+370 634 85000
0

Kaip įrengti ir dekoruoti neįprasto plano kambarį?

neiprastas-miegamasis

Tikriausiai daugelyje, ypač senos statybos, namų galima rasti bent vieną keisto plano kambarį. Įrengti ir dekoruoti jį – tikrai nelengva užduotis. Dažnai susiduriama su keblumais, kokius baldus, aksesuarus pasirinkti ir kaip juos panaudoti, kad erdvė ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų patogi.

 

Žaiskite su spalvomis

Įrengiant savito plano kambarį, nesvarbu, tai būtų svetainė ar miegamasis, rekomenduojama atkreipti dėmesį į spalvas. Jei norite išnaudoti patalpoje esančią nišą, tačiau nenorite jos akcentuoti, vertėtų pasirinkti panašių arba tokių pačių spalvų kaip sienos baldus. Tuomet jie tarsi susilieja su aplinka ir padeda sukurti vientisą vaizdą. Ta pati taisyklė galioja ir aksesuarams – pledams, pagalvėlėms ir panašiai.

Jei jus domina baldai Vilniuje ar kitame mieste, juos galite užsisakyti neišeidami iš namų. Plačiame asortimente gausu interjerui skirtų prekių, kurios išsiskiria ne tik spalvų, bet medžiagų gausa.

 

Atlaisvinkite praėjimą

Norint, kad neįprastos formos kambaryje būtų patogu, itin svarbu jame palikti pakankamai vietos praėjimui. Pavyzdžiui, net ir pakankamai didelėje, tačiau siauroje patalpoje baldus patariama koncentruoti tam tikroje jos pusėje. Taip pat verta atsižvelgti į tai, kad sofa, minkštas kampas, kavos staliukas ar komoda nebūtų pernelyg platūs. Priešingu atveju jie gali užblokuoti praėjimą ir neleisti laisvai judėti – tai ypač aktualu, jei kambarys yra pereinamasis.

 

Naudokite fotelius

Kartais pasitaiko atvejų, kai keisto plano kambaryje tiesiog neišeina pastatyti minkšto kampo ar sofos. Tačiau nereikėtų nusiminti – vietoj jų galima panaudoti fotelius, kurie neužima daug vietos ir yra lengvai pritaikomi. Nepriklausomai nuo to, jums reikalingi baldai Vilniuje, Kaune ar kitame mieste, juos galite patogiai užsisakyti internetu. Taigi, drąsiai rinkitės labiausiai patinkančius fotelius iš platus asortimento ir jie bus pristatyti tiesiai jums į namus.

 

Išnaudokite keistus kampus ir nišas

Keisto plano kambariuose pakankamai dažnai būna neįprastų kampų, nišų ir kitokių užkaborių. Juos kuo puikiausiai galima išnaudoti su tokiais baldais kaip pastatomos ar pakabinamos lentynos, nedideli staliukai ar pufai. Taip sukuriama daugiau vietos daiktams pasidėti ar atsisėsti, taigi, patalpa tampa kur kas funkcionalesnė ir patogesnė. Jei kambaryje esanti niša itin maža, joje galima padėti laikraštinę – tai patogus ir universalus interjero aksesuaras, kuriame galima laikyti ne tik žurnalus, bet ir kitus smulkius reikmenis.

Jei jūsų namuose taip pat yra neįprasto plano kambarys, galbūt pats metas jį atnaujinti? Užsisakykite tam reikalingas prekes internetu – baldai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose pristatomi tiesiai į namus. Turite klausimų ar sunku išsirinkti? „Magrės baldų“ komanda pasiruošusi jums padėti.