+370 634 85000
0

Kaip atrasti tinkamiausią minkštą kampą

kampai-kampas-elegant-5-1

Minkšto kampo paskirtis – ne vien vieta sėdėti. Šis baldas mielai naudojamas ir kaip stilingas interjero akcentas. Šįkart plačiau kalbame apie šio baldo tipus ir pateikiame kelis universalius pasirinkimo kriterijus.

Svetainės jaukumas priklauso nuo pasirinktų baldų, o vienu pagrindinių jo akcentų dažnai tampa minkštas kampas. Vis dėlto, minkšto kampo paskirtis – ne vien vieta sėdėti. Šis baldas mielai naudojamas ir kaip stilingas interjero akcentas. Šįkart plačiau kalbame apie šio baldo tipus ir pateikiame kelis universalius pasirinkimo kriterijus.

 

Minkštųjų kampų tipai

Minkštuosius kampus galima išskirti į 3 skirtingus tipus:

  • L formos;
  • U formos;
  • Lenktos formos.

Nuo to, kokia forma pasižymi minkštas kampas, stipriai priklauso tai, kaip jį galima komponuoti erdvėje. Be to, šio tipo baldai turi begalę kitų išskirtinumo suteikiančių, kompozicijai įtakos turinčių dalių. Tai – nugaros atramos, pagalvėlės, staliukai, ranktūriai, šezlongai, patalynės dėžės. Minkštieji kampai taip pat gali išsiskleisti, būti naudojami kaip miegamojo lova, tad labai svarbu pirmiausia suvokti, ko ieškote ir kokias funkcijas turėtų atlikti baldas.

 

5 patarimai ieškantiems tobulo varianto

Minkštieji kampai gali ne tik tapti pagrindiniais erdvios svetainės ar miegamojo akcentais, bet ir padėti atskirti kelias skirtingas patalpos zonas. Tam, kad išsirinkti būtų lengviau, pateikiame kelis pasirinkimo kriterijus. Jiems rekomenduojame skirti daugiau dėmesio.

 

1. Patogiausia sėdėsena ir kompozicija

Minkštas kampas gali turėti patogius ranktūrius, kietą ar minkštą nugaros atramą. Jei pasirenkamas modulinis baldas, jo kompoziciją prireikus gali sudaryti ir pristumiami foteliai. Pasirinkimo variantų – daug, tad labai svarbu išbandyti baldą ir apsispręsti, kuris modelis patogiausias.

 

2. Kambario dydis

Erdviems kambariams puikiai tinka kelių dalių minkštasis kampas su papildomais šezlongais ar pufais. Bene geriausiai didesnėse erdvėse įsikomponuoja U formos minkštieji kampai. Mažesniems kambariams siūloma rinktis šiek tiek mažesnį (3–4 vietų) L formos baldą.

 

3. Šeimos narių skaičius

Jeigu bute gyvenate dviese, masyvus minkštas kampas gali užimti per daug vietos. Tačiau jei namuose dažnai priimate gausų būrį draugų, toks baldas bus patogiausia vieta įsitaisyti kiekvienam.

 

4. Augintiniai

Tiems, kurie nori apsaugoti baldus nuo dūkstančių augintinių, siūlome rinktis specialiu – standesniu, tankesniu ir todėl patvaresniu tekstiliniu audiniu aptrauktus minkštuosius kampus.

 

5. Kitų, jau turimų, baldų matmenys

Jei baldas bus derinamas prie jau suformuoto interjero, siekiate pakeisti tik pačią sofą, nepamirškite atsižvelgti į tai, kiek vietos kampui lieka kambaryje. Galbūt tam, kad minkštas kampas patogiau įsikomponuotų, teks perstumti kai kuriuos baldus.

 

Tinkamas baldas turi pasižymėti ne vien praktiškumu, ilgaamžiškumu. Minkštas kampas privalo būti ir ypatingai patogus, derantis prie interjero. Šį tikslą pasiekti paprasta – tiesiog įvertinkite esminius kriterijus ir vadovaukitės visų šeimos narių poreikiais.