+370 634 85000
0

Kaip išsirinkti šiuolaikiško stiliaus sofą?

sofos-sofa-rubin-5-1

Renkantis tokius pagrindinius baldus kaip sofa, interjero dizaineriai siūlo atsižvelgti ne tik į madą. Ne mažiau svarbu įvertinti, ar pirkinys papildys namus komfortu, jaukumu, padės atskleisti savitą skonį.

Šiuolaikinis stilius – tai siekis ne tik atitikti naujausias interjero madų tendencijas, bet ir išlaikyti dizaino savitumą, išryškinti jo individualumą. Būtent todėl renkantis tokius pagrindinius baldus kaip sofa, interjero dizaineriai siūlo atsižvelgti ne tik į madą. Ne mažiau svarbu įvertinti, ar pirkinys papildys namus komfortu, jaukumu, padės atskleisti savitą skonį.

 

Esminės šiuolaikinio stiliaus savybės

Šiuolaikinį stilių daugelis bando lyginti su modernizmu, tačiau tai nėra visiškai tas pats. Modernizmas – griežtas, konkretus, o šiuolaikiniam interjero dizainui būdingas švelnumas – šiltos spalvos, minkšti audiniai, paprastumas, praktiškumas. Paprasčiau kalbant, šiuolaikinio stiliaus kūrėjai orientuojasi į estetikos ir funkcionalumo suderinamumą. Sofa lova – vienas iš tų baldų, kurie namus paverčia patogesniais ir patrauklesniais.

Šiuolaikiškai įrengtuose namuose siekiama išlaikyti tvarką, neapkrauti miegamojo ar svetainės papildomais, funkcionalumu nepasižyminčiais atributais. Verta akcentuoti, kad svarbiausia – jaukumas ir vizualus interjero grynumas. Tad ir sofa turėtų būti ne tik graži, bet ir praktiška.

 

Atkreipkite dėmesį į esmines baldų savybes

Žemiau išskyrėme kelis kriterijus, kurie gali padėti pasirinkti šiuolaikines tendencijas atitinkančią sofą.

 

Forma

Sofa gali turėti ranktūrius, įkomponuotus specialius staliukus. Be to, toks baldas gali pasižymėti raidę L arba U primenančia forma. Sofos sėdimoji dalis gali būti pailginta, primenanti kelis sujungtus šezlongus. Norėdami pasirinkti tinkamą formą, atsižvelkite į patogumą. Galbūt mėgstate gerti kavą susirangę ant minkšto sofos krašto? Tokiu atveju įmontuotas staliukas taps ypatingu baldo privalumu. Sofa lova su pailgintu pagrindu puikiai tiks laisvalaikio zonai. Taigi, poreikiai ir forma – tiesiogiai susiję.

 

Spalvos

Ryškios spalvos interjerui suteikia gyvybingumo ir žaismingumo. Tokios ypatybės taip pat priskiriamos šiuolaikiniam stiliui. Tad jei namuose trūksta kažko išskirtinio, rinkitės dėmesį atkreipiančias spalvas – geltoną, raudoną, žalią, violetinę.

 

Apmušalų tipas

Nuo to, kokiais apmušalais padengtas baldas, priklauso jo priežiūros ypatybės. Jei norite, kad namai išsiskirtų šiuolaikiniu stiliumi, geriausia rinktis baldus, kurie nereikalaus daug dėmesio, bus ilgaamžiai ir praktiški. Vienas iš praktiškiausių pasirinkimų – oda apmušta sofa lova. Taip pat verta rinktis tankius, gyvūnų nagų įdrėskimams atsparius arba standžius, ornamentais dekoruotus tekstilinius apmušalus.

 

Funkcionalumas

Įvertinkite papildomas baldo funkcijas ir priedus – ar sofa turi patalynės dėžę, miegojimo mechanizmą, ar ją įmanoma jungti su kitais baldais. Kuo funkcionaliau galėsite pritaikyti baldą namuose, tuo daugiau jis teiks džiaugsmo.

 

Rinktis rekomenduojame neskubant, įvertinant ne tik minėtus kriterijus, bet ir baldo patogumą, spalvų suderinamumą. Dvejojate dėl tinkamo dizaino ar audinio? Pasitarkite su mumis – mielai padėsime atrasti dailų, su kitomis interjero dalimis derantį, praktišką ir funkcionalų baldą.