+370 634 85000
0

2019-ieji miegamajame: kaip pritaikyti tendencijas?

lovos-lova-laime-2

Nauji metai – laikas, kai siekiama ne tik asmeninių, bet ir interjero pokyčių. Jei norite atnaujinti privačiausią namų erdvę – miegamąjį, pats metas pasidomėti 2019-ųjų dizaino gairėmis. Tad šįsyk patariame, į kokias baldų spalvas, raštus, dizainą atkreipti dėmesį prasidėjus naujiesiems metams.

Nauji metai – laikas, kai siekiama ne tik asmeninių, bet ir interjero pokyčių. Jei norite atnaujinti privačiausią namų erdvę – miegamąjį, pats metas pasidomėti 2019-ųjų dizaino gairėmis. Tad šįsyk patariame, į kokias baldų spalvas, raštus, dizainą atkreipti dėmesį prasidėjus naujiesiems metams.

 

Minimalizmo motyvai

Minimalizmas išliks populiarus ir šiais metais. Miegamojo kambaryje labai svarbus erdvumas: jis padeda jaustis laisvai ir patogiai. Dideli kambariai savaime užtikrina erdvumą. Tačiau ką daryti, jei kambarys yra nedidelis? Geriausias sprendimas – pasistengti padidinti jį vizualiai. Tam itin gerai tinka minimalizmo elementai. Miegamojo erdvėje pritaikykite tikslias linijas, pasirūpinkite kompaktiškumu. Šiais bruožais pasižymi nedidelės, lengvos viengulės lovos, naktiniai staliukai ir foteliai.

Natūralios medžiagos

2019-ųjų metų interjere taip pat neapsieisime be natūralių medžiagų. Natūralios medžiagos, kitaip nei sintetinės, interjerui suteikia gaivumo. Atpalaiduojančią miegamojo aplinką padės sukurti mediena ir natūralūs audiniai: linas, medvilnė. Čia puikiai tiks ir austos lovatiesės, pinti krepšiai.

Atminkite, kad mediena – tai iš tiesų niekada iš mados neišeinanti medžiaga. Dėl to mediniai baldai lengvai pritaikomi skirtingo stiliaus interjere. Miegamajame puikiai tinka medinės viengulės lovos, naktiniai staliukai ar spintelės ir komodos.

 

Sodrios spalvos

Šių metų interjere neabejotinai išvysime sodrias spalvas, tokias kaip purpurinė, miško žalumo, jūros mėlynumo, vyšninė, oranžinė. Įrengdami naują kambarį ar atnaujindami savo miegamojo interjerą kurkite kontrastą, pasirinkdami ir šviesius atspalvius, nes sodrios spalvos vizualiai mažina ir tamsina erdvę.

Pavyzdžiui, sienas galite dažyti natūraliais atspalviais: smėlio, kakavos, pilkšvais, balkšvais. Sodrias spalvas rinkitės skirtingoms detalėms. Tam puikiai tinka kilimai, veidrodžio ar paveikslų rėmai. Vis dėlto nepersistenkite. Prisiminkite, kad net trečdalį savo gyvenimo laiko praleidžiame miegodami. Miegamojo erdvė neturi būti nyki, tačiau per daug skirtingų, ryškių spalvų blaškys dėmesį, neleis atsipalaiduoti.

 

Geometriniai raštai

2019-aisiais interjere dominuos ir geometriniai raštai. Esminė savybė, kuria pasižymi tokie raštai – ta, jog jie interjerui suteikia erdvumo pojūtį. Geometriniai motyvai gali būti lengvai pritaikomi – pavyzdžiui, keliomis spalvomis dažant sienas, ant jų klijuojant raštuotus tapetus, kabinant atitinkamus paveikslus. Tokiu raštu gali pasižymėti ir kitos interjero detalės: užuolaidos, viengulės lovos užtiesalas ar pagalvėlės, kilimai.

 

Naujosios mados tendencijos interjerui suteiks daugiau gyvybingumo, sodrių tonų, natūralumo. Jei norite pritaikyti šias gaires miegamajame, nepamirškite saiko. Įsitikinkite, kad visos detalės darniai dera tarpusavyje. žinoma, nereikėtų pamiršti ir funkcionalumo – juk džiaugsmą teikia tie daiktai, kuriuos išties malonu naudoti.