+370 634 85000
0

Kaip patogiai įrengti nedidelį vaikų kambarį?

kusetes-kusete-mango-4

Vaiko kambarys yra pagrindinė erdvė, kurioje jis praleidžia ypatingai daug laiko. Tam, kad buvimas šiame kambaryje būtų visuomet malonus, svarbu užtikrinti išskirtinį patogumą. Vadovaudamiesi tekste pateiktais patarimais, galėsite sukurti ne tik stilingą, jaukią, bet ir ypač komfortišką erdvę.

Vaiko kambarys yra pagrindinė erdvė, kurioje jis praleidžia ypatingai daug laiko. Tam, kad buvimas šiame kambaryje būtų visuomet malonus, svarbu užtikrinti išskirtinį patogumą. Vadovaudamiesi tekste pateiktais patarimais, galėsite sukurti ne tik stilingą, jaukią, bet ir ypač komfortišką erdvę.

 

Laikykite daiktus tam pritaikytose vietose

Norėdami sutaupyti vietos, atsisakykite visų daiktų, kurie Jūsų vaikui nebus reikalingi. Likusius daiktus – žaislus, drabužius, knygas laikykite jiems pritaikytose spintelėse ar lentynose. Išmėtyti žaislai ne tik apkraus kambarį, kels riziką susižeisti, bet ir dar labiau sumažins laisvą plotą.

 

Atsakingai rinkitės baldus

Pagalvokite, ar vaiko kambaryje išties reikalinga didelė ir plati lova. Verčiau rinkitės kompaktiškus, daugiafunkcius baldus, tokius kaip kušetės. Šio tipo baldai šiandien vaikų kambariui pasirenkami itin dažnai. Kušetė – funkcionali, nes išskleidus ant jos galima miegoti, o suskleista ji puikiai tinka kaip talpus, patogus sėdimasis baldas.

 

Naudokite šviesias spalvas

Šviesios spalvos dažniausiai naudojamos norint sukurti jaukią ir ramią atmosferą. Svarbu paminėti ir tai, kad tokios spalvos vizualiai didina erdvę, padeda ne tik ilsėtis, bet ir susikaupti. Įrengdami vaiko kambarį naudokite dangaus žydrumo, persikinę, mėtinę, levandų, pilkšvą spalvą. Šiais atspalviais gali kambarį puošti ir tokie baldai kaip foteliai, spintelės, kušetės.

 

Naudokite veidrodžius

Ar žinojote, kad pasitelkus veidrodžius taip pat galima vizualiai padidinti erdvę? Vaikų kambaryje toks interjero elementas taip pat puikiai tinka. Jei tik įmanoma, nukreipkite veidrodį taip, kad jis atspindėtų langą: tuomet sumaniai sužaisite ir natūralia šviesa.

 

Kabinkite tinkamas langų uždangas

Langams atitinkamai pritaikykite užuolaidas ar roletus. Atminkite, kad uždangos turėtų būti montuojamos bent keliais centimetrais aukščiau lango. Tokiu atveju lubos atrodys aukštesnės. Beje, roletai ar užuolaidos gali būti lengvai suderinti su baldų apmušalais ar užtiesalais. Taip paversite interjerą dar harmoningesniu.

 

Pasirūpinkite erdvumu

Įrengiant mažą erdvę svarbu užtikrinti, kad ji nebūtų pernelyg apkrauta. Nevaržomai judėti čia ypatingai svarbu. Dažnai pasitaikanti problema – prasta kompozicija, kai baldai sustumiami pernelyg arti vieni kitų. Tai trukdo tiek judėti, tiek naudotis tais baldais. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip statote baldus. Kušetės, foteliai ir komodos visada turėtų būti statomi tarp jų paliekant keliasdešimt centimetrų laisvos vietos.

 

Skirkite dėmesio nedideliems, bet funkcionaliems kambario baldams. Taip pat nepamirškite naudoti šviesių atspalvių, rinktis funkcionalius, praktiškus baldus, tinkamai juos išdėstyti, o knygas, žaislus ir kitus vaiko daiktus laikyti jiems skirtose vietose. Atidžiai pasirinkę visus interjero elementus, pasinaudoję keliomis gudrybėmis įrengsite ir stilingą, ir išties komfortišką, visus poreikius atitinkantį vaikų kambarį.