+370 634 85000
0

5 patarimai įrengiantiems mažas patalpas

francesca-tosolini-DmOhItSo49k-unsplash

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad mažų patalpų įrengimas yra kur kas paprastesnis nei didelių: juk reikia mažiau baldų ir kitų interjero detalių. Tačiau ganėtinai dažnai būna priešingai. Būtent todėl siūlome pasinaudoti keletu patarimų, galinčių palengvinti užduotį.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad mažų patalpų įrengimas yra kur kas paprastesnis nei didelių: juk reikia mažiau baldų ir kitų interjero detalių. Tačiau ganėtinai dažnai būna priešingai. Norint, kad kambarys atliktų savo funkciją, tam tikri baldai tiesiog būtini, o kai vietos yra nedaug, reikia gerai pasukti galvą, kur juos pastatyti. Be to, svarbu apgalvoti ir daug kitų detalių. Būtent todėl siūlome pasinaudoti keletu patarimų, galinčių palengvinti užduotį.

mažos patalpos, patarimai

 

1. Apgalvokite patalpos planą

Tam, kad mažos patalpos atrodytų vizualiai didesnės, labai svarbu pasirūpinti tinkamu jų planu. Rekomenduojama neperkrauti jų nenaudojamais baldais ir pabrėžti tam tikras detales. Nedidelėje svetainėje gali puikiai tikti sofa-lova, kuri ne tik atlieka dvigubą funkciją, bet dažnai tampa ir pagrindiniu šio kambario akcentu. Mažose patalpose patartina vengti papildomų sienelių, atskiriančių erdvę, nes jos taip pat užima vietą. Vietoje to galima pasitelkti baldus ar didesnius nuolatos žaliuojančius augalus.

 

2. Išlaikykite simetriją

Tiek naudojant dekoracijas, tiek statant baldus nedidelio ploto kambaryje svarbu išlaikyti simetriją. Tai padeda išlaikyti ne tik pusiausvyrą, bet ir tęstinumą. Tokia aplinka ne tik tvarkingai atrodo, bet ir yra itin komfortiška. Kad visa tai būtų lengviau įsivaizduoti, galima pateikti svetainės pavyzdį, kurioje panaudotas nedidelis stačiakampis kavos staliukas, šalia jo – nedidukė sofa-lova, o priešais – keletas derančios spalvos pufų.

 

3. Rinkitės švelnius tonus

Gilinantis į mažų patalpų įrengimo subtilybes, reikėtų nepamiršti stengtis išlaikyti švarios erdvės pojūtį. Vienas iš lengviausių būdų tai įgyvendinti – rinktis švelnių tonų atspalvius, dėl kurių kambarys dažniausiai atrodo didesnis ir ne toks ankštas. Žinoma, tai nereiškia, kad viskas turi būti vien balta – vietoje to patariama įsigyti keletą smulkių aksesuarų, pavyzdžiui, pagalvėlių, pledų ir pan., kurie suteiktų daugiau tekstūros ir pagyvintų bendrą vaizdą.

 

4. Išbandykite baldų alternatyvas

Nepriklausomai nuo to, kokio stiliaus kambarį norite sukurti, rekomenduojama nebijoti išbandyti tam tikrų baldų alternatyvas. Pavyzdžiui, jei įrenginėjate svetainę, joje nebūtinai turi stovėti tik sofa-lova. Galite pasirinkti ir fotelius. Jų dizaino galimybės šiais laikais labai plačios, todėl tinkamus baldus gali išsirinkti tiek klasikinio, tiek modernaus interjero mėgėjai.

 

5. Nepamirškite daiktų laikymui skirtų baldų

Tikriausiai kiekvienoje patalpoje yra daiktų, kuriuos norime laikyti matomoje ir lengvai pasiekiamoje vietoje: knygos, nuotraukos, širdžiai brangūs suvenyrai ir pan. Pasitelkiant tokius baldus kaip vitrinos ar atviro tipo komodos, tai įmanoma net ir mažame kambaryje. Itin patogu ir tai, kad jose dažnai būna įrengta ir keletas uždarų stalčių, kuriuose nesikaupia dulkės.

 

Iš anksto apgalvojus darbų eigą ir pasirinkus tinkamas priemones, mažų patalų įrengimas tampa kur kas paprastesnis. Visus reikiamus baldus (sofa-lova, foteliai, staliukai ir t. t.) bei interjero aksesuarus galite rasti Magresbaldai.lt. Drąsiai kreipkitės – atsakysime į jūsų klausimus ir padėsime priimti geriausią sprendimą.