+370 634 85000
0

10 įdomių faktų apie sofas

phillip-goldsberry-fZuleEfeA1Q-unsplash

Sofa – tai vienas populiariausių namų baldų. Per daugelį metų šie baldai labai ištobulėjo, o naujos technologijos suteikia galimybę mėgautis išskirtiniu jų komfortu. Visiems, norintiems sužinoti daugiau, pateikiame 10 įdomių faktų apie sofas.

Sofa – tai vienas populiariausių namų baldų. Dėl savo dizaino ir patogumo ji vertinama daugelio, tačiau ar kas nors susimąstė, kaip ir kada atsirado sofos? Per daugelį metų šie baldai labai ištobulėjo, o naujos technologijos suteikia galimybę mėgautis išskirtiniu jų komfortu. Visiems, norintiems sužinoti daugiau, pateikiame 10 įdomių faktų apie sofas.

infografikas, faktai apie sofas

 

 

1. Žodžio reikšmė – ganėtinai primityvi

Žodis „sofa“ yra kilęs iš arabų kalbos ir reiškia suolą – tai ganėtinai logiška. Visgi keistas faktas yra tas, kad šie baldai nėra itin plačiai paplitę arabų kultūroje. Arabiškose šalyse dar ir šiandien žmonės dažniausiai sėdi ant grindų, atsiremdami į patogias pagalvėles.

 

2. Žinoma 17 skirtingų baldo tipų

Visame pasaulyje yra žinoma 17 skirtingų sofų tipų. Keletas iš jų yra: „Carbriole“, „Camelback“, „Chesterfield“, „English roll arm“, „Sectional sofa“, „Lawson style“, „Sofa cum bed“. Visos šios sofos pasižymi skirtingomis formomis ir konstrukcijomis. Daugeliu atvejų jos paplitusios skirtingose kultūrose.

 

3. 587 šuoliai

Šie sėdimieji baldai sukurti atlaikyti tam tikrą svorį, kuris dažniausiai būna ganėtinai nemažas. Siekiant išlaikyti gerą sofų kokybę, šokinėti ant jų nerekomenduojama. Visgi, yra paskaičiuota, jog šie minkštieji baldai vidutiniškai gali atlaikyti iki 587 šuolių.

 

4. 800 prisėdimų

Jei turite sofą, gali būti įdomu žinoti ir tai, kad vidutiniškai ant tokio baldo svečiai atsisėda apie 800 kartų. Tai atrodo išties nemažas skaičius, tiesa? Žinoma, kokybiški baldai mūsų namuose dažniausiai išbūna ne vienerius metus, taigi tai gali būti proga dažniau pas save pasikviesti draugus.

 

5. Tai ilgaamžis baldas

Sofos yra išties ilgaamžiai baldai. Ant jų ne tik sėdima ar gulima. Kartais ant jų išpilami įvairūs gėrimai – tikriausiai ne vienam yra tekę valyti arbatos ar kavos dėmes nuo sofų paviršiaus. Taigi, per visą naudojimo laiką nutinka daugybė dalykų, kurių pėdsakai gali tapti tarsi prisiminimų žemėlapiu. Visgi nereikia bijoti – šiandien galite rinktis ir specialius apmušalus, kurie yra atsparūs dėmių susidarymui ar net aštriems gyvūnų nagams.

 

6. Turtas po sofa

Sofa yra tarsi pamestų daiktų saugojimo vieta. Dažnai po ja užkrenta įvairūs daiktai: maistas, rašikliai, pulteliai, augintinių žaislai ir pan. Kartais jie užsilieka ten ir ilgesniam laikui. Galbūt kažko ieškote jau ilgą laiką? Vera patikrinti po sofa: gali būti, jog ten atrasite užslėptą lobį.

 

7. Kiaulė taupyklė

Neskaičiuojant televizoriaus pultelių ar žaislų, sofos dažnai pasiglemžia ir pinigus, ypač monetas. Tai tarsi kiaulė taupyklė, kurioje nesąmoningai kaupiame santaupas. Beje, kartais tai – viena iš saugiausių vietų.

 

8. Bakterijų namai

Tai faktas, kuris nėra itin džiuginantis, tačiau tikrai verta jį žinoti. Kaip ir daugelyje kitų minkštų baldų, sofose gali kauptis bakterijos, todėl valgyti ant jos visgi nėra geriausia mintis. Jei norite išvengti nepageidaujamų mikroorganizmų atsiradimo, rekomenduojame reguliariai valyti sofą.

 

9. Atsirado jau seniai

Kalbant apie sofas, tiesiog privaloma paminėti, kad jų pirmtakai atsirado dar Senovės Egipte, maždaug 2000 metų prieš Kristų. Tokius jų pavyzdžius galima rasti įvairiuose muziejuose – tai puikus būdas palyginti, kaip laikui bėgant patobulėjo šie baldai.

 

10. Patirtų emocijų liudininkės

Sofos yra patirtų emocijų liudininkės – juokas, pyktis, liūdesys, džiaugsmas, meilė – visa tai lydi tiek mus, tiek jas. Vis dėlto, tai nestebina: juk svetainėje dažniausiai praleidžiama nemažai laiko: švenčiama, bendraujama ar tiesiog ilsimasi.

 

Jei svarstote apie galimybę atnaujinti savo namų sofą, peržvelkite „Magrės baldų“ katalogus. Juose rasite didelį šių baldų asortimentą, kuris leis išsirinkti tobulą – dailią, stilingą, ilgaamžę – sofą su miegamu mechanizmu ar be jo.