+370 634 85000
0

Valgomojo interjeras: kas jame madinga 2021-aisiais?

Stalas-1

Nesvarbu, kokio dydžio valgomasis bebūtų, mažas ar didelis, daugelis tikriausiai sutiks, kad tai vienas iš labiausiai nuvertinamų kambarių namuose. Dažniausiai jame būnama tik tam tikromis progomis: atvykus svečiams, per šventes ir panašiai, o kasdien mieliau renkamasi valgyti svetainėje minkštai įsitaisius ant sofos ar net miegamajame ant lovos, tiesa? Taigi, kodėl gi šiais metais neatgaivinus  šios namų erdvės? 2021-ųjų valgomojo interjero idėjos, gali tapti tobulu įkvėpimo šaltiniu, kaip šį kambarį paversti estetiškesniu, funkcionališkesniu ir patogesniu.

 

1. Maži „ optimistiški“ prisilietimai

Nusprendus atnaujinti jau turimą arba sukurti naują valgomojo erdvę namuose, be abejonės, tikimasi ją išnaudoti buvimui su šeima ir draugais. Todėl dekoruojant šį kambarį patariama orientuotis į „optimistiškus“ dizaino sprendimus. Jei paprasčiau, tai reiškia, kad valgomasis jums turėtų kelti teigiamas emocijas ir jausmus. Tam svarbu gerai apgalvoti tiek patalpoje vyraujančias spalvas, tiek baldų išdėstymą, tiek interjero detalių pasirinkimą. 

Dažnai pakeistus ar pridėjus vos vieną arba keletą detalių (pavyzdžiui, baldų, aksesuarų), kambarys įgauna visiškai naujų spalvų. Taigi, siekiant reikšmingo rezultato, ne visuomet reikia grandiozinių pokyčių. Kartais tam, kad valgomajame norėtųsi praleisti daugiau laiko, tereikia ryškiaspalvių patrauklaus dizaino kėdžių. 

 

2. Dvigubos paskirties dizainas 

Funkcionalumas – viena iš svarbiausių interjero savybių, kurios jokiu būdu nederėtų pamiršti ir valgomajame. Tai reiškia, kad prireikus jo erdvė gali būti lengvai pritaikoma ir išnaudojama, pavyzdžiui, mokymuisi ir pramogoms. Taigi, kaip tai įgyvendinti? Atsakymas į šį klausimą išties nesudėtingas, nes dabar mes turime itin didelį tam skirtų daiktų (nuo transformuojamų baldų iki kelias paskirtis turinčių aksesuarų) pasirinkimą. 

Visapusiškai išpildytas valgomojo interjeras tiesiog neatsiejamas nuo patogaus ir, žinoma, estetiška išvaizda pasižyminčio stalo. Plačiame, nuolat atnaujinamame ir papildomame „Magrės baldų“ asortimente galite rasti individualius jūsų lūkesčius atitinkantį gaminį.

Transformuojami valgomojo stalai suteikia galimybę reguliuoti ne tik baldo aukštį, bet ir stalviršio plotą. Dujinis pakėlimo mechanizmas pasižymi itin paprastu naudojimu. Todėl tokį stalą (pavyzdžiui, „Ulisse“) pakelsite ir nuleisite labai greitai. Dar vienas iš galimų privalumų – baldo kojos su ratukais, kurie leidžia jį lengvai perstumti į norimą kambario vietą. Natūralu, jog kiekvienos šeimos poreikiai skirtingi. Atsižvelgdami į juos, galite pasirinkti norimo dydžio stalą su reikalingomis funkcijomis.

 

3. Apvalūs stalai

Ketinate įsigyti naujų baldų? Tuomet apsvarstykite apvalų valgomojo stalą. Dabar gali būti puiki proga jį įsigyti, nes būtent tokia forma šiais metais madingiausia. Aptakiu siluetu pasižymintis baldas padeda sukurti neformalią ir intymią atmosferą, idealiai tinkančią malonioms akimirkoms su šeima bei draugais. 

Valgomojo interjeras

Apvalūs stalai paprastai yra mažesni, todėl labai tinka nedideliuose kambariuose. Jeigu patalpa yra pakankamai erdvi, galite įsigyti ovalios formos baldą (pavyzdžiui, „Jean“), prie kurio laisvai telpa net ir didelė šeima. Be to, jį galima išskleisti, taip dar labiau padidinant stalviršio plotą. 

 

4. Gaivumo pojūtis

Siekiantiems nepriekaištingo rezultato, verta nepamiršti ir dar vienos valgomojo interjero idėjos. Dizainerių teigimu, 2021-aisiais ši erdvė turėtų pasižymėti švara, gaiva ir erdvumu. Tokios savybės svarbios ne tik higienos, bet ir estetikos atžvilgiu. Norint išpildyti šią idėją savo namuose, patariama atsižvelgti į 3 pagrindinius aspektus:

  1. Pakankamą natūralios šviesos kiekį.
  2. Gerą kambario vėdinimą.
  3. Gyvų augalų naudojimą.

Tam, kad valgomajame netrūktų natūralios dienos šviesos, svarbu atkreipti dėmesį į langus. Jie neturėtų būti uždengiami storomis užuolaidomis, taip pat neužtatomi baldais. Norint kambariui suteikti daugiau jaukumo, rekomenduojama rinktis lengvo audinio langų uždangas, kurios padėtų reguliuoti iš lauko sklindančios šviesos srautą, tačiau labai neužtamsintų patalpos. Taip ji atrodys pakankamai šviesi ir erdvi. 

Ką tik paruošto maisto kvapas bene geriausias būdas pakviesti visus prie stalo. Visgi geriau, kad kambaryje jis „neužsibūtų“ per ilgai. Dėl šios priežasties valgomąjį reikėtų reguliariai vėdinti. Taip jame visada vyraus gaivos ir švaros pojūtis.

Valgomojo interjeras

Šiam dar labiau pabrėžti, verta pasitelkti ir gyvus augalus. Visų pirma daugelis jų valo orą, o antra – suteikia kambariui daugiau „gyvybės“. Todėl valgomojo interjeras tiek atrodo, tiek ir yra gaivus. Tiesa, 2021-aisiais populiarūs ir augalų motyvai, kuriuos galima atskleisti skirtingomis priemonėmis:

  • tapetais;
  • baldų apmušalais;
  • įvairiais tekstilės gaminiais;
  • meno kūriniais ir pan.

Patraukliu kambario akcentu gali tapti ir minkštos žalios spalvos kėdės. Išsirinkiti sau labiausiai patinkantį apmušalą iš „Magrės baldų“ audinių katalogo itin paprasta. 

 

5. Natūralumo kampelis

Bohemiškas gamtos įkvėptas įvaizdis šiais metais taip pat labai tinka valgomajam. Bene lengviausias būdas jį sukurti – panaudoti natūralių medžiagų baldus ir aksesuarus. Tai gali būti medinis stalas, vitrina, taip pat natūralaus pluošto kilimas. 

Kuriant natūralų valgomojo įvaizdį, ne ką mažiau svarbi ir tinkama spalvų paletė. Rekomenduojama, kad joje dominuotų įvairaus intensyvumo rudi, žali, pilki ir smėliniai tonai. Šių pagyvinimui galima panaudoti raudonų plytų, garstyčių ir tamsiai mėlynus atspalvius. Jie yra pakankamai ryškūs, todėl labiausiai tinka akcentams, pavyzdžiui, valgomojo kėdėms arba kilimui.

 

6. Pertvarų naudojimas

Jeigu esate pasiilgę privatumo, būtinai nepraleiskite dar vienos valgomojo interjero idėjos. 2021-aisiais šiame kambaryje kaip niekad madingos pertvaros, ypač tinkančios didelėse patalpose. Jos turi net keletą funkcijų: gali būti naudojamos erdvės atskyrimui ir kaip dekoratyviniai elementai. Tai puikus būdas suteikti kambariui daugiau struktūros ir tvarkos.

Kaip pertvarą galima panaudoti ir kai kuriuos korpusinius baldus, pavyzdžiui, vitrinas arba lentynas. Jais ne tik padalijama erdvė, bet ir sukuriama papildoma vieta daiktams (indams, įvairioms interjero detalėms ir panašiai) susidėti. Tam, kad pasirinktas baldas tarsi nepastebimai įsilietų į erdvę, vertėtų atsižvelgti tiek į jo medžiagas, tiek į spalvas. Svarbu, kad jos atrodytų kuo natūraliau ir harmoningai derėtų prie bendro įvaizdžio. Taip valgomojo interjeras atrodys išties patraukliai.

 

7. Odė marmurui

Marmuras pakankamai dažnai siejamas su virtuve ir valgomuoju – nieko nuostabaus. Visų pirma jis yra labai tvirtas ir atsparus, antra – pasižymi prabangia, laikui nepavaldžia išvaizda, o trečia – jo paviršių pakankamai lengva prižiūrėti. 2021-aisiais marmuras madingas dar ir todėl, jog yra natūrali medžiaga. Tiesa, priešingai nei dažnai manoma, norint juo papuošti savo namų valgomąjį, nebūtinai reikia didžiulių investicijų. Šiuo atveju puikiai tinka ir marmuro imitacija, kuri taip pat gali būti aukštos kokybės. 

Valgomojo interjeras

Vienas iš daugelio pavyzdžių – stalas su stiklo keramikos stalviršiu, pasižyminčiu dideliu atsparumu karščiui ir įbrėžimams. Galite būti tikri, kad papuošę savo valgomąjį tokiu baldu, tikrai nepasigailėsite. Žinoma, marmuro raštams atskleisti tinka ir kitos priemonės: minkštos kėdės, kilimas ir panašiai. Peržvelgę platų „Magrės baldų“ asortimentą, lengvai išsirinksite tai, kas arčiausiai širdies.

 

Šios 7 tendencijos vienos iš ryškiausių 2021-aisiais. Todėl, jei domina madingo valgomojo interjero idėjos, drąsiai semkitės įkvėpimo. Suteikite savo namams daugiau individualumo. Tegul juose praleidžiamas laikas tampa dar malonesnis ir įsimintinesnis. Stilingas, funkcionalus ir komfortiškas valgomojo interjeras – akimirkoms, pripildytoms pozityvių emocijų ir skanaus maisto.