+370 634 85000
0

Bohemiškas namų interjeras: 5 naudingi patarimai

lovos-lova-laime-2

Jeigu neįsivaizduojate savo aplinkos be ryškių spalvų ir įvairių meniškų akcentų, bohemiškas interjero stilius turėtų tikti idealiai. Jūsų dėmesiui – 5 patarimai, kurie padės susiformuoti tokį interjerą.

Interjeras turėtų būti savotišku Jūsų asmenybės ir charakterio atspindžiu. Bohemija, ko gero, pelnytai tapatinama su meniškumu ir saviraiškos laisve. Žiupsnelis bohemijos turėtų būti kiekvienuose namuose, tačiau daugeliui kyla klausimas, kaip sukurti išties originalų, bohemišką interjerą. Jeigu neįsivaizduojate savo aplinkos be ryškių spalvų ir įvairių meniškų akcentų, bohemiškas interjero stilius turėtų tikti idealiai. Jūsų dėmesiui – 5 patarimai, kurie padės susiformuoti tokį interjerą.

 

1. Pradėkite nuo pamatinių spalvų

Tiek svetainės, tiek miegamojo interjeras veikiausiai skirsis, todėl tiek vienai, tiek kitai erdvei rinkitės spalvas, kurios atitiks kambario atmosferą. Jau minėjome, kad bohemiškam stiliui būdinga spalvų gausa. Visgi pagrindinei kambario spalvai rekomenduojama rinktis šiltus, žemiškus, tačiau ne tokius ryškius atspalvius – juos verčiau panaudokite įvairiems akcentams. Pagrindinės spalvos galėtų būti auksinė, rusva, melsva. Jei visgi nuspręsite, kad norite dekoruoti kambarį ryškesnėmis spalvomis, gerai apgalvokite, ar toks pasirinkimas po kiek laiko nepradės Jūsų varginti ir nesukurs chaotiškos atmosferos.

 

2. Nevenkite raštų ir ornamentų

Šie elementai bohemiškuose namuose yra tiesiog būtini. Čia galite trumpam užmiršti visas jų derinimo taisykles ir tiesiog leisti sau drąsiai eksperimentuoti. Miegamojo interjeras, žinoma, turėtų būti kiek subtilesnis, kad jis netrikdytų Jūsų poilsio, tačiau kitose namų erdvėse sluoksniuokite raštus ir skirtingas medžiagas, ieškokite kontrasto ir įvairių dekoro elementų. Derinkite skirtingas formas, raštus ir jų dydžius. Tačiau išlaikykite panašių spalvų ir tonų visumą, kad erdvėje jaustumėte dekoro elementų dermę.

 

3. Atsiribokite nuo minimalizmo

Minimalistinį pagrindą turinčią erdvę įmanoma paversti bohemiška, tačiau pagrindinių šio stiliaus bruožų tikrai reikėtų atsisakyti. Bohemiškas interjeras – priešingybė erdvumą, neutralumą ir dekoracijų stoką vertinančiam minimalizmui. Bohemiškame interjere daugiau visuomet yra geriau, todėl savo estetika jis gerokai artimesnis populiarėjančiam maksimalizmui. Ir nors svetainės dekoravimui ribų praktiškai nėra, kiek prislopintas miegamojo interjeras leis jaustis patogiai ir pernelyg nenutolti nuo bendros namų stilistikos.

 

4. Kiekvienas elementas – su sava istorija

Bohemiškas interjeras unikalus tuo, kad dauguma jame naudojamų dekoro elementų ir baldų turi ne tik estetinę, tačiau ir sentimentalią reikšmę – tai gali būti ilgą laiką šeimos narių saugoma spintelė, vaza, parvežta iš nuotykiais apipintos kelionės ir panašiai. Tai suteikia papildomo žavesio ir patrauklumo namams bei gali tapti puikia įdomaus pokalbio pradžia. Antikvarinių ar vintažinių baldų ir aksesuarų parduotuvėse taip pat įmanoma aptikti įvairiausių, neįprastų radinių. Tinkamai juos suderinę, gausite ne itin eklektišką, bet jaukų, meniškumo nestokojantį ir akį traukiantį interjerą.

 

5. Pasirūpinkite ypač patogiais minkštais baldais

Miegamojo interjeras yra ypač priklausomas nuo įspūdingos ir komfortu alsuojančios lovos. Svetainėje taip pat puikiai atrodys elegantiškos sofos bei foteliai su giliais atlošais ir minkštais užpildais. Drąsiai naudokite dekoratyvines pagalvėles, išmargintas įvairiais raštais ar ornamentais, jeigu norite daugiau vietos patogiam sėdėjimui, papildomai pastatykite pufą. Baldai, turintys itin trumpas atramines kojeles, taip pat padės sukurti bohemišką atmosferą.

 

Bohemiškas stilius įpareigoja Jus išlaisvinti savo kūrybiškumą ir sulaužyti visus varžančius rėmus. Drąsiai eksperimentuokite, ieškokite originalių baldų bei dekoracijų, turinčių reikšmę. Nevenkite ryškių spalvų, žaiskite su raštų pasirinkimu ir mėgaukitės bohemiško interjero kūrimu – tada rezultatu išties džiaugsitės.