+370 634 85000
0

Išsami sofų enciklopedija – lengvesniam pasirinkimui

sofos-sofa-titan-1

Kaip išsirinkti sofą, kuri atitiktų individualius poreikius? – klausimas, kurį sau užduoda tikriausiai daugelis namų interjerą atnaujinančių žmonių. Šiais laikais baldų pasirinkimas išties platus, todėl priimti galutinį sprendimą gali būti pakankamai sudėtinga. Tam, kad naujos sofos paieškos būtų malonesnės ir lengvesnės, kviečiame susipažinti su išsamia šio baldo enciklopedija.

Kaip išsirinkti sofą, kuri atitiktų individualius poreikius? – klausimas, kurį sau užduoda tikriausiai daugelis namų interjerą atnaujinančių žmonių. Šiais laikais baldų pasirinkimas išties platus, todėl priimti galutinį sprendimą gali būti pakankamai sudėtinga. Tam, kad naujos sofos paieškos būtų malonesnės ir lengvesnės, kviečiame susipažinti su išsamia šio baldo enciklopedija.

 

1 dalis: bendrieji terminai

Tam tikrų tipų sofos ir jų elementai jau yra tapę klasika. Jų apibūdinimui naudojami tokie terminai:

• „Sectional“, arba modulinės sofos sudarytos iš keleto dalių. Įprastai tokie baldai būna L arba U formos, kitaip tai – minkšti kampai. Paspaudę ant nuorodos, galite peržiūrėti platų jų asortimentą.

• „Loveseat“ – tai pakankamai nedidelė, dažniausiai dvivietė sofa lova. Puikus tokio baldo pavyzdys yra mūsų gaminys „Laura“.

• Jei svarstote, kaip išsirinkti sofą, verta žinoti, kad tai galima daryti atsižvelgiant ir į jos atlošą. Jis laikomas žemu, kai atsisėdus nesiekia galvos. Kaip pavyzdį galime paminėti tokias sofas kaip „Titan“ ir „Tajus Auto“.

Aukštas atlošas yra galvos lygyje arba aukščiau. Vienas iš jį turinčių „Magrės baldų“ gaminių yra „Greta“.

• „Shelter“ tipo sofos atlošas ir porankiai yra vienodo aukščio. Bene tinkamiausias pavyzdys šiuo atveju yra baldas „Retro“.

• „Overstuffed“ – tai sofa, kurios visas rėmas yra uždengtas apmušalu. Šie baldai dažniausiai būna pakankamai masyvūs, patogūs ir pasižymi suapvalintomis formomis. Tokiam tipui galima priskirti ir sofą „Venera“.

• „Chesterfield“ stiliaus sofos išsiskiria giliai į apmušalą įsegtomis sagomis ar kniedėmis ir į išorę tarsi suvyniotais porankiais. Šios detalės paverčia baldą ypač puošniu, suteikia jam klasikinę išvaizdą. Idealus tokios sofos pavyzdys – mūsų gaminys „Imperija“.

Tam, kad atsakyti į klausimą „kaip išsirinkti sofą?“ būtų dar lengviau, patariame susipažinti ir su kitomis šių baldų charakteristikomis.

 

2 dalis: atlošų tipai

Dažniausiai sofos turi tokių tipų atlošus:

• Tvirtą, kuris yra pilnai dengtas apmušalu ir neturi papildomų pagalvėlių.

• Su paminkštinimu arba laisvą, kuris turi integruotas atramines pagalves.

• Dygsniuotą apmušalą su giliai įsegtomis kniedėmis turinti sofa lova pasižymi itin elegantiška išvaizda.

• Su daug pagalvėlių, kurios padeda sukurti laisvą, kasdienišką įvaizdį.

„Magrės baldų“ asortimente gausu stilingų ir funkcionalių sofų, pritaikytų įvairių stilių interjerams. Visas jas galite pamatyti čia.

 

3 dalis: paminkštinimų tipai

Sofos paminkštinimas (pagrindas) įprastai būna:

• T formos paminkštinimas išeina iš už parankių ir juos tarsi apgaubia. Dėl šios priežasties sofos pagrindas įgauną formą, primenančią T raidę. Šiuo atveju tinkamu pavyzdžiu galėtų būti baldas „Luka“.

• Vientisas paminkštinimas tęsiasi per visą sofos sėdimąją dalį. Tokį turi ir „Magrės baldų“ sofa „Romantic“.

Manote, kad jau žinote, kaip išsirinkti sofą? Patariame neskubėti ir įvertinti dar keletą aspektų.

 

4 dalis: porankių tipai

Porankiai – tai neatsiejama daugelio sofų dalis. Jie suteikia baldui daugiau patogumo ir patrauklumo. Galima išskirti tokius pagrindinius porankių tipus:

• Susukti arba kitaip išlenkti į išorę – tai vienas tradiciškiausių variantų. Jei norite pamatyti, kaip atrodo būtent tokie porankiai, pasižiūrėkite į mūsų sofą „Classic“.

• Angliško tipo porankiai yra pakankamai žemi, neužima daug vietos ir dažniausiai nesiekia sėdimosios baldo dalies krašto. Vienas iš pavyzdžių galėtų būti sofa „Angel“.

• Kvadratiniai porankiai išsiskiria griežtais kampais ir tiesiomis linijomis. Juos turinti sofa lova yra ganėtinai modernios minimalistinės išvaizdos. Kvadratinius porankius turi tokie „Magrės baldų“ gaminiai kaip „Luxor“ ir „Bravo“.

• Smokingo tipo porankiai yra tokio paties aukščio kaip ir sofos atlošas. Baldas su tokiais porankiais atrodo labai šiuolaikiškai – vienas iš panašiausių pavyzdžių yra sofa „Retro“.

Pasirinkus baldą su tinkamo tipo porankiais kur kas paprasčiau savo namuose realizuoti bet kokio stiliaus interjerą.

5 dalis: sofos konstrukcija

Svarstant, kaip išsirinkti sofą savo namams, patariama atsižvelgti ir į baldo konstrukciją. Dažniausiai ją sudaro tokie komponentai:

• Rėmas. Nuo medžiagos, iš kurios jis pagamintas, įprastai priklauso ir sofos ilgaamžiškumas. Aukšta kokybe pasižymintys minkštų baldų rėmai yra gaminami iš itin tvirtos buko medienos. Dar daugiau patvarumo suteikia sofos konstrukcijoje naudojama fanera.

• Užpildas. Jis gali skirtis priklausomai nuo sofos modelio. Bene dažniausiai tam naudojamas poliuretanas. Ši medžiaga yra patvari, užtikrinanti sėdėjimo komfortą ir greitai atgaunanti savo pradinę padėtį.

Sėdimosios baldo dalies pagrindą gali sudaryti ir ilgaamžiškumu pasižymintis kišeninių spyruoklių blokas – net ir po ilgo naudojimo jis išlaiko vientisą formą.

• Pagalvės. Priklausomai nuo tipo, jos gali būti pagamintos iš elastingo poliuretano arba užpildytos plunksnų ir silikoninių granulių mišiniu. Pastarasis tolygiai pasiskirsto pagalvėje ir idealiai užpildo jos vidų.

Tam, kad baldas būtų komfortiškas ir namų aplinką puoštų ne vienerius metus, itin svarbus kiekvienas jo komponentas.

 

Kaip išsirinkti sofą?

Patraukli išvaizda toli gražu nėra vienintelis kriterijus, kurį šiais laikais turi atitikti sofa lova. Didelę reikšmę turi ir jos funkcionalumas, taip pat – suteikiamas sėdėjimo patogumas. Siekiant išsirinkti maksimaliai poreikius atitinkantį baldą, patariama atkreipti dėmesį į visas šias savybes.

Be to, rekomenduojama apgalvoti, kokio tipo – odiniai ar tekstiliniai – apmušalai jums tiktų labiausiai. Pirmasis variantas – tai nesenstanti klasika, tačiau įprastai odiniai apmušalai reikalauja kruopštesnės priežiūros. Specialiai impregnuoti tekstiliniai apmušalai yra atsparesni drėgmei ir purvui. Dėl šios priežasties jie tinka tiems, kurie turi mažų vaikų ar laiko augintinius.

Plačiame „Magrės baldų“ asortimente galite rasti skirtingo dizaino sofų, kurios gali papuošti tiek klasikinio, tiek modernaus ar bet kokio kito stiliaus interjerą. Pasirūpinkite, kad jūsų namuose ar kitoje erdvėje netrūktų jaukumo, estetikos ir patogumo. Mes pasiruošę jums padėti įgyvendinti net ir pačias originaliausias idėjas!