+370 634 85000
0

Kaip interjerui suteikti daugiau jaukumo?

jaukumas-namuose

Kuriant interjerą dažniausiai siekiama, kad jis atrodytų kuo stilingiau. Tam vadovaujamasi naujausiomis tendencijomis, ieškoma kuo šiuolaikiškesnių sprendimų. Tačiau stilingas interjeras ne visuomet būna jaukus. Taigi, kaip apjungti šiuos du aspektus ir sukurti maksimaliai patrauklų rezultatą?

Nebijokite netobulumų

Interjero dizaine estetika labai svarbi, tačiau kartais ji suprantama klaidingai. Tai nereiškia, kad kiekviena apdailos detalė turi būti tobulai nugludinta. Priešingai – tam, kad patalpa būtų jaukesnė, patariama nevengti natūralių paviršių: plytų, medienos, metalo ar panašiai. Taip interjeras netampa pernelyg sterilus. Be to, netobuli paviršiai padeda išryškinti interjere naudojamų baldų grožį. Įsivaizduokite, kaip nuostabiai atrodo aksominė žalia sofa lova, pastatyta prie rausvai rudos plytų sienos. Subtilūs kontrastai papildo vienas kitą ir leidžia mėgautis neįtikėtinu jaukumu.

Daugiau švelnių audinių

Audiniai – neatsiejama interjero dalis. Jie naudojami tiek baldų, tiek įvairiausių aksesuarų gamyboje. Tam, kad kuriamoje aplinkoje netrūktų šilumos, rekomenduojama rinktis kuo daugiau švelnių audinių. Puikiai tinka tokie variantai kaip aksomas ar veliūras. Lengvai žvilgantis jų paviršius dar labiau sustiprina efektą.

Nepamirškite ryškių spalvų

Daugelis jaukų interjerą sieja su šviesiomis pastelinėmis spalvomis. Tiesa, būtent jos dažniausiai ir sudaro pagrindą. Tačiau nereikėtų vengti ir ryškesnių tonų – jie turėtų būti kuo šiltesni. Rekomenduojama apsvarstyti tokius atspalvius kaip senų raudonų plytų, samaninius ar garstyčių. Norimam rezultatui pasiekti užtenka labai nedaug – šiltos spalvos sofa lova tarsi atgaivina baltą svetainę, todėl leisti laiką joje tampa kur kas maloniau.

Pasitelkite medinius baldus

Vienas iš didžiausių medinių baldų privalumų – universalumas. Juos galima nesudėtingai priderinti įvairios paskirties kambariuose: svetainėje, miegamajame, prieškambaryje ir t. t. Minimalistinio dizaino baldai harmoningai įsilieja tiek į klasikinį, tiek į šiuolaikišką interjerą. Asmeniškai galima pasirinkti norimą jų atspalvį – itin patraukliai atrodo visi smėliniai ir rudi, kurie labai gerai dera su šiltomis ryškiomis spalvomis.

Dėmesys detalėms

Interjero aksesuarai sujungia daugumą prieš tai aptartų aspektų. Todėl jei norite, kad interjeras būtų ne tik stilingas, bet ir jaukus, rekomenduojama jiems skirti nemažai dėmesio. Spalvingos pagalvėlės, švelnūs pledai, netobulai tobuli mediniai padėkliukai – tai, kas spinduliuoja šiluma ir leidžia sukurti savo ramybės oazę.

Pasirūpinkite savo namų jaukumu su „Magrės baldais“. Domina ryškios spalvos sofa lova, minkštas kampas ar medinis kavos staliukas – mūsų specialistai pasiruošę padėti išsirinkti individualiai jums labiausiai patinkantį variantą. Įgyvendinkite savo sumanymus neišeidami iš namų – užsakykite prekes internetu.