+370 634 85000
0

Kodėl proporcijos interjere – labai svarbu?

minksti-kampai-minkstas-kampas-bravo-3

Atskleisti harmoningo interjero paslaptis dažniausiai nėra lengva. Kiekvienas atvejis – labai individualus: tai, kas tinka vienoje aplinkoje, nebūtinai tiks kitoje. Tam, kad galutinis rezultatas nenuviltų ir patalpa atrodytų stilingai, ypač svarbu įvertinti proporcijas. Kokios jos gali būti ir kaip įvaldyti tokią stichiją?

Atskleisti harmoningo interjero paslaptis dažniausiai nėra lengva. Kiekvienas atvejis – labai individualus: tai, kas tinka vienoje aplinkoje, nebūtinai tiks kitoje. Tam, kad galutinis rezultatas nenuviltų ir patalpa atrodytų stilingai, ypač svarbu įvertinti proporcijas. Kokios jos gali būti ir kaip įvaldyti tokią stichiją?

Spalvos – vienas iš įrankių

Proporcijos padeda išlaikyti balansą, kuris reikalingas bet kokio stiliaus interjere. Vienas iš būdų jas atskleisti – pasitelkiant spalvas. Dažniausiai tokiais atvejais naudojama keletas tarpusavyje derančių tonų. Jie gali būti kontrastingi arba nedaug nutolę vienas nuo kito. Minkšti kampai, sofos, foteliai, dekoratyvinės pagalvės – šios priemonės puikiai tinka norint sukurti taisyklingas spalvines proporcijas.

Jei jaučiate, kad kambarys atrodo niūrus, jame trūksta gyvybės, rekomenduojama panaudoti daugiau ryškesnių akcentų. Pavyzdžiui, šviesiame skandinaviško stiliaus interjere puikiai tinka geltoni ir mėlyni baldai. Iš pirmo žvilgsnio toks sprendimas gali pasirodyti labai drąsus, tačiau išlaikant tinkamas proporcijas sukuriama ypatingai patraukli aplinka. Sodriai mėlyna sofa, papuošta skaičiai geltonomis pagalvėlėmis – atsvara neutraliems atspalviams (pilkiems, smėliniams ir panašiai).

Svarbus vaidmuo tenka ir formoms

Šiais laikais galima rasti daugybę skirtingų formų baldų: aptakiu siluetu išsiskiriantys minkšti kampai, mediniai staliukai stačiais kampais ir t. t. Jei vienoje erdvėje naudojama per daug vienodų elementų, neišlaikomos proporcijos ir ji atrodo neskoningai. Taigi, norint išvengti tokių kraštutinumų, vertėtų drąsiau eksperimentuoti su skirtingų formų baldais. Pavyzdžiui, prie ganėtinai griežtai atridančių minimalistinio dizaino fotelių su metaliniais porankiais rekomenduojama derinti ne keturkampį, bet apvalų staliuką. Jis suteiks kambariui švelnumo ir lengvumo.

Proporcijoms išlaikyti galima pasitelkti ir aksesuarus, pavyzdžiui, padėkliukus ar dekoratyvines pagalvėles. Statesniais kampais pasižyminčios priemonės atsveria tarsi išlietus, lenktų formų baldus, nesvarbu, tai būtų pufai, sofos, foteliai ar minkšti kampai.

Tekstūros – tai, ko nevertėtų praleisti

Tekstūrų gausa paverčia interjerą turtingesniu ir įdomesniu. Minkšti odiniai baldai, kailinis užtiesalas, medinė vitrina ir stiklinis kavos staliukas – puikus to pavyzdys. Tokios detalės suteikia erdvei individualumo ir padeda ją išpildyti. Tiesa, proporcijos šiuo atveju taip pat labai svarbios. Tam, kad svetainė ar kitas kambarys atrodytų harmoningai, tekstūrų turėtų būti nei per daug, nei per mažai. Optimalus pasirinkimas – trys arba keturios skirtingos medžiagos.

Proporcijų svarba interjere – išties neginčijama. Išlaikant jas sukurti stilingą patalpų įvaizdį kur kas paprasčiau. Įgyvendinkite savo sumanymus kartu „Magrės baldų“ komanda. Patyrę specialistai gali atsakyti į jums rūpimus klausimus ir padėti ir išsirinkti reikalingus baldus ar aksesuarus. Domina minkšti kampai, sofos, kavos staliukai ar kita? Peržvelkite mūsų katalogus – čia gausu skirtingo dizaino priemonių.