+370 634 85000
0

Kaip įrengti modernų kambarį dvynukams?

vaiku-kambarys-viengule-lova

Namų renovacija yra neišvengiamas dalykas, ypač atsiradus vaikams. Sukurti jaukų ir praktišką vaikų kambario interjerą – tikras išbandymas tėvams, ypatingai, jeigu kalbame apie erdvę dvyniams. Todėl pateiksime keletą patarimų, kurie padės įrengti vaikų kambarį taip, kad jame abu Jūsų vaikai jaustųsi puikiai.

Namų renovacija yra neišvengiamas dalykas, ypač atsiradus vaikams. Sukurti jaukų ir praktišką vaikų kambario interjerą – tikras išbandymas tėvams, ypatingai, jeigu kalbame apie erdvę dvyniams. Todėl pateiksime keletą patarimų, kurie padės įrengti vaikų kambarį taip, kad jame abu Jūsų vaikai jaustųsi puikiai.

 

Įrengimui pasirinkite tinkamą patalpą

Prieš įrenginėjant kambarį dviem reikia tinkamo plano. Visų pirma, patariama pasirinkti patį didžiausią namų kambarį, nes dvyniams, o ypač, jeigu jie yra skirtingų lyčių, reikia daug erdvės. Orientuotis, ar vaikams užteks vietos, padeda matavimas: iš anksto apskaičiuokite, kur bus statomos vaikų viengulės lovos, spintos, minkštasis kampas.

Be to, geriausia pasirinkti tokį kambarį, kuriame yra daugiau langų. Pro juos pateks daugiau dienos šviesos, todėl nereikės išleisti daug pinigų papildomam apšvietimui. Pravėrus langus kambarys bus papildomai vėdinamas, o grynas oras – būtinas norint užtikrinti produktyvų miegą ir gerą savijautą.

 

Vaikų kambario interjeras

Dvynių kambario interjere privalo vyrauti eklektika ir žaismingumas. Norint tai sukurti, svarbu atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

  • Norint užtikrinti gerą poilsį vaikams, labiausiai tinka viengulės lovos. Nepamirškite pasirūpinti kiekvienam vaikui tinkamu čiužiniu pagal fizinius kriterijus, tokius kaip svoris, ūgis ar sveikata.

 

  • Detalės. Vaikų kambario interjerą paįvairinkite įsigiję margaspalvius pufus ir sėdmaišius. Šie baldai gali būti pritaikomi ne tik kaip papildomos kėdės, bet ir kaip interjero detalė, suteikianti vaikų kambariui žaismingumo.

 

Pasirūpinkite, kad vaikų kambaryje vyrautų ne tik gražūs interjero baldai, bet ir funkcionalios, praktiškos detalės, kurias būtų lengva prižiūrėti ir nesudėtinga atnaujinti.

 

Ką atskirti, o ko ne?

Tėvai, įrenginėdami vaikų kambarį dvyniams, neretai padaro esminę klaidą – dalija kambarį perpus plačiąja ir siaurąja prasmėmis. Sienų dažymas ar net daiktų rūšiavimas pagal spalvas nėra išeitis. Galima kurti bendrą interjerą, kuris tiks abiem vaikams, o jų daiktus, tokius kaip viengulės lovos ar spintelės, papuoškite skirtingomis detalėmis, atsižvelgdami į vaiko asmenines savybes (pavyzdžiui, jeigu vienas iš vaikų mėgsta atsikelti anksčiau ryte, o kitas ilgiau nemiega vakare, daiktus papuoškite vyturėliais ir pelėdomis).

Kalbant apie mokymosi zoną, aktualiausias klausimas, ko gero, yra toks: ar pirkti atskiras spinteles daiktams, ar užtenka vienos? Atsakymas paprastas: jeigu leidžia kambario dydis ir galimybės, visada geriausia nupirkti atskirą kiekvienam vaikui. Be to, patariama įsigyti korpusinius baldus, kurie yra talpūs ir puikiai tinka bet kokiame interjere, nesvarbu, ar derinsite prie vaikų viengulės lovos, ar prie sienų spalvos.

Įrengti dvynių kambarį nėra paprasta, tačiau įmanoma. Šie patarimai padės labiau orientuotis, kas privalo būti naujojoje vaikų erdvėje ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį.