+370 634 85000
0

Mažo kambario interjeras: ką verta žinoti?

mazo-kambario-interjeras

Mažų kambarių gali būti tiek butuose, tiek individualiuose namuose. Pakankamai dažnai jų įrengimas tampa nelengva užduotimi – ypač, jei tai svetainė, miegamasis ar prieškambaris. Tam, kad erdvė atitiktų joje gyvenančių žmonių poreikius, reikia tiek funkcionalių ir patogių baldų, tiek jaukumo suteikiančių aksesuarų. Taigi, nuo ko pradėti, norint visapusiškai išpildyti mažo kambario interjerą?

Dažniausiai pasitaikančios klaidos

Siekiant maksimaliai gero rezultato, pirmiausia patariama išsiaiškinti, kokių klaidų reikėtų vengti įrenginėjant nedidelį kambarį.

1. Laisva vieta neišnaudojama daiktų laikymui

Tam, kad kambaryje tilptų viskas, ko jums reikia, svarbu optimaliai išnaudoti jame esančią erdvę. Jei prie vienos sienos pastatyta sofa lova, o prie kitos nėra jokio baldo, ten galite pakabinti lentyną. Joje patogu laikyti knygas, nuotraukų rėmelius, gėles ar kitus daug vietos neužimančius daiktus. Jei kambaryje yra niša, joje galite pastatyti virtiną, kuri yra pakankamai siaura, tačiau aukšta. Taip praktiškai išnaudojamas mažo kambario interjeras. Nedidelėse erdvėse labai praverčia baldai su daiktadėžėmis.

Jei ieškote kompaktiškos sofos lovos savo svetainei, išbandykite tokius „Magrės baldų“ gaminius:

  • elegantiško dizaino sofa „Rubin“ puikiai tinka klasikinio stiliaus interjere,
  • baldas „Domino“ pasižymi itin „švariomis“ formomis, todėl subtiliai papuošia minimalistinę erdvę,
  • laisvas ir neįpareigojantis „Luxor“ sofos dizainas suteikia kambariui šiuolaikiškumo ir jaukumo.

Spauskite ant nuorodų ir sužinokite apie šiuos baldus daugiau – galbūt kažkuri sofa lova papuoš ir jūsų namus?


2. Naudojami neproporcingai atrodantys baldai

Tai nereiškia, kad mažuose kambariuose tinka tik nedideli baldai, esmė yra proporcijose. Pavyzdžiui, didelė sekcija, užimanti visą sieną, gali pernelyg apsunkinti erdvę – ypač, jei kitos sienos paliktos laisvos. Vietoj jos rekomenduojama rinktis mažesnes komodas ar TV staliukus. Tačiau, pavyzdžiui, sofa gali būti ir didesnių matmenų, nes yra pakankamai žema. Todėl ji atrodo proporcingai, be to, mažo kambario interjeras gali tapti jaukesnis.

Štai keletas pasiūlymų:

  • Jei esate šiuolaikiško stiliaus mėgėjai ir ieškote itin patogaus baldo, rekomenduojama išbandyti sofą lovą „Delux“. Ji turi reguliuojamos padėties galvos atlošus.
  • Tuos, kurie vertina prabangą, turėtų sužavėti baldas „Imperija“. Jo atlošas ir porankiai yra dekoruoti įspaustomis sagomis, kurios suteikia sofai ypatingo puošnumo.
  • Sofa lova „Magrė-33“ skirta mėgstantiems aptakias formas. Ji puikiai dera moderniame interjere.

Tai tik keletas pavyzdžių iš plataus mūsų asortimento. Prekių aprašymuose pateiktos audinių rekomendacijos leidžia dar lengviau išsirinkti sau patinkantį baldą.

3. Visko yra tiesiog per daug

Daugelio namuose yra daiktų, kurie neatlieka jokios funkcijos. Tačiau mažo kambario interjeras tikrai nėra vieta, kur jie turėtų būti toleruojami. Tam, kad kambarys atrodytų stilingai ir jame jaustumėmės patogiai, dažniausiai užtenka esminių elementų – baldų ir aksesuarų. Nebijokite atsisakyti galbūt jau ilgai turimų, tačiau nereikalingų daiktų ir pamatysite, kaip patalpa iš karto tampa erdvesnė.

4. Neapgalvojamas baldų išdėstymo planas

Mažame kambaryje ne visuomet pavyksta išdėstyti baldus taip, kaip mums labiausiai norisi. Tačiau tikrai nereikia nuleisti rankų. Skirkite šiek tiek laiko ir apsvarstykite bent keletą galimų variantų. Galbūt taip gims naujų idėjų? Jei jau ir išdėstėte baldus, tačiau nesate patenkinti galutiniu rezultatu, tiesiog perstatykite juos. Eksperimentuokite ir taip sužinosite, koks mažo kambario interjeras patogiausias asmeniškai jums.

5. Erdvė pernelyg išskaidoma

Kitas svarbus aspektas nedidelio ploto patalpose – erdvės skaidymas. Tai reikėtų daryti itin atidžiai, nes persistengus galima tik dar labiau vizualiai sumažinti ir taip nedidelę erdvę. Siekiant išvengti tokios klaidos, rekomenduojama atkreipti dėmesį tiek į apdailą, tiek į baldus ir aksesuarus. Turėtų būti išlaikomas spalvinis ir stilistinis vientisumas.

Žinoma, tai nereiškia, kad viskas kambaryje turėtų būti vienoda. Jei renkatės skirtingus spalvų tonus, atsižvelkite, kad jie nebūtų pernelyg nutolę vienas nuo kito. Akcentams galite panaudoti nedidelius aksesuarus, pavyzdžiui, dekoratyvines pagalvėles, kuriomis papuošta sofa lova atrodo kur kas žaismingiau.

6. Bijoma drąsių sprendimų

Negalima neigti to, kad mažo kambario interjeras, kuriame vyrauja šviesios spalvos, dažniausiai atrodo erdvesnis. Tačiau visiškai atsisakyti tamsių spalvų taip pat nereikėtų. Jeigu kuriate prabangų interjerą, sodrių tonų sienos gali atrodyti išties puikiai. Tinkamai išpildant pasirinkto stiliaus idėjas, daugeliu atvejų pasiekiamas puikus rezultatas.

Net ir tada, kai klaidų išvengti nepavyksta, visuomet jas galima vienaip ar kitaip ištaisyti. Taigi, jei turite viziją, drąsiai siekite jos įgyvendinimo.

Kambario dekoravimo patarimai

Sužinojus, ko reikėtų vengti įrenginėjant mažą kambarį, verta išsiaiškinti ir tai, ką jame akcentuoti.

1. Įsileiskite daugiau natūralios šviesos

Tam, kad kambarys atrodytų kuo erdvesnis, rekomenduojama įsileisti kuo daugiau natūralios šviesos. Todėl langai neturėtų būti uždengiami storomis, tamsiomis užuolaidomis ar kitomis priemonėmis, kurios pernelyg sulaiko saulės spindulius. Jei langai yra pakankamai dideli ir siekia grindis, prieš juos nepatariama statyti baldų. Taip mažo kambario interjeras atrodys kur kas erdvesnis ir patrauklesnis.

2. Atitraukite dėmesį nuo durų

Nedideliame kambaryje durys gali būti viena iš labiausiai dėmesį blaškančių detalių. Todėl patariama jas kuo mažiau akcentuoti. Bene paprasčiausias būdas tai padaryti – derinti jų spalvą prie sienų. Taip erdvė įgauna daugiau vientisumo. Tam, kad žvilgsnis kuo mažiau kryptų į duris, pabrėžkite pagrindinį kambario akcentą, kuriuo gali būti, pavyzdžiui, patrauklaus dizaino, spalvinga sofa lova.

3. Išnaudokite vertikalią erdvę

Vertikalios erdvės išnaudojimas – labai praktiškas pasirinkimas. Taip ne tik vizualiai praplečiamas kambarys, bet ir atsiranda daugiau vietos daiktų laikymui. Tam tinka tiek baldai, pavyzdžiui, vitrinos, tiek aukšti paveikslai ir netgi vertikaliais raštais puošti tapetai ar užuolaidos.

Jei ir jums aktualus mažo kambario interjeras, peržvelkite „Magrės baldų“ asortimentą. Jame galite rasti didelį stilingų, patogių ir funkcionalių sofų pasirinkimą. Kurkite erdvę, kurioje leisti laiką būtų gera!

Mažo kambario interjeras - sofa lova

Kodėl mažo kambario interjeras vertas dėmesio?

Dažnai manoma, kad nedidelis kambario plotas yra labiau trūkumas nei privalumas. Tačiau keletas žemiau pateiktų teiginių gali jus paskatinti pakeisti tokią nuomonę:

 

1. Nesudėtingas ir daug investicijų nereikalaujantis dekoravimas

Didelio kambario interjero dekoravimas dažniausiai reikalauja nemažai pastangų ir investicijų. Nieko nuostabaus – juk erdvė, kurią reikia užpildyti, taip pat nemaža. Siekiant maksimaliai patrauklaus rezultato, svarbu, kad kambarys nebūtų nei per tuščias, nei perpildytas.

Tam, kad palyginus nedidelė patalpa atrodytų stilingai, įprastai nereikia daug baldų ir dekoracijų. Viena iš esminių paslapčių – stilistiškai ir spalviškai derančios interjero detalės. Pavyzdžiui, mažoje svetainėje dažniausiai pakanka vieno ar keleto sėdimųjų baldų (sofos lovos ir fotelio), nedidelio kavos ir TV staliuko. Esant poreikiui, galima panaudoti ir vitriną arba lentyną.

Individualumo erdvei suteikia skoningo dizaino aksesuarai. „Magrės baldų“ asortimente jų išties daug: dekoratyvinės pagalvėlės, pledai, padėkliukai, laikraštinės. Taigi galite neriboti savęs ir rinktis tai, kas labiausiai patinka asmeniškai jums.

 

2. Lengvesnis tvarkos palaikymas

Didelėje erdvėje dažniausiai būna daug daiktų. Kiekvienas iš jų reikalauja priežiūros, todėl tvarkantis sugaištama nemažai laiko. Ant grindų, palangių, baldų ir kitų paviršių nuolat kaupiasi dulkės ar kiti nešvarumai, kuriuos reikia reguliariai valyti. Mažo kambario interjeras šiuo atveju kur kas patogesnis, nes jo plotas ne toks didelis. Todėl nieko nuostabaus, jog jo sutvarkymui reikia kur kas mažiau laiko ir pastangų.

Be to, nedideliame kambaryje įprastai neprikaupiama tiek daug daiktų, kurie tik įneša chaoso ir apsunkina kasdienybę. Mažo ploto patalpoje jie lengviau pastebimi, todėl greičiau ir pašalinami.

Tam, kad tokio kambario tvarkymas būtų dar patogesnis ir paprastesnis, rekomenduojama rinktis atitinkamus baldus. Šiuo atveju puikiai tinka sofos lovos su aukštesnėmis kojelėmis, po kuriomis laisvai palenda dulkių siurblys robotas. Mediniai arba stikliniai kavos staliukai su lengvai valomu paviršiumi – taip pat sumanus pasirinkimas.

 

3. Daugiau jaukumo

Dar vienas privalumas, kuriuo pasižymi mažo kambario interjeras, yra jaukumas. Sukurti šiltą atmosferą jame kur kas paprasčiau. Tai galima nesudėtingai padaryti panaudojus minkštą pledą ir keletą nedidelių pagalvėlių. Tokiais atvejais labai tinka pastelinių spalvų tekstilės gaminiai. Jie padeda sukurti išskirtinai malonią atmosferą. Žinoma, renkantis juos svarbu įvertinti ir kitas interjero detales. Stilingai atrodantis kambarys siejamas su harmoninga spalvų palete.

 

4. Mažiau dėmesį blaškančių detalių

Kartais, siekiant užpildyti didelio kambario erdvę, yra persistengiama. Taip interjere atsiranda daug dėmesį blaškančių detalių. Be viso to, dažniausiai jos neatlieka jokios konkrečios funkcijos: nei estetinės, nei praktinės. Dėl šios priežasties gali būti prarandamas komfortas, kuris namuose itin svarbus. Nedidelėje patalpoje įprastai išvengiama tokios problemos. Jame gerokai rečiau naudojami nefunkcionalūs daiktai, nes jiems tiesiog nėra vietos. Taip be reikalo nešvaistomi pinigai ir neperpildomas mažo kambario interjeras.

 

5. Bendravimui palankesnė erdvė

Nedidelė svetainė gali būti palankesnė bendravimui nei didelė. Pagrindinė to priežastis yra ta, jog sėdima arčiau vienas kito. Galbūt kai kam tai gali pasirodyti keista, tačiau tai gali suartinti šeimą. Jaukiai susiglaudus kur kas maloniau žiūrėti filmą ar tiesiog bendrauti.

Šiais laikais, kai daugelio gyvenimo tempas yra labai greitas, o didžioji dienos dalis praleidžiama ne namuose, sukurti stiprų tarpusavio ryšį gali būti pakankamai sudėtinga. Jei šeimos nariai net ir sugrįžę namo laiką leidžia atskirai, jie gali dar labiau atitolti vienas nuo kito.

Be to, mažo kambario interjeras gali būti kuo puikiausiai pritaikomas smagiam ir turiningam laisvalaikiui, pavyzdžiui, stalo žaidimams. Juos patogu laikyti tiek pakabinamoje lentynoje, tiek vitrinoje. Kiekvieno šeimos nario įsitraukimo reikalaujanti veikla skatina bendrumo jausmą, padeda geriau pažinti ir suprasti vienas kitą.

 

6. Paprastesnis atnaujinimas

Reguliarus interjero atnaujinimas svarbus tiek estetiniu, tiek funkciniu požiūriu. Po kurio laiko kambarys tiesiog morališkai pasensta, todėl perdažomos sienos, keičiamos lubos, baldai ir kitos erdvę kuriančios detalės. Atnaujinti nedidelį kambarį galima lengviau, greičiau ir pigiau, todėl jis visapusiškai apsimoka.

Priklausomai nuo to, kokio interjero atnaujinimo siekiama, minimalaus ar visiško, rekomenduojama pasitelkti atitinkamas priemones. Pirmuoju atveju puikiai tinka įvairūs namų aksesuarai. Juos lengva derinti prie kambario įvaizdžio, kurti įdomias ir stilingas kombinacijas. Bene pagrindinis kriterijus renkantis aksesuarus yra asmeninis skonis ir kuriamas interjero stilius.

Tuomet, kai norisi didesnių pokyčių, patariama naudoti baldus, kurie ir yra esminis kambario akcentas. Tvirti ir patogūs minkšti kampai, kavos staliukai, foteliai ar kita – tai ilgalaikė investicija, leidžianti mėgautis komfortiškesne ir estetiškesne namų aplinka. Be to, kai kuriamas ar papildomas mažo kambario interjeras, parinkti dailius baldus neretai būna paprasčiau – tereikia atsižvelgti į proporcijas.

Jei ir jums aktualus mažo kambario interjeras, peržvelkite „Magrės baldų“ asortimentą. Jame galite rasti didelį stilingų, patogių ir funkcionalių sofų pasirinkimą. Turite klausimų, kurių neaptarėme šiame įraše? Tuomet drąsiai kreipkitės į mūsų specialistus, kurie visuomet pasiruošę Jums padėti. Kurkite namų erdvę, kurioje leisti laiką būtų išties gera!