+370 634 85000
0

5 viskoelastinių čiužinių privalumai

rsz_12viskozes-ciuzinys

1960-aisias jos buvo sukurtos NASA lėktuvų sėdynėms. Dabar jas galima rasti daugelyje kasdienių produktų, pradedant pagalvėmis ir čiužiniais, baigiant biuro reikmenimis ir avalyne. Tai – viskoelastinės putos. Didelio tankio medžiaga yra itin minkšta ir puikiai sugeria judesius, todėl padeda sukurti miegui palankią aplinką.

1960-aisias jos buvo sukurtos NASA lėktuvų sėdynėms. Dabar jas galima rasti daugelyje kasdienių produktų, pradedant pagalvėmis ir čiužiniais, baigiant biuro reikmenimis ir avalyne. Tai – viskoelastinės putos. Didelio tankio medžiaga yra itin minkšta ir puikiai sugeria judesius, todėl padeda sukurti miegui palankią aplinką. Tokio tipo čiužiniai (160×200 ir 180×200 cm) – vieni populiariausių matmenų, tačiau asortimente gausu ir kitų variantų)) turi išties nemažai privalumų.

 

1. Taisyklingos kūno padėties palaikymas

Produktai, pagaminti iš viskoelastinių putų, aktyviai reaguoja į kūno skleidžiamą šilumą ir sukuriamą spaudimą. Veikiamas slėgio, čiužinio paviršius tolygiai paskirsto svorį, o jį pašalinus greitai sugrįžta į pradinę padėtį. Ši savybė leidžia mėgautis stabilia atrama: stuburas išlieka taisyklingos formos, o tai svarbu sveikam viso organizmo funkcionavimui. Be to, kūnas maloniai apgaubiamas, todėl miegama tarsi ant debesėlio.

 

2. Temperatūros kontrolė

Kūno temperatūra gali turėti įtakos miego kokybei. Viskoelastinių putų sluoksnį turintys čiužiniai (160×200, 140×200, 180×200 cm – šių ir kitų matmenų produktus galite rasti „Magrės baldų“ kataloguose)) yra jautrūs temperatūros pokyčiams. Pastarajai pakilus, čiužinys tampa minkštesnis – taip palaikoma optimali šiluma ir atrama.

 

3. Įtampos mažinimas

Priemonės su viskoelastinių putų sluoksniu gali teigiamai veikti sveikatą: numalšinti įtampą, skausmą, padėti greičiau atsigauti po traumų. Pagrindinė to priežastis – medžiagos savybė tolygiai paskirstyti svorį. Dėl ko tam tikrose kūno vietose sumažėja spaudimas. Sritys, kuriose jaučiamas skausmas, dažniausiai pasižymi aukštesne temperatūra nei likęs kūnas. Viskoelastinės putos tarsi atpažįsta šiuos skirtumus ir prisitaiko, atitinkamai sumažindamos arba padidindamos slėgį.

 

4. Tinkamumas alergiškiems žmonėms

Nustatyta, kad vidutiniškai dvejus metus naudojami čiužiniai (160×200, 180×200 cm ar kitų jums reikalingų matmenų produktus rasite plačiame svetainės kataloge) savyje gali sukaupti nuo 100 tūkstančių iki 10 milijonų dulkių erkučių. Priemonės, turinčios viskoelastinį sluoksnį, dažniausiai gaminamos iš putų poliuretano. Šis pluoštas prisotinamas medžiagomis, neleidžiančiomis kauptis dulkių erkutėms. Todėl ilgainiui užkertamas kelias alergenų susidarymui.

 

5. Perduodamų judesių neutralizavimas

Tokio tipo čiužinys – puikus pasirinkimas poroms. Viskoelastinės putos itin gerai sugeria kūno judesius ir jų neperduoda šalia gulinčiam. Taigi, net ir tie, kurie miega itin jautriai, gali nebesijaudinti, kad pabus nuo partnerio ar partnerės judesių.

Kiekvieno žmogaus miego poreikiai – labai individualūs. Viskoelastiniai čiužiniai (160×200, 140×200, 180×200 cm – tiesiog pasirinkite, kokio dydžio gaminio reikia) gali patenkinti daugumą jų. Turite klausimų? Drąsiai konsultuokitės. Supažindinsime su galimais pasirinkimais ir padėsime priimti geriausią sprendimą.