+370 634 85000
0

Madingoji žalia: kaip ja papuošti namus?

designecologist-628402-unsplash-1

Namų interjero tendencijos keičiasi kiekvienais metais. Nors tuščiai vaikytis jų nepatartina, papuošti namus madingomis detalėmis ir atsinaujinti visuomet yra gera mintis. Žalia spalva – viena madingiausių šiais metais, tačiau namų interjere ją naudoti drįsta ne kiekvienas. Tad, kaip priderinti šią spalvą ir išlikti skoningiems?

Namų interjero tendencijos keičiasi kiekvienais metais. Nors tuščiai vaikytis jų nepatartina, papuošti namus madingomis detalėmis ir atsinaujinti visuomet yra gera mintis. Žalia spalva – viena madingiausių šiais metais, tačiau namų interjere ją naudoti drįsta ne kiekvienas. Tad, kaip priderinti šią spalvą ir išlikti skoningiems?

 

Nauji ir ryškūs baldai

Svetainė – kiekvienų namų centras, kuriame pagrindiniai ir labiausiai dėmesį patraukiantys baldai dažnai yra sofos. Galbūt atėjo laikas pakeisti ją į naują? Galite rinktis žalius apmušalus, žaisti su atspalviais, akcentais. Praktiškas ir sumanus sprendimas – derinti tos pačios spalvos ar panašaus atspalvio pufus. Taip pat fotelius ir kitus sėdimuosius baldus. Jų atspalviai gali būti tiek šviesesni, tiek tamsesni.

 

Akcentai kuria bendrą vaizdą

Jei norite likti prie neutralaus kolorito ir žali apmušalai jums atrodo kiek per drąsu – galite naudoti įvairius akcentus. Neutralios spalvos su ryškesnėmis detalėmis visuomet atrodo skoningai ir dera prie įvairių dizaino pasirinkimų. Taigi nebijokite rinktis apmušalų su žaliomis detalėmis. Tai neįpareigoja ir tuo pačiu leidžia greičiau priprasti prie ryškesnių spalvų namuose. Lova miegamajame gali būti dekoruojama žaliomis lovatiesėmis, sofos svetainėje – žalios spalvos pagalvėlėmis.

 

Gyvesnės sienos

Norintys didesnių pokyčių gali išlaikyti neutralias detalių spalvas, tačiau rinktis naują sienų spalvą. Šviesiai žalios sienos gali suteikti kambariui pozityvios ir optimistiškos energijos ir sukurti harmoningą visumą. Prie jų galima derinti ir kitokio atspalvio detales – tokiame kambaryje puikiai atrodytų daugybė augalų.

žalios sienos, žalia spalva interjere

Augalai – gyvybės šaltinis

Turbūt lengviausia šiai tendencijai paklusti namus puošiant augalais. Taip ne tik įnešama daugiau gyvybės, bet ir jaukumo – galima rinktis tiek gyvus augalus, tiek dirbtinius. Pastarieji labiausiai tinkami žmonėms, neturintiems daug laiko prižiūrėti gėles ar retai būnantiems namuose. Taip jų žaluma galima džiaugtis visus metus. Jei namuose netrūksta augalų – nereikės sukti galvos, kaip priderinti vieną ar kitą žalios spalvos detalę.

 

Kilimas gali papildyti interjerą

Atrodo, kad namuose viskas būtent taip kaip svajojote, tačiau jaučiate, kad kažko trūksta? Galite pabandyti svetainėje patiesti žalią kilimą. Taip sofos išlieka dėmesio centre, o tamsiai žalia spalva nereikalauja tiek daug priežiūros. Tai gan neįpareigojantis spalvinis sprendimas – jei vyrauja neutralios spalvos, kilimą galima nesunkiai priderinti ir pagyvinti bendrą vaizdą.

 

Nebijokite atsinaujinti ir žaisti su ryškesnėmis detalėmis – niekad neprašausite pro šoną rinkdamiesi spalvingesnius akcentus. Tai puikus būdas išlaikyti skoningą ir neperkrautą namų interjerą. Jei norite atsinaujinti rimčiau – verta pagalvoti ir apie naują, stilingą sėdimąjį baldą su itin populiariais ir šiemet madingais žaliais apmušalais. Internetinėje svetainėje Magresbaldai.lt siūlome itin platų įvairių baldų asortimentą.