+370 634 85000
0

Nauja lova: kaip tinkamai ja pasirūpinti?

andrew-neel-B4rEJ09-Puo-unsplash-compressor

Tikriausiai daugelis sutiktų, kad kokybiška lova yra itin svarbu – nuo to priklauso, kaip gerai pailsėsime. Galbūt kaip tik planuojate ją įsigyti? Atsižvelgus į šiuos patarimus, tai padaryti bus kur kas paprasčiau.

Tikriausiai daugelis sutiktų, kad kokybiška lova yra itin svarbu – nuo to priklauso, kaip gerai pailsėsime. Galbūt kaip tik planuojate ją įsigyti? Tam, kad naujasis baldas tarnautų ilgai, verta pasirūpinti tinkama jo priežiūra. Atsižvelgus į šiuos patarimus, tai padaryti bus kur kas paprasčiau.

 

Pašalinkite pakuotę

Nauji čiužiniai dažniausiai būna apsaugoti stora polietilenine plėvele, apsaugančia produktą nuo įvairių nešvarumų ir kitokių pažeidimų. Prieš naudojimą būtina ją pašalinti ir leisti čiužiniui „kvėpuoti“ (užtikrinti gerą oro cirkuliaciją). Derėtų būti atsargiems naudojantis žirklėmis ar kitais įrankiais ir nepažeisti paties produkto. Tiek naujos viengulės, tiek dvigulės lovos taip pat gali būti apsaugotos tam tikromis priemonėmis (kartonu, plėvele ar lipnia juosta), kurias reikia nuimti.

 

Nuvalykite nešvarumus

Net ir įsigijus naują lovą, verta ją gerai išvalyti. Gamybos proceso ar gabenimo metu ant baldo korpuso (ypač medinių dalių) gali patekti tam tikrų nešvarumų – dulkių ir pan. Lengviausia jas pašalinti paprasta drėgna šluoste. Norint išvalyti didesnius nešvarumus (taip pat ir atsiradusius naudojimo metu), rekomenduojama rinktis specialias odai ar tekstilei skirtas chemines valymo priemones. Jei ant čiužinio atsirado dėmių, patariama jas kuo greičiau išvalyti. Svarbiausia jo nemirkyti, stengtis kuo mažiau sušlapinti. Tokiu atveju taip pat gali padėti specialios valymo priemonės, kurias geriausia įsigyti baldų parduotuvėse.

 

Sutvirtinkite pagrindą

Tam, kad viengulės ir dvigulės lovos stovėtų stabiliai, itin svarbu pritvirtinti jų kojeles. Vienos jų aukštesnės, kitos labai žemos – bet kuriuo atveju tai yra svarbu. Dėl šių detalių lovos apatinė dalis, dažniausiai tai – patalynės dėžės dugnas, neliečia grindų, todėl užtikrinama gera oro cirkuliacija.

 

Nešokinėkite ant lovos

Tiek čiužinys, tiek lova yra pritaikyti atlaikyti tam tikrą svorį, tačiau didelė ir sukoncentruota jėga gali juos pažeisti. Taigi, jei norite džiaugtis ilgaamžiška ir patogia poilsio vieta, neleiskite vaikams ant baldo stovėti ar šokinėti. Be to, tai gali padėti išvengti ir kitų nemalonių nutikimų (traumų ir pan.).

 

Keiskite čiužinio padėtį

Lovos funkcionalumui didelę įtaką turi čiužinys. Tam, kad jis būtų naudingas kuo ilgesnį laiką, rekomenduoja reguliariai keisti jo padėtį. Geriausia tai daryti bent porą karų per metus. Apvertę ir persukę viengulės ar dvigulės lovos čiužinį, galite sumažinti įvairių nelygumų atsiradimų tikimybę.

 

Įsigijus naują lovą ir čiužinį itin svarbu pasirūpinti tinkama jų priežiūra. Juk dažniausiai tai būna nemaža investicija, todėl norima ja džiaugtis kuo ilgiau. Jei dar tik ieškote tobulo pagrindo miegui, rekomenduojame peržvelgti „Magrės baldų“ katalogus ar užsukti į artimiausią saloną: čia siūlome platų lovų ir čiužinių asortimentą.