+370 634 85000
0

Kokių klaidų vengti įrengiant vaikų kambarį?

room-boy-2132349_1920-1

Kartais vaikų kambario įrenginėjimas gali tapti tikru galvos skausmu. Norisi erdvę išnaudoti protingai, tačiau ne visuomet pavyksta rinktis funkcionalius baldus. Pačio proceso metu dvejojama, kas geriau: baldai internetu ar vykimas į saloną. Norisi sutaupyti laiko ir pasiekti geriausią rezultatą. Tad kokių klaidų vengti, norint įsirengti puikų vaikų kambarį?

Kartais vaikų kambario įrenginėjimas gali tapti tikru galvos skausmu. Norisi erdvę išnaudoti protingai, tačiau ne visuomet pavyksta rinktis funkcionalius baldus – kambarys apstatomas per dideliais, erdvę „suvalgančiais“ daiktais. Tikimasi, kad jie tarnaus ilgiau ir vėliau reikės atlikti mažiau pokyčių taip pat vengiama ryškių spalvų. Pačio proceso metu dvejojama, kas geriau: baldai internetu ar vykimas į saloną. Norisi sutaupyti laiko ir pasiekti geriausią rezultatą. Tad kokių klaidų vengti, norint įsirengti puikų vaikų kambarį?

 

Neutralių spalvų sienos – universalus pasirinkimas

Jei nenorite sienų dažyti ryškiomis spalvomis – galite rinktis neutralų koloritą. Tai puikus pagrindas spalvingoms ir ryškioms dekoracijoms, erdvė išlieka atvira, kambarys neatrodo nuobodžiai. Be to, vaikų skonis ir pomėgiai dažnai keičiasi – neutralumas šiuo atveju yra saugus variantas. Nepatartina skirstyti kambario į zonas – taip turėsite daugiau laisvės renkantis tinkamus baldus.

 

Praktiški, tačiau nenuobodūs baldai

Svarbu rinktis funkcionalius baldus, kurie pasitarnautų kasdienybėje ir puikiai užpildytų erdvę. Rekomenduojame rinktis dėžes žaislams, patogią drabužių spintą, spalvingus pufus bei sėdmaišius, kurie pagyvina kambario atmosferą ir įneša linksmumo bei gyvybės. Baldai internetu – puiki galimybė apsižiūrėti prieš vykstant į saloną, o jei labiau mėgstate apsipirkinėti internetu – pirkiniai bus pristatyti jums tiesiai į namus. Minkšta sėdimoji dalis kartu su pufais ir sėdmaišiais taip pat suteikia kambariui jaukumo, o funkcionali kušetė taupo vietą.

 

Mielos ir žaismingos dekoracijos

Jei patalpoje vyrauja neutralios spalvos – kambarį galite dekoruoti spalvingomis detalėmis. Prie linksmų sėdmaišių puikiai tinka ryškios, minkštos pagalvėlės, patalynė ar kilimas. Sienas galima puošti linksmais lipdukais iš vinilo, taip pat paskatinti vaiką puošti kambarį jo paties darytais rankdarbiais. Verta nepamiršti ir minkštų pledų, jaukią atmosferą kuriančių užuolaidų – tokios detalės, sušildo namų atmosferą, ir yra ne mažiau svarbios nei baldai. Internetu viską galite užsisakyti į namus arba tiesiog paieškoti idėjų, o rinktis jau atvykę į saloną.

 

Jaukią aplinką sukuriantis apšvietimas

Apšvietimas vaikų kambaryje labai svarbus – norint sukurti jaukią atmosferą patariame rinktis lemputes ant sienų ar šviečiančias girliandas. Dar vienas smagus akcentas – linksmos stalinės ar naktinės lempos, kurių neryški šviesa neerzina ir vėlų vakarą. Taip tamsiu paros metu vaikas gali jaustis saugiau, todėl bus lengviau užmigti.

 

Nors vaikų kambario įrenginėjimas gali būti tikrai nemenka užduotis, įsisavinus kelis pagrindinius principus, tai padaryti nėra sunku. Svarbu rinktis funkcionalius baldus, tinkamai išnaudoti erdvę, nebijoti spalvų ir linksmų detalių, kurios ne tik pagyvina kambarį, bet ir suteikia namams jaukumo. Jei neapsisprendžiate, kokių baldų norėtumėte, kreipkitės. Padėsime išsirinkti geriausią variantą iš plataus Magresbaldai.lt asortimento.