+370 634 85000
0

Kaip išsirinkti geriausią pagalvę?

pagalvė

Dauguma žmonių per visą gyvenimą maždaug trečdalį paros praleidžia miegodami. Tam, kad miegas būtų efektyvus, reikalingas ne tik tinkamai parinktas čiužinys, bet ir pagalvė. Pastaroji suteikia patikimą atramą kaklui, todėl stuburas išlieka taisyklingoje padėtyje, o mes gerai išsimiegame.

Dauguma žmonių per visą gyvenimą maždaug trečdalį paros praleidžia miegodami. Tam, kad miegas būtų efektyvus, reikalingas ne tik tinkamai parinktas čiužinys, bet ir pagalvė. Pastaroji suteikia patikimą atramą kaklui, todėl stuburas išlieka taisyklingoje padėtyje, o mes gerai išsimiegame. Visgi, tuo pasigirti gali tikrai ne visi. Jei esate vieni iš tokių, galbūt atėjo metas atsinaujinti? Nepraleiskite progos sužinoti, kaip išsirinkti tobulai sau tinkančią pagalvę.

 

Atkreipkite dėmesį į užpildą

Kiekvieno žmogaus kūnas individualus, todėl nenuostabu, kad tai, kas patogu vienam, gali visiškai netikti kitam. Jei manote, kad nėra nieko geriau nei įkristi į minkštus jaukius patalus, rekomenduojama rinktis silikoninių granulių ir plunksnų mišiniu užpildytas pagalves. Jos puikiai tinka smulkesnio kūno sudėjimo suaugusiems, taip pat – ir vaikams. Tokio tipo priemonės suteikia švelnią atramą ir palaiko taisyklingą stuburo padėtį. Maksimalų komfortą pasiekti padeda ir viskoelastinės medžiagos sluoksniu padengtas čiužinys. Jis yra minkštas ir ypač gerai prisitaiko prie kūno formų.

Alergiškiems ir tiems, kurie nori tvirtesnės atramos tinka poliuretaninės pagalvės su viskoelastiniu sluoksniu. Jos prisotintos natūralaus sojų aliejaus ekstrakto, kuris ne tik suteikia patvarumo, bet ir padeda sukurti sveiką miego aplinką. Be to, šios pagalvės pasižymi geru oro pralaidumu, tad išgarinamas drėgmės perteklius. Kuo viskoelastinės medžiagos daugiau, tuo priemonė minkštesnė.

 

Pasirinkite tinkamą dydį

Prieš nusprendžiant, kokio dydžio pagalvės jums reikia, patariama įvertinti keletą aspektų, kurių pirmasis – pečių plotis. Kuo jis didesnis, tuo aukštesnius ir platesnius produktus derėtų rinktis. Kitas kriterijus – turimas ar planuojamas įsigyti čiužinys. Jei pastarasis platus, verta išbandyti didesnes pagalves, ir atvirkščiai. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į lova besinaudojančių žmonių skaičių.

 

Įvertinkite miego pozą

Ant nugaros, šono ar pilvo – kuri miego poza jūsų mėgstamiausia? Pastaroji turi išties didelę įtaką pagalvės pasirinkimui. Tiems, kurie dažniausiai guli ant nugaros arba pilvo rekomenduojama naudoti plokštesnes priemones, padedančias išlaikyti tiesų kaklą. Jei įprastai miegate ant šono, verta rinktis aukštesnes pagalves, kurios užpildo laisvą tarpą tarp galvos ir pečių.

 

Nepamirškite ir ypatingų poreikių

Platus asortimentas leidžia išsirinkti individualius poreikius atitinkantį produktą – nesvarbu, tai būtų čiužinys ar pagalvė. Pavyzdžiui, alergiškiems žmonėms itin svarbu, kad priemonė turėtų nuimamą užvalkalą, kurį būtų galima skalbti ir lyginti. Knarkiantiems patariama rinktis pagalvę, kuri padėtų išlaikyti tinkamą galvos padėtį ir užkirstų kelią kvėpavimo takų užspaudimui.

Nedelskite, pasirūpinkite patogia miego aplinka ir džiaukitės saldžiu poilsiu. „Magrės baldų“ kataloguose galite rasti platų tam skirtų produktų pasirinkimą. Čia gausu ne tik pagalvių ir čiužinių, bet ir stilingų baldų, tad įsirengti svajonių poilsio erdvę – itin paprasta.