, tokie kaip patalynė, pledas ar dekoratyvinės pagalvėlės.

 

7. Bohemiškas

Bohemiškas miegamojo interjeras simbolizuoja nerūpestingumą ir nuotykius. Neutraliam kambario pagrindui sukurti rekomenduojama pasitelkti šiltus ir žemiškus tonus, kurie leidžia atsiskleisti ryškiaspalviams baldams bei aksesuarams. Tokiu atveju net ir naudojant skirtingų atspalvių ar raštų apmušalus išlaikomas balansas, išvengiama chaoso.

Bohemiško stiliaus miegamajame labai tinka augalai ir jų motyvai. Tai paprastas būdas suteikti kambariui jaukumo ir paversti jį asmenine ramybės oaze. Tam, kad interjere būtų daugiau gyvybės ir spalvų, galima naudoti ne tik gyvus augalus. Panašiam efektui pasiekti, patariama pasitelkti ir gamtos motyvais dekoruotus apmušalus. Jie lengvai pritaikomi tiek lovai, tiek foteliui ar pufui.

Bohemiškam interjerui būdingas skirtingų raštų ir tekstūrų audinių sluoksniavimas. Tam tinka daugybė detalių: nuo kontrastingų dekoratyvinių pagalvėlių ir pledų iki spalvingų baldinių apmušalų. Eksperimentuojant su raštais ir tekstūromis, paprasta sukurti bohemiška dvasia spinduliuojantį miegamąjį. Visgi šiuo atveju rekomenduojama nepersistengti su spalvomis ir apsistoti ties keletu derančių tonų.

Norint dar labiau atskleisti bohemiško stiliaus miegamojo unikalumą, rekomenduojama rinktis kuo žemesnius baldus. Tai gali būti tiek lova su neaukštomis kojelėmis, tiek pufas, tiek naktinės spintelės. Tokie baldai dažniausiai atrodo labai mielai ir jaukiai.

 

Šie stiliai laikomi vienais populiariausių miegamajame. Visgi poilsio kambario interjeras gali būti kuriamas pritaikant ir kitokius principus, svarbiausia, kad jis atrodytų harmoningai ir atitiktų asmeninius jūsų poreikius. Be abejonės, lova yra pagrindinis baldas miegamajame. Nuo jos priklauso ne tik miego kokybė, bet ir tai, kaip atrodys kambarys. Žinoma, prieš miegamojo įrengimą svarbu apgalvoti ir kitas detales, kurias vėliau derinsite tarpusavyje. Tegul tiek miegamojo kambario spalvos, tiek baldai, tiek dekoracinės detalės būna ne tik stilingi, derantys tarpusavyje, bet ir funkcionalūs – būtent tuomet čia ilsėtis bus išties gera. Išsirinkite sau patinkančius gaminius iš plataus „Magrės baldų“ asortimento ir sukurkite poilsio kambarį, apie kurį svajojate.