+370 634 85000
0

Klasikinis miegamojo interjeras šiuolaikiniam gyvenimo būdui

klasikinis-miegamasis

Klasikinis miegamasis yra puikus pasirinkimas ieškantiems laikui nepavaldžių sprendimų. Tokio stiliaus interjeras – tai ne trumpalaikės tendencijos, kurios tampa nebemadingos praėjus sezonui. Jame naudojamos medžiagos, baldai ir aksesuarai pasižymi ne tik išskirtine estetika, bet ir ilgaamžiškumu. Tačiau svarbu pastebėti, kad klasikinis stilius atspindi 18–19 a. interjero dekoro idėjas, o daugiau nei per keletą amžių žmonių poreikiai žymiai pakito. Taigi, kaip sukuri klasikinį miegamąjį, kuris būtų pritaikytas šiuolaikiniam gyvenimo būdui?

Kambario pagrindas – ypač svarbus

Interjero dekoras – tai tarsi vyšnia ant torto. Tam, kad galėtumėte ją uždėti, svarbu turėti tvirtą pagrindą. Taigi, siekiant nepriekaištingai atrodančio klasikinio miegamojo, reikėtų pradėti nuo apdailos. Ji turėtų būti pilnai išbaigta. Jei patalpoje yra autentiškų architektūrinių detalių, pavyzdžiui, kolonos ar raižiniai ant sienų, akcentuokite jas. Taip klasikinis miegamojo interjeras atrodys dar patraukliau.

Klasikinis miegamojo interjeras

Tokio stiliaus kambaryje akcentuojamos natūralios medžiagos, tokios kaip mediena, akmenys. Dažniausiai jos naudojamos grindims ar apdailos detalėms – grindjuostėms ir panašiai. Marmuras yra pakankamai brangus, todėl tikrai ne visi jį gali sau leisti. Tuomet rekomenduojama rinktis pigesnes alternatyvas, pavyzdžiui, medieną. Venkite bet kokių nekokybiškų medžiagų imitacijų – jos tikrai nepapuoš interjero.

 

Prabangūs ir funkcionalūs tradicinio stiliaus baldai

Šiuolaikinio žmogaus poreikiams pritaikytas poilsio kambarys neįsivaizduojamas be patogios miegamojo lovos. Jei šiuo metu kaip tik ieškote tokios, spauskite ant nuorodos ir išsirinkite – „Magrės baldų“ asortimentas išties platus. Tam, kad apsispręsti būtų paprasčiau, turime jums keletą pasiūlymų:

  • Lova „Laimė“ su patalynės dėže yra tobulas klasikinio stiliaus baldo pavyzdys. Įspaustomis sagomis dekoruotas galvūgalis suteikia jai išskirtinės elegancijos. Pagal poreikius, galite pasirinkti metalines arba medines lovos kojeles.
  • Jei norite, kad klasikinis miegamojo interjeras atrodytų šiek tiek moderniau, rekomenduojama rinktis lovą „Fėja“. Baldo galvūgalis išsiuvinėtas rombais.
  • Tiems, kurie nori miegamojo lovos su žemesnėmis kojelėmis, verta atkreipti dėmesį į gaminį „Ledi“. Šis baldas pasižymi ne tik stilingu dizainu, bet ir turi erdvias patalynės dėžes.

Prekių aprašymuose pateikiami lovų matmenys gali būti įvairūs. Taigi, išsirinkti asmeniškai jums labiausiai tinkantį variantą tampa dar paprasčiau.

Jei jūsų miegamasis yra pakankamai didelis, galite panaudoti ir daugiau puošnių baldų. Tai gali būti suoliuko tipo pufas, puikiai tinkantis prie lovos kojūgalio, arba elegantiškų formų fotelis, ant kurio įsitaisius patogu skaityti knygą. Šių baldų stilius ir spalvinė gama turėtų derėti tiek prie kambario apdailos, tiek prie kitų jame esančių detalių. Tuomet klasikinis miegamojo interjeras atrodys harmoningai.

Dominuojančios spalvos

Laikui nepavaldžiame poilsio kambaryje vyrauja neutralūs atspalviai. Jie atveria erdvę jos neperkraudami. Todėl interjeras atrodo švarus ir tvarkingas. Kreminė, pilka, rusva – tai klasikiniame miegamajame vyraujančios spalvos. Prie jų derinami tamsūs tonai: juodi, mėlyni, žali, raudoni ar rudi.

Klasikinis miegamojo interjeras

Jei norite daugiau ryškumo ir originalumo, galite pasitelkti ir klasikiniam stiliui nebūdingus atspalvius. Tačiau nepersistenkite – norimam efektui išgauti gali pakakti vos kelių dekoratyvinių pagalvėlių ant miegamojo lovos.

Pakankamai sunkūs ir puošnūs audiniai

Klasikinio stiliaus dekoras dažniausiai siejamas su sunkiais puošniais audiniais. Tai gali būti baldų apmušalai, užuolaidos ar kiti tekstilės gaminiai. Jie suteikia kambariui ypatingos prabangos jausmą. Klasikiniame miegamajame labai tinka baldai su odiniais ir veliūriniais apmušalais, kurie pasižymi itin turtinga tekstūra.

Itin estetiškai atrodo ir klasikiniais raštais puošti audiniai. Visgi juos patariama naudoti saikingai, nes persistengus kambarys gali tapti pernelyg margas. Vienas iš saugiausių variantų – raštuotos dekoratyvinės pagalvėlės. Jomis galima dekoruoti tiek lovą, tiek kitus minkštus baldus.

Kruopščiai apgalvotos detalės

Klasikinis miegamojo interjeras yra tvarkingas ir nuoseklus. Jo charakteris atskleidžiamas per detales, kurios yra labai apgalvotos. Tokio stiliaus kambaryje puikiai dera baldai su spindinčiomis metalinėmis detalėmis. Tikrai nebūtinai jos turi būti auksinės ar sidabrinės spalvos – tamsesnio atspalvio metalas suteikia interjerui daugiau šiuolaikiškumo.

Stilingas miegamojo akcentas gali būti ir metalinis arba medinis padėkliukas. Jis ne tik patraukliai atrodo, bet ir yra funkcionalus – tinka tiek maistui, tiek nedideliems reikmenims ant naktinės spintelės susidėti.

Simetrijos išlaikymas

Klasikinio stiliaus aplinkoje labai vertinama harmonija. Vienas iš būdų ją pasiekti – išlaikyti simetriją. Kambaryje esantys baldai ir aksesuarai turi kurti vientisą erdvę. Atkreipkite dėmesį, ar prie miegamojo lovos stovintis naktinis staliukas yra panašiame lygyje, kaip ir lova. Jei jis pernelyg žemas arba aukštas, sudarkomos proporcijos. Todėl klasikinis miegamojo interjeras gali atrodyti nejaukus, jame tarsi kažko trūksta. Ta pati taisyklė galioja ir prie lovos esančiam pufui.

Keistai gali atrodyti ne tik skirtingų aukščių, bet ir dydžių baldai. Pavyzdžiui, jei jūsų lova yra labai didelė, prie jos nepatariama statyti labai mažo naktinio staliuko arba pufo. Masyvus fotelis, priderintas prie nedidelės lovos, taip pat neatrodys patraukliai. Todėl prieš renkantis miegamojo baldus svarbu apgalvoti jų proporcijas ir stengtis kuo labiau išlaikyti simetriją.

Kantrybė ir nuoseklumas – sėkmės paslaptis

Visiškai suprantama, kad daugeliui norisi savo namus įsirengti kuo greičiau. Tačiau tokiais atvejais dažniausiai neišvengiama mažesnių ar didesnių klaidų. Kantrus ir kruopštus darbas padeda pasiekti norimą rezultatą. Jei šiuo metu negalite sau leisti pilnai įsirengti kambario arba tiesiog nesate apsisprendę dėl tam tikrų detalių, neskubėkite. Pirmiausia pasirūpinkite interjero pagrindu ir būtiniausiais baldais.

Juos ir ne tik galite rasti „Magrės baldų“ asortimente. Patogios ir funkcionalios lovos, skoningo dizaino pufai, foteliai ir aksesuarai – tai, ko reikia, kad klasikinis miegamojo interjeras būtų pritaikytas šiuolaikinio žmogaus poreikiams.

Naujausios miegamojo interjero tendencijos

Kuriant klasikinio stiliaus miegamąjį, pritaikytą šių dienų žmogaus poreikiams, verta atsižvelgti ir į naujausias interjero tendencijas. Jos gali būti puikus įkvėpimo šaltinis, kaip savo namų erdvei suteikti daugiau šiuolaikiškumo.

 

1. Ryškus vienspalviškumas

Nepaisant to, kad miegamajame įprasta naudoti švelnius, subtilius atspalvius, naujausios interjero tendencijos atskleidžia, kad vis daugiau vietos jame atsiranda ryškioms spalvoms, tokioms kaip:

  • kobalto mėlyna,
  • miško žalia,
  • ochros geltona.

Pasirinkus norimą toną, svarbu išlaikyti vienspalviškumą. Tai reiškia, kad visame kambaryje turėtų vyrauti tas pats atspalvis. Žinoma, toks įvaizdis yra pakankamai drąsus. Jei norisi, kad miegamojo interjeras būtų subtilesnis, šias spalvas galima naudoti akcentams: pagalvėlėms, kilimui, pledui, pufui ar netgi lovai.

 

2. Įkvėpimas iš gamtos

Tam, kad miegamasis atrodytų gyvesnis, rekomenduojama jį dekoruoti augalais, kurie ypač dera prie baltų kambario sienų ir medinių lentynų. Nors ankstesniais metais vyravusios tendencijos neprieštaravo dirbtinių gėlių naudojimui, dabar madingi būtent tikri augalai. 

Tam įtakos turi ir nuolat augantis biofilinio dizaino populiarumas. Biofilija – tai terminas, kuriuo aštuntajame dešimtmetyje psichoanalitikas E. Frommas apibūdino meilę gyvenimui ir viskam, kas gyvybiškai svarbu. 1984 m. šią sąvoką išplėtė amerikiečių biologas Edwardas O. Wilsonas. Jis manė, kad žmonės turi įgimtą ryšį su gamta, kurios dėsnius stengiasi atkartoti kasdieniame gyvenime. 

Nustatyta, kad biofilinis dizainas teigiamai veikia žmogaus savijautą ir sveikatą. Remiantis mokslinio žurnalo „Journal of Physiological Anthropology“ duomenimis, kambariniai augalai gali sumažinti stresą, be to, jie valo orą. Teigiama, kad kai kurie augalai gali lemti ir geresnę miego kokybę. 

Įkvėpimą iš gamtos miegamajame galima atskleisti naudojant ne tik gyvus augalus. Tam labai tinka natūralūs audiniai ir medžiagos, iš kurių gali būti pagaminti tiek baldai, tiek aksesuarai. Jais papildytas miegamojo interjeras atrodo kur kas jaukiau ir patraukliau.

 

3. Seno ir naujo derinimas

Kalbant apie interjero dizainą, įprasta išskirti tradicinį ir šiuolaikinį stilius. Tačiau naujausios tendencijos rodo, kad vis dažniau jie derinami tarpusavyje. Tai savo miegamajam galite padaryti ir jūs. Papuošę poilsio kambarį moderniais baldais, išpuoselėtais paviršiais pasižyminčiomis interjero detalėmis ir sentimentus keliančiais suvenyrais, sukursite tobulą poilsio oazę. Subtili senų ir naujų daiktų kombinacija praturtina namų erdvę ir suteikia jai individualumo.

 

4. Namų patogumai

Šiuolaikinio žmogaus poreikiams pritaikytas klasikinis miegamojo interjeras yra tobulai netobulas. Tai reiškia, kad jame nebūtinai turi vyrauti nepriekaištinga estetika. Labiau nei ji tokiame kambaryje vertinamas praktiškumas ir šiluma.

Šioms savybėms atskleisti puikiai tinka įvairūs tekstilės gaminiai, pasižymintys skirtingomis spalvomis, raštais ir tekstūromis. Drąsiai pasitelkite minkštas dekoratyvines pagalvėles ir dekoruokite jomis savo lovą. Tokios detalės suteikia kambariui jaukumo ir padeda atskleisti jo charakterį.

Patogios ir funkcionalios lovos, skoningo dizaino pufai, foteliai ir aksesuarai – tai, ko reikia, kad klasikinis miegamojo interjeras būtų pritaikytas šiuolaikinio žmogaus poreikiams. Visa tai ir dar daugiau galite rasti „Magrės baldų“ asortimente. Peržvelkite jį ir įsigykite norimas prekes greitai bei paprastai.