+370 634 85000
0

Modernių baldų derinimas interjere

minksti-kampai-minkstas-kampas-domino-4
pufai-pufas-domino-apvalus-2
stalai-stalas-gama-3
stalai-stalas-panda-1
Icon
Icon

Modernaus dizaino baldai gali būti lengvai priderinami daugelyje šiuolaikinio stiliaus interjerų. Jie pasižymi funkcionalumu, praktiškumu ir estetika. Tai leidžia sukurti visapusiškai patrauklią namų erdvę, kurioje patogu ir gera būti.

Modernaus dizaino baldai gali būti lengvai priderinami daugelyje šiuolaikinio stiliaus interjerų. Jie pasižymi funkcionalumu, praktiškumu ir estetika. Tai leidžia sukurti visapusiškai patrauklią namų erdvę, kurioje patogu ir gera būti. Galbūt jūs taip pat žavitės moderniu dizainu? Tuomet nepraleiskite progos sužinoti daugiau apie tokio stiliaus baldus ir jų derinimą interjere.

 

Pagrindiniai modernių baldų bruožai

Tokio stiliaus baldai interjere naudojami jau pakankamai seniai, t. y. maždaug nuo 1920-ųjų. Būtent šie metai laikomi modernaus dizaino atsiradimo pradžia. Pakankamai dažnai jis maišomas su naujausias ir ateities tendencijas atspindinčiu šiuolaikiniu dizainu. Tačiau tai nėra tas pats. Tam, kad būtų lengviau suprasti, kokie iš tiesų yra modernūs baldai Lietuvoje ar bet kurioje kitoje šalyje, verta išskirti pagrindinius jų bruožus.

 

1. Švarios linijos ir geometrinės figūros

Modernus dizainas susijęs su aiškia išvaizda ir minimaliais ornamentais. Daugiau dėmesio skiriama švarioms linijoms, geometrinėms figūroms ir kampams. Tai yra vienos iš pagrindinių modernių baldų savybių. Griežta keturkampe forma pasižyminti sofa, minkštas kampas ar fotelis padeda sukurti stipriai asmenybei pritaikytą erdvę.

Modernių formų baldai dabar yra pakankamai madingi, todėl kartais jie klaidingai priskiriami šiuolaikinio dizaino kategorijai. Tačiau pastarajai išties priklausantys baldai gali būti kur kas švelnesni. Jie pasižymi moderniam stiliui būdingu funkcionalumu, tačiau taip pat turi ir klasikinių bruožų.

 

2. Metalo išryškinimas

Modernių baldų, kuriuose naudojamos metalinės detalės, yra tikrai daug. Jos gali būti pagamintos iš aliuminio, nikelio, nerūdijančio plieno ir išryškinamos kontrastinga mediena. Šiuo atveju retai išvysite rožinio aukso elementų, kur kas dažniau – žalvario ir pajuodavusių metalų.

 

3. Natūralios medžiagos

Moderniame dizaine mėgstamos natūralios medžiagos, tokios kaip mediena ir akmuo. Pasitelkus jas, erdvei galima suteikti daugiau gyvybingumo ir ypatingumo. Todėl, jei vis dar svarstote, ar verta įsigyti griežtais kampais pasižymintį medinį kavos staliuką, drąsiai priimkite sprendimą. Toks baldas tikrai puikiai tiks moderniame interjere.

 

4. Dydis ir funkcionalumas

Viena iš pagrindinių modernių baldų idėjų yra praktiškumas ir įvairus panaudojimas. Pavyzdžiui, sofos ir minkšti kampai su miegamuoju mechanizmu gali būti naudojami tiek sėdėjimui, tiek gulėjimui. Be to, patalynės dėžėse patogu susidėti įvairius rečiau arba dažniau naudojamus daiktus. Taigi vienas baldas gali atlikti net tris skirtingas funkcijas. Tokia savybė ypač praverčia nedidelio ploto kambariuose, kur norima kuo efektyviau išnaudoti turimą erdvę.

Modernūs baldai

Ieškote praktiško ir funkcionalaus minkšto kampo, fotelio ar kito baldo? Peržvelkite mūsų asortimentą ir išsirinkite tai, ko reikia. Modernūs baldai Lietuvoje pagaminti laikantis aukščiausių kokybės standartų. Kurkite patogią ir stilingą namų erdvę dar lengviau.

 

5. Paprastos neutralios spalvos

Dar vienas esminis modernaus dizaino baldų bruožas – paprastumas. Įprastai juose atsispindi neutrali spalvų paletė. Galbūt kai kam tai bus naujiena, tačiau pakankamai dažnai naudojami skaistalų (rausvi) tonai. Interjerui jie suteikia išskirtinį prieskonį. Žinoma, moderniems baldams taip pat būdingi smėlio ir įvairūs tamsūs atspalviai.

 

6. Lygus paviršius

Beveik kiekvienas modernaus dizaino baldų paviršius yra lygus. Dar 19 a., kai pradėjo veikti baldų gamyklos, rankomis išraižytus ornamentus pakeitė automatiniu būdu sukurti paprasti paviršiai. Žinoma, kai kurie modernių baldų elementai gali turėti šiek tiek dekoratyvinių ornamentų, tačiau jie naudojami labai minimaliai.

 

7. Mažai dekoracijų

Ganėtinai akivaizdu, jog jei nėra ornamentų, puošybos elementų taip pat nedaug. Viena iš modernaus dizaino baldų paslapčių yra ta, kad kai kurios jų funkcinės detalės naudojamos kaip dekoracijos. Puikus pavyzdys galėtų būti natūralios medienos komoda arba spintelė su ryškiomis metalinėmis rankenėlėmis.

 

8. Skirtingų medžiagų derinimas

Prieš tai jau sužinojote, kad moderniuose balduose mėgstama mediena ir išryškintos metalinės detalės. Beveik kiekviename iš jų galima rasti bent dvi gamybines medžiagas, iš kurių viena pasižymi matiniu, o kita blizgiu paviršiumi. Tai gali būti:

  • mediena,
  • stiklas,
  • nerūdijantis plienas.

Šios pagrindinės savybės padeda lengviau suprasti, kuo modernūs baldai Lietuvoje ir ne tik išsiskiria iš kitų. Susipažinus su jomis, norimo namų įvaizdžio kūrimas gali tapti kur kas paprastesnis. Išbandykite „Magrės baldų“ gaminius ir įgyvendinkite asmenines interjero idėjas – juk tai taip paprasta.

 

Kaip interjere derinti modernaus dizaino baldus?

Pagrindinės kambario dekoravimo taisyklės:

  • Modernaus dizaino baldai turėtų pasižymėti paprastumu. Daugiau dėmesio verta skirti baldams su aiškiomis linijomis, tekstūra. Rekomenduojami baldų siluetai – paprasti, tačiau kruopščiai atrinkti.
  • Šiuo atveju itin svarbi medžiagų kokybė. Dažniausiai modernaus stiliaus daiktų gamybai naudojama šviesi mediena (beržas, klevas), stiklas ir metalas. Pasirinkus aukštos kokybės medžiagas, užtikrinamas ilgaamžiškumas.
  • Šviesios spalvos. Norint sukurti modernią svetainę, galima rinktis baltas sienas su montuojamais dekoro elementais. Toks kambarys atrodys erdvesnis. Be to, sienų atnaujinimas bus pigesnis.
  • Mažiau yra daugiau. Modernaus dizaino baldai turėtų būti vienos spalvos. Geriausia rinktis šviesius atspalvius. Vertėtų vengti raštų, puošmenų ir kitų papildomų aksesuarų.
  • Natūralių elementų naudojimas. Daugiau elegancijos moderniems namams suteikti padės organika. Pavyzdžiui, vaza gali būti papuošta akmenukais, kriauklėmis. Šis stilius ypač lankstus, todėl tinkamai derinant pagrindinius interjero elementus, nebūtina pirkti daug papildomų detalių.
  • Apšvietimas – jaukumo šaltinis. Norint namams suteikti kuo daugiau natūralios šviesos, galima plačiai atverti langus. Modernus dizainas turėtų atspindėti šviesią ir erdvią atmosferą. Todėl patariama vengti tamsių, šviesos nepraleidžiančių užuolaidų ar kitų langų uždangų.

Nors manoma, kad modernus interjeras dažnai būna šaltas ir nuobodus, tai nėra tiesa. Jei baldai atrenkami kruopščiai, namai tampa elegantiški ir jaukūs. Kiekvienas daiktas turėtų būti panaudojamas taip, kad padėtų sukurti natūralią atmosferą. Būtina siekti erdvės funkcionalumo – tik tokiu atveju pasiekiama harmonija.

 

Kodėl verta investuoti į modernius baldus?

Modernūs baldai Lietuvoje atitinka aukščiausius kokybės standartus. Jie pasižymi patrauklia išvaizda, ilgaamžiškumu ir funkcionalumu. Nenuostabu, kodėl tokie baldai laikomi vienais populiariausių interjere. Jie suteikia erdvei individualumo ir leidžia sukurti originalią namų erdvę.

Minimalistinis, konkretus ir ganėtinai griežtas dizainas puikiai tinka tiems, kurie svajoja apie estetišką ir rafinuotą įvaizdį. Dažnai tokio stiliaus baldai tampa ne tik funkciniu, bet ir dekoratyviniu elementu.

Modernūs baldai

Vienspalviškumas padeda išvengti nereikalingo chaoso, todėl sukuriama harmoninga ir atpalaiduojanti atmosfera. Modernaus stiliaus balduose beveik arba visiškai nėra įmantrių raštų, spalvos derinamos itin kruopščiai. Taip išlaikomas nuoseklumas, interjere nėra dėmesį blaškančių detalių.

 

Šiuolaikinio ir modernaus dizaino baldų skirtumai

Šiuolaikinius ir modernius baldus sieja minimalizmas bei geometrinės formos. Tačiau šiuolaikiniu dizainu kartais laužomos nusistovėjusios normos. Jis siejamas su šiuo metu vyraujančiomis arba ateities tendencijomis. Moderniuose balduose visuomet akcentuojamas funkcionalumas. Tačiau šiuolaikiniame dizaine jo galima atsisakyti dėl vizualinio efekto.

Šiuolaikiškas interjero dizainas suteikia galimybę išnaudoti erdvę savo naudai. Neapkraunant kambario minkštais baldais, namuose atsiranda daugiau laisvos vietos, kurioje malonu leisti laiką su draugais ir šeima. Atkreipus dėmesį į baldų formas ir interjero grynumą, kambario įvaizdis tampa žymiai patrauklesnis.

 

Modernus maksimalizmas ar minimalizmas: ką rinktis?

Daugelį metų interjere buvo madingas modernus minimalizmas, pasižymintis paprastumu ir šviesiomis spalvomis. Tačiau tai ne vienintelis pasirinkimas. Norintys sukurti ryškesnį namų įvaizdį gali rinktis modernų maksimalizmą, kuriam būdingos drąsesnės spalvos ir detalės. Tokio dizaino balduose kartais netgi atsispindi nostalgiškojo retro stiliaus detalės. Taigi ekstravagancija juose gali būti išreiškiama įvairiais būdais.

Sodrūs atspalviai padeda sukurti džiaugsmingą nuotaiką ir suteikia kambariui daugiau unikalumo. Namų erdvė – mūsų asmenybės atspindys, todėl bet kokiu atveju joje galima eksperimentuoti. Tai bene lengviausias būdas išreikšti save: savo charakterį, pomėgius, norus ir svajones.

 

Modernūs baldai – ilgalaikė investicija, todėl juos perkant būtina skirti pakankamai dėmesio. Vertėtų atsižvelgti į tai, kad toks dizainas gali būti puoselėjamas daugybę metų. Taigi interjero kūrimui skyrus pakankamai laiko dažniausiai pasiekiamas puikus rezultatas. Jeigu svajojate apie išpuoselėtą namų aplinką, peržvelkite „Magrės baldų“ asortimentą ir išsirinkite sau patinkančius gaminius. Turite klausimų, o galbūt norite profesionalaus patarimo? Tuomet kreipkitės į mūsų konsultantus svetainėje pateiktais kontaktais. Esame pasiruošę padėti!