+370 634 85000
0

Ekologija ir interjeras: kaip suderinti?

thanos-pal-VEw1OONqcLA-unsplash

Būdų, kaip prisidėti prie tvarios aplinkos kūrimo, yra be galo daug: pradedant šiukšlių rūšiavimu, baigiant energetiškai efektyviu būstu. Vertėtų paminėti ir aplinkai draugišką interjerą, kurio įgyvendinimui labai svarbūs ekologijos principai. Kokias priemones pasirinkti, kad visa tai suderinti būtų paprasčiau?

Būdų, kaip prisidėti prie tvarios aplinkos kūrimo, yra be galo daug: pradedant šiukšlių rūšiavimu, baigiant energetiškai efektyviu būstu. Vertėtų paminėti ir aplinkai draugišką interjerą, kurio įgyvendinimui labai svarbūs ekologijos principai. Kokias priemones pasirinkti, kad visa tai suderinti būtų paprasčiau?

 

Rinkitės baldus, pagamintus iš natūralių medžiagų

Plastikinės kedės ir stalai – tai, ką turėtumėte pamiršti kurdami aplinkai draugišką namų interjerą. Nesvarbu, kas tai bebūtų – miegamojo ar svetainės baldai, rekomenduojama rinktis natūralias medžiagas, pavyzdžiui, medieną. Geriausias sprendimas norint įsigyti minkštą kampą, sofą ar fotelius – apmušalai su medvilne. Be to, kad pasižymi geru oro pralaidumu, jie ir labai stilingai atrodo. Jei svarstote, ką būtų galima priderinti prie tokių baldų, verta išbandyti natūraliai atrodančius staliukus su aukštomis medinėmis kojomis.

 

Naudokite tekstilės gaminius

Tam, kad lengviau įgyvendintumėte ekologijos principais paremtas idėjas, naudinga išbandyti įvairius tekstilės gaminius. Vienas iš geriausių pavyzdžių galėtų būti dekoratyvinės pagalvėlės. Jos padeda užpildyti tiek klasikinių, tiek modernių stilių interjerą ir dažnai tampa neatsiejamu namų erdvės akcentu. Atkreipiame dėmesį ir į tai, kad pagalvėlėmis apdėlioti minkšti svetainės baldai atrodo kur kas gyviau ir patraukliau.

 

Išbandykite medinius interjero aksesuarus

Kiti aksesuarai, kuriuos galite drąsiai naudoti aplinkai draugiškame interjere – mediniai padėkliukai. Ši priemonė labai tinka norintiems mėgautis skaniais pusryčiais lovoje ar užkandžiauti svetainėje, kartu su šeima žiūrint filmą. Verta paminėti ir tai, kad išskirtinio dizaino padėkliukus galima uždėti ir ant minkštų baldų porankių – tai ne tik patogi, bet ir originali stiliaus detalė.

 

Teikite pirmenybę šviesioms spalvoms

Šviesių spalvų sienos, baldai gali vizualiai padidinti erdvę, padėti sutaupyti elektros energijos ir pinigų, kuriuos išleistumėte papildomam patalpų apšvietimui. Atsižvelgiant į tai rekomenduojama rinktis pastelinius atspalvius, atspindinčius daugiau šviesos. Tai nereiškia, kad patalpos turi būti nuobodžios: prie baltų sienų itin dera tiek neutralių žemės, tiek žaismingesnių (rožinės, žydros, žalios) spalvų svetainės baldai.

 

Orientuokitės į minimalistinius sprendimus

Tvarus dizainas dažnai remiasi minimalizmo principais, todėl norint sukurti aplinkai palankius namus verta laikytis paprastumo ir organizuotumo taisyklių. Be to, rekomenduojama nekaupti nereikalingų daiktų, o likusius naudoti atsakingai, visiškai išnaudojant jų galimybes. Puikus pavyzdys galėtų būti daugiafunkciai baldai – išskleidžiama sofa-lova ar staliukas.

 

Kartais ekologiją ir interjerą namuose suderinti daug paprasčiau nei atrodo. Tam gali ypač praversti baldai ir įvairūs gamtai palankūs aksesuarai, kuriuos rasite Magresbaldai.lt. Jei sunku išsirinkti ar turite klausimų, kreipkitės – visuomet noriai padėsime.