+370 634 85000
0

Iššūkis: didelė, patogi lova ir mažas miegamasis

lovos-lova-laime-2

Siekiant užtikrinti komfortą, norisi dvigulės lovos, bet jos įkomponavimas į mažą miegamąjį – nelengvas. Pateikiame kelis patarimus, kaip tai padaryti sėkmingai.

Miegamajam norisi skirti visą dėmesį. Šiame kambaryje itin vertinamas funkcionalumas, patogumas, stilingumas. Net ir mažiausiame kambaryje siekiama palikti šiek tiek erdvės judėjimui, tačiau užduotį neretai apsunkina lovos pasirinkimas. Siekiant užtikrinti komfortą, norisi dvigulės lovos, bet jos įkomponavimas į mažą miegamąjį – nelengvas. Pateikiame kelis patarimus, kaip tai padaryti sėkmingai.

 

Svarbiausia – neapkrauti erdvės

Neretai pagrindinė, viską apsunkinanti problema yra siekis miegamajame sukurti tiek poilsio, tiek darbo zoną. Kambaryje stengiamasi sutalpinti ir didelę drabužių spintą, ir krėslą poilsiui, ir papildomą komodą, darbo stalą. Be visų šių baldų miegamajame turi vietos likti ir lovai.

Kai erdvė maža, reikia stengtis tikslingai atsirinkti, kas joje reikalinga, o be ko galima apsieiti. Pavyzdžiui, darbo zoną siūlome įrengti svetainėje. Miegamasis skirtas tik poilsiui, todėl čia neturėtų būti televizoriui ar kompiuteriui skirto stalo. Tegul didžiąją dalį patalpos užima lova, bet kambarys lieka orientuotas į poilsį.

 

Dvigulės lovos įkomponavimas į mažą miegamąjį

Žinant esmines interjero formavimo taisykles, vizualiai galima padidinti net mažiausias erdves. Viskas priklauso nuo kambario matmenų, spalvų, stilių ir gebėjimo viską suderinti.

  • Ankštas miegamasis atrodys didesnis, jei rinksitės šviesias spalvas – tiek sienoms, tiek baldams.
  • Jei nerandate vietos, kur būtų galima laikyti patalynę ar knygas, geriau ieškokite miegamojo lovos su dėže patalynei. Taip sutaupysite vietos ir turėsite, kur laikyti tiek patalynę, tiek mažiau naudojamus daiktus.
  • Dvigulės lovos pasižymi ypatinga dydžių įvairove. Tad jei abejojate, ar galėsite sutalpinti didelę dvigulę lovą į mažą miegamąjį, tiesiog rinkitės mažesnį baldo variantą. Komfortas priklauso nuo to, ar miegate vieni, koks yra jūsų ir partnerio svoris, ūgis.
  • Mažas patalpas ekstravagantiškas baldų stilius apkrauna, tad jei norite sutaupyti vietos ir stilingai įkomponuoti lovą į miegamąjį, rinkitės minimalistinį, paprastesnį dizainą. Siekiantiems stilistinio dizaino akcento puikiai tiks aukštas, spalvingas lovos galvūgalis.
  • Lovos statymas kambario centre – optimalus variantas. Tokiu atveju išlaikoma simetrija. Be to, lova dažniausiai yra dėmesio centras. Statant baldą kambario viduryje, lieka vietos abipus jo – čia galima pastatyti po nedidelį naktinį staliuką ar spintelę.

 

Kurdami miegamojo dizainą, stenkitės suformuoti poilsio zoną. Atsakingai žvelkite į dvigulės lovos pasirinkimą – ji šiame kambaryje svarbiausia. Neapkraukite kambario papildomais, nefunkcionaliais baldais ar daiktais. Taip net mažiausias miegamasis bus stilingas, patogus ir jaukus.