+370 634 85000
0

Madingasis maksimalizmas ir patogumas – suderinama

imperija-sofa-interjere.750x422jpg

Nepaisant ribų neapibrėžiančio pavadinimo, nevertėtų maksimalizmo suprasti visiškai pažodžiui – šiam interjero dizainui harmonija taip pat reikalinga. Jeigu norite, kad gyvenamoji erdvė būtų komfortabili ir neišklystų už maksimalizmo ribų, pasinaudokite keliais mūsų patarimais.

Interjero tendencijos reguliariai keičiasi, todėl kasmet išvystame vis kitokių sprendimų. Pastaruoju metu itin didelio pasisekimo sulaukęs minimalistinis dizainas šiemet turės rimtą konkurentą: į namus sugrįžta jo antonimas. Maksimalizmas simbolizuoja laisvės, ekspresyvumo ir išskirtinio komforto siekį – savybes, kurios minimalistiniame interjere atskleidžiamos pernelyg saikingomis dozėmis. Visgi, nepaisant ribų neapibrėžiančio pavadinimo, nevertėtų maksimalizmo suprasti visiškai pažodžiui – šiam interjero dizainui harmonija taip pat reikalinga. Jeigu norite, kad gyvenamoji erdvė būtų komfortabili ir neišklystų už maksimalizmo ribų, pasinaudokite keliais mūsų patarimais.

 

Nesibaiminkite spalvų gausos

Minimalizmas pasižymi neutralių, šviesių spalvų gama. Net visiškai paprasto dizaino odiniai baldai, kurie dažniausiai interjerui suteikia išskirtinumo ir solidumo, turėjo visiškai susilieti su aplinka. Vienas pagrindinių maksimalizmo bruožų – spalvų gausa interjere. Tam, kad erdvė būtų kontrastinga ir baldus bei kitus dekoro elementus prie jos priderinti nebūtų sudėtinga, tamsesnių spalvų – juodos, tamsiai mėlynos – sienos yra puikus atspirties taškas. Toks sprendimas suteiks galimybę pakankamai laisvai rinktis ryškiaspalvius akcentus, baldus ir įvairias dekoracijas.

 

Komforto niekuomet nebus per daug

Šis minimalizmui oponuojantis stilius akcentuoja komfortą ir suteikia laisvės jo paieškai. Praktiškas ir funkcionalumą garbinantis minimalizmas dažniausiai palikdavo tuščiomis tuos, kurie siekė suderinti ne tik komfortą, bet ir žavesį. Laisvesnės formos, puošnūs minkštieji, odiniai baldai, skirtingų kolekcijų junginiai leidžia sukurti išskirtinį ir akį traukiantį interjerą. Be to, nebūtina save pernelyg įsprausti į proporcijų rėmus – pakanka visus elementus erdvėje išdėlioti taip, kad šie atrodytų tvarkingai ir užtikrintų pakankamai vietos kasdienei veiklai. Įsitikinimas, jog maksimalizmas yra nefunkcionalus ir pernelyg apkraunantis namus, neatspindi realybės.

 

Maksimalus kiekis ekspresyvumo, bet ne daiktų

Kaip jau minėjome, maksimalizmo siekis nėra namų užversti po ranka pakliuvusiais daiktais ar dekoro priemonėmis. Be abejo, jie turi savo vietą ir reikšmę interjere, tačiau ne erdvėje esantys daiktai sudaro šio stiliaus esmę: skatinama išreikšti savo viziją tekstūromis, spalvomis, raštais, medžiagų įvairove. Pavyzdžiui, natūralaus medžio stalas, metalu dekoruotas stalas ir elegantiški minkšti odiniai baldai gali puikiai derėti viename kambaryje. Maksimalizmas leidžia nevaržyti savęs ir inkorporuoti skirtingos stilistikos ir įvairių laikotarpių dekoro elementus – limitas Jūsų fantazijai ir laisvei tiesiog neegzistuoja.

 

Atidžiai sujunkite stilistikos taškus

Jeigu mėginsite erdvėje išmėtyti krūvą tarpusavyje nederančių elementų, darnos ir harmonijos tikėtis tikrai nevertėtų. Kontroliuojamas chaosas turbūt tiksliausiai apibūdintų tai, ką norima pasiekti maksimalizmu. Deramai apgalvokite kiekvieną interjero detalę, jos paskirtį, gretinkite ją šalia kitų derančių objektų ir taip pasieksite puikius estetinius derinius, kurie suteiks namams gyvumo, originalumo, tačiau jų nepavers varginančiu spalvų ir tekstūrų mišiniu. Tai, kas turi reikšmę Jums ir gali prisidėti prie interjero jaukumo, neabejotinai yra sveikintina maksimalizme. Ar tai būtų vintažinio stiliaus odiniai baldai, ar ekspresyvus meno kūrinys – priklausys tik nuo Jūsų.

 

Ieškokite tobulumo netobulybėje

Minimalizmas sukuria savotišką tobulumo ir nuolatinės idilės aurą. Tiesa ta, kad išlaikyti ją gyvenant šiandienio gyvenimo ritmu yra gana sudėtinga: keli neišplauti indai virtuvėje, ne vietoje pakabintas paveikslas ar ryškiaspalvė vaza gali gerokai išmušti iš vėžių šios stilistikos mėgėjus. Maksimalistinis interjeras šiuo atžvilgiu – gerokai laisvesnis ir mažiau įpareigojantis. Tad jeigu norite sukurti erdvę, kurioje dominuotų spalvos, mėgstami dekoro elementai ir tekstūrų įvairovė, maksimalizmas – kaip tik Jums.