+370 634 85000
0

Kokio stiliaus interjeruose labiausiai tinka odiniai baldai?

minksti-kampai-minkstas-kampas-king-1

Patogius ir patrauklia išvaizda pasižyminčius odinius baldus mėgsta daugelis. Šios universalios priemonės lengvai priderinamos skirtingo stiliaus interjeruose: nuo šiuolaikinio iki vintažinio. Galbūt kaip tik šiuo metu įsirenginėjate namus ir ieškote idėjų, kaip panaudoti būtent odinius baldus? Pasakojame apie tai išsamiau.

Patogius ir patrauklia išvaizda pasižyminčius odinius baldus mėgsta daugelis. Šios universalios priemonės lengvai priderinamos skirtingo stiliaus interjeruose: nuo šiuolaikinio iki vintažinio. Galbūt kaip tik šiuo metu įsirenginėjate namus ir ieškote idėjų, kaip panaudoti būtent odinius baldus? Pasakojame apie tai išsamiau.

Šiuolaikiška erdvė – švaros mėgėjams

Šiuolaikiško stiliaus interjeras – erdvė, kurioje galima drąsiai naudoti odinius baldus. Šiuo atveju labai tinka paprastų, minimalistinių formų priemonės be papildomų dekoracijų ir linkių. Nemažą reikšmę turi ir spalvos pasirinkimas. Rekomenduojama išbandyti juodus, baltus ir kitus neutralius tonus. Jie puikiai atsiskleidžia ant odinių apmušalų. Svetainėje puikiai tinka tokie baldai kaip sofos, minkšti kampai, foteliai, o miegamajame – lovos, pufai. Žavingiems akcentams galima panaudoti ryškiaspalves taisyklingų geometrinių formų pagalvėles.

Miesto gyvenimo įkvėptas industrinis interjeras

Dar vienas interjero stilius, kuriame verta pasitelkti odinius baldus, yra industrinis. Tarsi nepilnai įrengta aplinka padeda sukurti ypatingą atmosferą. Oranžinių plytų siena, betoninės plokštės ir metalinės sijos harmoningai dera tiek tarpusavyje, tiek su odiniais baldų apmušalais.

Atsižvelgiant į pagrindinius tokio dekoro principus, rekomenduojama rinktis neutralias, tarsi sendintas spalvas. Jų paletė labai plati: nuo šviesių dramblio kaulo ir ryškesnių rusvai oranžinių tonų iki tamsių – anglies pilkumo ar juodų. Industriniame interjere labai tinka odiniai baldai su metalinėmis detalėmis, pavyzdžiui, porankiais ar kojelėmis. Tokie akcentai suteikia išskirtinai šio stiliaus dizainui būdingo žavesio.

Jaukus kaimiškas dekoras – pasiilgusiems ramybės

Kaimiško stiliaus interjere netrūksta natūralių medžiagų, kurios naudojamos tiek įvairioms apdailos detalėms, tiek baldams. Medinės kolonos, akmeninis židinys ir prie jo stovinti didelė patogi odinė sofa – tai, kas šiuo atveju yra tiesiog tobulas derinys. Renkantis labiausiai tinkančius baldus ir aksesuarus rekomenduojama atkreipti dėmesį, kad jų forma būtų kuo primityvesnė, paprastesnė ir natūralesnė. Apmušalams itin tinka neutralios spalvos: ruda, žalia, pilka. Šie tonai atskleidžia artimą ryšį su gamta ir leidžia sukurti jaukią aplinką.

Vertinantiems eleganciją – vintažinis interjeras

Odiniai baldai harmoningai papildo ir vintažinį interjerą, kuriame taip pat netrūksta natūralių medžiagų. Ne ką mažesnis dėmesys skiriamas ir tekstūrai – ji neturėtų būti pernelyg tobula. Todėl labai tinka sendintos odos gobelenai, kurie atrodo tarsi šiek tiek nutrinti. Pagrindiniams akcentams patariama naudoti šviesius pastelinius tonus: kreminius, pilkus, smėlinius, rožinius, prislopintus melsvus ar tokius pat violetinius. Svarbu, kad vintažiniame interjere vyrautų vieninga spalvinė gama.

Žavitės odiniais baldais, tačiau nežinote, kaip juos panaudoti? Žinant keletą dizaino stilių, kuriuose labiausiai dera šios priemonės, priimti sprendimą bus daug paprasčiau. Turite klausimų? Kreipkitės – „Magrės baldų“ specialistai pasiruošę jums padėti.