+370 634 85000
0

Prancūziško stiliaus atspindžiai miegamajame: kas ir kaip?

lovos-internetu

Apie išskirtinį prancūzų stilių yra girdėjęs tikriausiai ne vienas. Vieni iš pagrindinių jo bruožų – paprastumas ir išskirtinė elegancija. Dažniausiai jame vyrauja klasikiniai elementai, tačiau nevengiama panaudoti ir modernių detalių. Taigi, į ką atkreipti dėmesį siekiant šio stiliaus idėjas panaudoti ir savo namuose?

Apie išskirtinį prancūzų stilių yra girdėjęs tikriausiai ne vienas. Vieni iš pagrindinių jo bruožų – paprastumas ir išskirtinė elegancija. Dažniausiai jame vyrauja klasikiniai elementai, tačiau nevengiama panaudoti ir modernių detalių. Taigi, į ką atkreipti dėmesį siekiant šio stiliaus idėjas panaudoti ir savo namuose?

 

Kurkite namų charakterį

Prancūziškas interjeras išsiskiria savo rafinuotumu, kuris iš pradžių gali pasirodyti labai lengvai pasiekiamas, tačiau išties yra kur kas sudėtingesnis. Tokį rezultatą dažniausiai leidžia pasiekti skirtingų stilių derinimas. Jei siekiate šiuos principus pritaikyti savo miegamajame, jums gali praversti prabangus tamsiai mėlynas fotelis, kuris puikiai derės prie klasikinės minimalistinės lovos (internetu labai paprasta išsirinkti tą, kuri jums tinka labiausiai).

 

Netobulumai kuria unikalumą

Lyginant su kitais, prancūziškame stiliuje yra pakankamai nedaug perfekcionizmo, todėl nevengiama ir senų, tam tikrą istoriją slepiančių daiktų. Be to, tokiame interjere galima pastebėti ir įvairius namų defektus, pavyzdžiui, įtrūkusi siena ar apsitrynusios grindų plytelės, aprūkęs židinys. Taigi, jei tokios detalės jus žavi – nesistenkite sukurti per daug sterilios aplinkos. Tokie netobulumai tik suteikia erdvei daugiau unikalumo.

 

Labai vertinama istorija

Kurdami savo namų interjerą prancūzai dažniausiai atsižvelgia į pastato istoriją. Pakankamai daug jų pastatyti dar 17–19 a., todėl įkvėpimo tikrai netrūksta. Jei svarstote, kaip tai perkelti ir į savo namus, gali praversti vintažinio stiliaus baldai. Nesvarbu, tai būtų sofa, fotelis, ar miegamojo lovos – internetu išsirinkti galite būtent tuos, kurių jums reikia. Be to, tokios detalės puikiai atitinka ir kitą prancūziškame interjere vyraujančią tendenciją – senų daiktų prikėlimą naujam gyvenimui.

 

Detalės, atspindinčios asmeniškumą

Namai – tai erdvė, kuri turėtų asocijuotis su teigiamomis emocijomis ir šiluma, todėl ją verta užpildyti brangiais prisiminimais. Dažniausiai tai būna įvairios šeimos nuotraukos, suvenyrai, tarsi grąžinantys į malonias keliones, knygos ir t. t. – savęs čia riboti tikrai nereikia. Visiems šiems daiktams sudėti puikiai tinka medinės lentynos arba komodos.

 

Patogi erdvė, sukurta gyvenimui

Prancūziško stiliaus interjere vyrauja natūralus rafinuotumas, kuris ne apsunkina, o palengvina gyvenimą. Taigi, naudojant bet kokius baldus, svarbu atkreipti dėmesį, kad jie būtų funkcionalūs. Tai gali būti tiek didelės sofos, ant kurių sutilptų visa šeima, tiek patogios miegamojo lovos – internetu jas išsirinkti galite labai paprastai.

Jei jau kurį laiką svarstote atnaujinti savo namus ir suteikti jiems unikalumo, šios prancūziško stiliaus idėjos jums gali būti labai naudingos. Tam, kad jas įgyvendintumėte lengviau, drąsiai pasitelkite Magresbaldai.lt asortimente esančius baldus ir aksesuarus.