+370 634 85000
0

Naujas čiužinys ar antčiužinis: kada kurį rinktis?

antciuziniai-antciužinis-viscool-1-1362x688

Apsispręsti, reikia naujo čiužinio ar antčiužinio, kartais gali būti pakankamai sudėtinga. Abi šios priemonės leidžia sukurti patogią miego aplinką. Tačiau kai kuriais atvejais vienas iš variantų yra optimalesnis. Taigi, kaip žinoti, kada pasirinkti vieną, o kada kitą?

Apsispręsti, reikia naujo čiužinio ar antčiužinio, kartais gali būti pakankamai sudėtinga. Abi šios priemonės leidžia sukurti patogią miego aplinką. Tačiau kai kuriais atvejais vienas iš variantų yra optimalesnis. Taigi, kaip žinoti, kada pasirinkti vieną, o kada kitą?

1. Naudojamas čiužinys per kietas

Atvejais, kai turimas čiužinys yra per kietas, labai praverčia antčiužiniai. Tai ne tik efektyvus, bet ir ekonomiškas sprendimas. Atsižvelgiant į individualius poreikius, galima pasirinkti minkštesnį ar kietesnį gaminį. Tiek vieni, tiek kiti yra lengvai pritaikomi prie turimos lovos. Juos paprasta uždėti ir nuimti. Be to, šios priemonės leidžia užtikrinti turimo čiužinio ilgaamžiškumą, nes sumažina trintį.

2. Turimas čiužinys senas ir nusidėvėjęs

Miegate ant čiužinio, kuriam jau daugiau nei 7-eri metai? Tuomet tikriausiai jau pastebėjote, kad jis nebesuteikia tokios geros atramos kūnui. Pakankamai dažnai tokiais atvejais susiduriama ir su kaklo ar nugaros skausmais. Taip pat darosi sunkiau užmigti, jaučiamas diskomfortas. Bene labiausiai pasiteisinantis variantas tokioje situacijoje – naujas čiužinys. Įsigiję šį gaminį, pasirūpinsite kur kas patogesniu miegu.

3. Ribotas biudžetas

Nesate patenkinti turimu čiužiniu, tačiau jūsų biudžetas labai ribotas? Tuomet patogūs ir lengvai prižiūrimi antčiužiniai verti jūsų dėmesio. Šios priemonės pasižymi palankia kaina, todėl nereikalauja itin didelių investicijų. Asortimente gausu skirtingo tipo gaminių: tiek storesnių, tiek plonesnių. Taigi, kiekvienas gali išsirinkti savo poreikius labiausiai atitinkantį antčiužinį.

4. Miegoti per karšta

Tam, kad miegas būtų gilus ir saldus, kūno temperatūra turi šiek tiek nukristi. Tačiau, jei turimas čiužinys nėra pralaidus orui, ši sąlyga tampa kur kas sunkiau įvykdoma. Tokiais atvejais gali būti nelengva užmigti, o net ir tai padarius dažnai prabundama. Gausus prakaitavimas – dar vienas ženklas, kad naudojama priemonė nepasižymi geru oro pralaidumu.

Susidūrusiems su tokiomis problemomis rekomenduojama apsvarstyti galimybę įsigyti naują čiužinį – viskoelastinį arba spyruoklinį. Speciali gaminių konstrukcija ir juose naudojamų medžiagų struktūra užtikrina patikimą oro cirkuliaciją. Dėl šios priežasties kūnas neperkaista, išvengiama gausaus prakaitavimo. Antčiužiniai taip pat gali pagerinti situaciją, tačiau pirmiau aptartas variantas dažniausiai būna efektyvesnis.

Jau kurį laiką nepavyksta gerai išsimiegoti, todėl ieškote geriausios išeities? Tegul išsirinkti naują čiužinį ar antčiužinį tampa paprasčiau. „Magrės baldų“ specialistai pasiruošę jums padėti. Plačiame asortimente gausu pilnavertiškam miegui sukurtų gaminių. Turite klausimų dėl konkrečios priemonės? Pateikite užklausą – suteiksime visą reikalingą informaciją.