+370 634 85000
0

Kaip namuose sukurti jaukų, moterišką interjerą?

stalai-stalas-organic-800x800-1-1

Pateikiame keletą patarimų ir pastebėjimų, kaip sėkmingai išvengti keblumų norint sukurti elegantišką, skoningą ir funkcionalų moterišką interjerą.

Namai visuomet turi perteikti juose gyvenančių žmonių individualumą, gyvenimo būdą. Kitaip tariant, kuriant interjerą svarbu ne tik vadovautis tam tikromis taisyklėmis, tačiau ir paversti jį savotišku namų gyventojų veidrodžiu. Įvairių baldų ir dekoracijų gausa suteikia itin palankią galimybę įrengti tokius namus, kurių stilistika būtų priimtina tiek moterims, tiek vyrams. Visgi gali kilti keblumų norint sukurti elegantišką, skoningą ir funkcionalų moterišką interjerą. Pateikiame keletą patarimų ir pastebėjimų, kaip sėkmingai tai įgyvendinti.

Stereotipai – tiesus kelias į nesėkmę

Rožiniais apmušalais dekoruoti minkštieji baldai, internetu įsigytas didžiulis plakatas, kuriame puikuojasi užrašas „Moterys – jėga!“, gėlėtos sienos – turbūt jau supratote, ką turime omenyje. Jeigu šias ir panašias klišes apjungtume į bendrą visumą, gautume ne itin vykusį bandymą įrengti kambarį paauglei. Tarp infantilaus mergaitiško interjero ir klasiškos, harmoningos moteriškos erdvės plyti didžiulis skirtumas. Tam, kad dizainas nevirstų kičiniu, sprendžiant moteriškų namų dizaino iššūkius vertėtų orientuotis ne į lyties ypatybes, o ieškoti formų, spalvų ir kitų akcentų, kurie subtiliai perteiktų tai, jog namų šeimininkė – stilinga ir harmoninga asmenybė.

Švelnios formos

Tiesios, aiškios ir kampuotos formos simbolizuoja griežtumą, o švelnios, kiek išlenktos formos asocijuojasi su lengvumu ir moteriškumu. Griežtų geometrinių formų baldai internetu ir iš salonų perkami dažniausiai modernaus ir minimalistinio dizaino interjerams, tačiau labiau tradiciniam interjerui puikiai tiks išlenktos, suapvalintos linijos ir kampai. Pavyzdžiui, kėdės, foteliai su išlenktais atlošais arba atramomis rankoms, miegamojo lova su elegantiškos formos, raštuotu galvūgaliu atrodys stilingai ir suteiks erdvei daugiau jaukumo. Jeigu norite sukurti nedidelį kontrastą šioms formoms, rinkitės lengvus medienos gaminius, odinius akcentus.

Pastelinės spalvos

Spalvos erdvės kūrime atlieka itin svarbų vaidmenį. Nuo jų priklauso, kokia atmosfera ir nuotaika vyraus namuose ar atskirose jų dalyse. Ir nors vis dar yra manančių, kad rožinė bei purpurinė spalvos – neatsiejamos nuo moteriškosios lyties, praktiškai bet kurie švelnūs pasteliniai atspalviai tiks moteriškame interjere. Pastelinės gali būti tiek sienos, tiek baldai. Internetu galite patogiai užsisakyti norimus baldus, prieš tai apžiūrėję medžiagų bei spalvų gamos pavyzdžius. Taip pat galite išsirinkti mėgstamą spalvą ir skirtingais pasteliniais jos atspalviais dekoruoti namus. Jeigu norite pabrėžti tam tikrus akcentus, jie turėtų būti kontrastingų spalvų.

Tekstūrų ir medžiagų įvairovė

Sunku įsivaizduoti moterišką interjerą be skirtingų medžiagų gausos. Šilką, satiną, pliušą suderinę su įvairiais raštais, ornamentais ir nėriniais gausite moteriškumu dvelkiantį interjerą. Nebijokite eksperimentuoti ir ieškoti kontrasto: derinkite šilką su dirbtiniu kailiu ir panašiai. Puikus būdas išnaudoti skirtingų medžiagų ir raštų efektą – rinktis įstabias užuolaidas, dekoratyvines pagalvėles, kilimus ir kitus elementus. Jeigu norite, kad įspūdį paliktų ne tik baldai, internetu užsisakykite ir kontrastingas pagalvėles ar užtiesalus.

Išgirdusios frazę „moteriškas interjeras“ neturėtumėte nuteikti savęs ir manyti, kad jis tėra jau anksčiau minėtų klišių kratinys. Moteriškumas interjero dizaine simbolizuoja ir perteikia nuotaiką, idėjas, o ne yra priklausomas vien nuo fizinės charakteristikos. Pastelinės spalvos, švelnios tekstūros ir formos suteiks namams jaukumo, tačiau nepavers jų moteriškumo tvirtove. Svarbiausia – rasti tokias interjero detales, kurios būtų priimtiniausios Jums ir geriausiai atskleidžiančios Jūsų asmenybę.