+370 634 85000
0

Madingiausios 2019-ųjų spalvos: kaip jas pritaikyti?

minksti-kampai-minkstas-kampas-bravo-2

Metų pabaigoje įtakingiausios interjero dizaino kompanijos pradeda dalintis naujausiomis dekoro tendencijomis. Tad nenuostabu, kad metų pradžia būna kupina pokyčių. Naujausi baldų modeliai, skoningi aksesuarai, spalvų paletė – tai būdai, kurie padeda efektingai atnaujinti interjerą.

Metų pabaigoje įtakingiausios interjero dizaino kompanijos pradeda dalintis naujausiomis dekoro tendencijomis. Tad nenuostabu, kad metų pradžia būna kupina pokyčių. Naujausi baldų modeliai, skoningi aksesuarai, spalvų paletė – tai būdai, kurie padeda efektingai atnaujinti interjerą. Spalvų įtaką mūsų nuotaikai akcentuoja ne tik dizaineriai, bet ir psichologai. Naujieji jau persirito per slenkstį, tad jeigu dar nespėjote susipažinti su spalvomis, kurias šiemet interjere turėtumėte matyti daugiausiai, kviečiame tai padaryti dabar.

 

Juoda (matinė)

Įvairūs akcentai, šviestuvų rėmai ar net minkšti baldai – juoda spalva, iki šiol buvusi šiek tiek primiršta, grįžta su nauja energija. Tai buvo galima pastebėti dar pernai, tačiau šiais metais prognozuojama, jog juoda spalva taps dar populiaresnė. Ji puikiai tinka kontrastui palaikyti erdvėse, kuriose dominuoja šviesios ar neutralios spalvos. Juoda tuomet atrodys ypač efektingai ir suteiks kitokį pojūtį visai erdvei. Ši spalva gali būti ir pagrindinė, tačiau tokiu atveju harmonijos išlaikymas reikalautų šiek tiek daugiau dėmesio.

 

Įvairūs žemės atspalviai

Molio, ruda, šviesiai ruda ar terakotinė, karamelės ar net tamsiai oranžinė – šios spalvos suteiks interjerui šviesumo ir natūralaus jaukumo. Jomis puikiai galima pakeisti jau kurį laiką nusistovėjusius pilkus atspalvius. Žemės spalvų minkšti baldai atrodys solidžiai, turės savotišką klasikinį, tačiau nesenstantį prieskonį. Be to, tokie atspalviai tiks sienoms, grindims ar kitiems baldams, jeigu norite pakankamai neutralaus kambario, kurio koloritu džiaugtumėtės visus metus – tiek žiemą, tiek vasarą.

 

Žalia

Žmogaus santykis su gamta – itin populiari tematika stiliuje bei interjere. Vis daugiau dėmesio kreipiama į natūralių  medžiagų pasirinkimą ir spalvas, kurios priartintų žmogų prie gamtos. Žalia – neabejotinai viena populiariausių tokių spalvų. Kaip ir juoda, ji buvo dažnai sutinkama dar pernai, tačiau šiemet laukiami šviesesni jos atspalviai. Tamsi, samaninė ar pilką atspalvį turinti žalia pasitraukti taip pat tikrai neturėtų.

 

Mėlynos atspalviai

Mėlyna yra labai universali, tinkanti praktiškai visuose namuose. Tamsiai mėlyni, velvetu ar aksomu dengti minkšti baldai atrodo prabangiai ir iškart atkreipia dėmesį. Šviesesnius tonus galima rinktis sienoms – taip erdvė vizualiai taps didesnė, pasižymės jaukia, raminančia atmosfera. Ji puikiai tiktų daugelyje namų erdvių – nuo svetainės iki vaikų kambario ar virtuvės. Jeigu nenorite kambario spalvos keisti iš pagrindų, mėlynos spalvos dekoracijos (pavyzdžiui, pagalvėlės ar pledai) gali labai praversti.

 

Geltona arba aukso spalva

Šios spalvos kaipmat kambarį pavers šviesesniu. Jos ypač tinka valgomajam. Tiesa, piktnaudžiauti pernelyg ryškiais ar intensyviais atspalviais nereikėtų, nes tokioje aplinkoje pabuvus ilgiau gali pradėti kamuoti diskomfortas. Aukso, garstyčių spalvos akcentai puikiai dera prie pilkos, tamsiai rudos spalvos interjero. Tokių atspalvių kėdės, minkšti baldai – sofos, foteliai ar net pufai – pagyvins aplinką, suteiks jai šviesumo. Jeigu į erdvę nepatenka natūrali saulės šviesa, geltoni atspalviai išties pravers – su jais dieną pradėsite linksmesne gaida.

 

Parinkę tinkamas spalvas, namus galite visiškai transformuoti ir suteikti jiems trūkstamo žavesio. Nebūtina visko keisti iš pagrindų – galite pradėti nuo įvairių dekoro elementų ir aksesuarų. Jeigu norite kažko daugiau, naujos baldų apmušalų ar sienų spalvos tikrai pravers.