+370 634 85000
0

Kaip profesionaliai išvalyti minkštuosius baldus?

dulkiu-siurblys

Įsigijus minkštuosius baldus, dažniausiai tikimasi ilgaamžiškumo. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, jog baldai išlaiko gerą išvaizdą tik tada, kai yra tinkamai prižiūrimi ir reguliariai valomi. Taigi, dabar pateiksime keletą patarimų, kaip nesudėtingai pasirūpinti, kad baldai išliktų švarūs ir tiktų naudojimui ilgiau.

 

Įsigijus minkštuosius baldus, dažniausiai tikimasi ilgaamžiškumo. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, jog baldai išlaiko gerą išvaizdą tik tada, kai yra tinkamai prižiūrimi ir reguliariai valomi. Taigi, dabar pateiksime keletą patarimų, kaip nesudėtingai pasirūpinti, kad baldai išliktų švarūs ir tiktų naudojimui ilgiau.

 

Odinių baldų valymas

Nesvarbu, ar Jūsų minkšti baldai yra dengti natūralia, ar dirbtine oda, jų valymas yra toks pat. Visų pirma, svarbu atkreipti dėmesį į dėmių šalinimą. Jokiais būdais nenaudokite cheminių valiklių, skalbimo miltelių ir nepilkite ant sofos vandens –  tai gali nepataisomai sugadinti paviršių. Patariama naudoti sausą arba lengvai sudrėkintą skudurėlį ir valyti lengvu rankos mostu. Atkreipkite dėmesį, jog išteptos vietos negalima mechaniškai trinti.

Jeigu norite palaikyti gerą baldo išvaizdą, geriausia odinius baldus valyti bent kartą į du mėnesius. Valymą pradėkite nuo dulkių siurbimo. Siurbkite ne tik paviršių, tačiau ir kiekvieną sofos kampą, taip pat – ir po pagalvėlėmis. Be to, ant odinių baldų gali nesimatyti dulkių, tačiau tai nereiškia, kad jų valyti nereikia. Pasiimkite drėgną skudurėlį ir, nepagailėdami laiko ir kantrybės, pasirūpinkite, kad minkšti baldai būtų išvalyti kokybiškai.

 

Baldų su tekstiliniais apmušalais valymas

Iš pradžių gali pasirodyti, jog medžiaginį apmušalą turinčius baldus prižiūrėti yra sunkiau, negu odinius, tačiau tai netiesa – jų priežiūra yra dar lengvesnė. Svarbu tik atkreipti dėmesį į keletą aspektų:

  • Dažniau naudokite dulkių siurblį. Gali atrodyti, jog ant minkštųjų baldų nėra jokių dulkių, tačiau profilaktiškai visada yra naudinga juos išsiurbti. Taip ne tik atgaivinsite baldo spalvą, tačiau ir sumažinsite taršą kambaryje. Siurbkite nuo sofos vidurio link kraštų – taip apimsite daugiau nešvarumų.
  • Plaukite vandeniu ir specialiu šampūnu. Minkšti baldai su gobeleniniais apmušalais yra atsparūs vandeniui, todėl juos drąsiai galite plauti. Atkreipkite dėmesį, jog išplovus minkštųjų baldų paviršių negalima palikti jų drėgnų – nepastebimose vietose gali atsirasti pelėsio. Todėl džiovinimui galite pasirinkti plaukų džiovintuvą, tik naudokite šaltą oro srovę. Svarbu paminėti, jog nenaudotumėte lygintuvo – jis gali pažeisti audinį.
  • Skalbkite pagalvėles. Geriausias būdas išvalyti pagalvėles – jas skalbti skalbimo mašinoje. Žinoma, nedėkite jų kartu su drabužiais ir skalbkite jas žemesnėje temperatūroje, tausojančiu režimu. Geriausia laikytis etiketėje pateiktų nurodymų.
  • Elkitės atsargiai su cheminiu valikliu. Prieš naudodami cheminį valiklį užpilkite nedidelį jo kiekį mažai matomoje vietoje. Taip išsiaiškinsite, ar po valymo šiuo valikliu minkšti baldai nebus pažeisti.

 

Minkštieji baldai užtikrina namų jaukumą ir patogumą. Todėl svarbu pasirūpinti jų švara ir ilgaamžiškumu. Šie patarimai padės Jums tinkamai išvalyti dėmes ir apsaugoti baldų paviršių. Kilus klausimų dėl baldų priežiūros, juos visuomet galite užduoti ir „Magrės baldų“ komandai.