+370 634 85000
0

4 mitai apie odinius baldus: ar tikite jais?

minksti-kampai-minkstas-kampas-king-odinis-1

Pristatome kelis gajausius mitus apie odinius baldus ir pateikiame argumentų, kurie padės įsitikinti odinių baldų privalumais.

Kuriant namų interjerą labai svarbu tinkamai pasirinkti baldus. Šiandien pasiūla ypač plati – rinktis galima iš daugybės tekstile aptrauktų ir odinių baldų. Vis dėlto pastarieji modeliai pasirenkami ne taip drąsiai. Spėjame, kad viena to priežasčių – mitai. Pristatome kelis gajausius ir pateikiame argumentų, kurie padės įsitikinti odinių baldų privalumais.

 

Mitas Nr. 1: Odiniai baldai vasarą – per karšti, žiemą – šalti

Natūrali oda neabejotinai reaguoja į temperatūros pokyčius. Dėl to, pavyzdžiui, automobilio sėdynės žiemos laikotarpiu būna labai šaltos, o vasarą – taip įkaista, jog tampa sunku išsėdėti vietoje. Visgi su odiniais baldais yra kiek kitaip.

Esant žemai kambario temperatūrai, žiemą tokie baldai kaip odiniai kampai su miegamuoju mechanizmu ar odiniai foteliai tiesiogine to žodžio prasme šildo. Vasarą odiniai baldai neįkaista, jie kaip tik tampa vėsesni. Taip yra dėl to, kad oda patalpose prisitaiko prie čia vyraujančios ir paties kūno temperatūros.

 

Mitas Nr. 2: Odiniai baldai reikalauja daug priežiūros

Tai tikrai nėra tiesa. Apdorotas odinis apmušalas tampa nepriekaištingai lygus, todėl ant jo patekusį skystį. Kitokius nešvarumus galima lengvai nuvalyti drėgna šluoste ar servetėle. Kitaip nei į paprastus (neimpregnuotus) tekstilinius apmušalus, į odą skystis nesusigeria.

Odiniais baldais rūpintis tikrai nėra sunku. Viskas, ko Jums gali reikėti tokių baldų priežiūrai – tai drėgna šluostė dulkėms valyti ir odai pritaikytas valiklis, kuris padės išlaikyti apmušalų blizgesį. Valyti baldus reikėtų reguliariai – bent kartą per savaitę.

 

Mitas Nr. 3: Odiniai baldai nėra ilgaamžiai

Įsigiję tokius baldus kaip odiniai kampai su miegamuoju mechanizmu, odinė sofa ar pufas, galėsite džiaugtis jų ilgaamžiškumu. Natūrali oda yra ypač patvari medžiaga, todėl greitai nenusidėvi. Tačiau verta pastebėti, kad tokia savybe pasižymi ir kokybiška dirbtinė oda. Laikui bėgant tokie apmušalai atrodo tik dar geriau.

 

Mitas Nr. 4: Odiniai baldai nepritaikyti vaikams ir gyvūnams

Odiniai apmušalai turintiems vaikų ar augintinių tikrai tinka. Tiek natūrali, tiek dirbtinė oda yra tampri, todėl ji visada grįžta į savo pradinę būseną – visai panašiai kaip ir mūsų oda. Tekstilė paprastai nėra tokia tampri, todėl ilgainiui gali deformuotis. Svarbu pažymėti ir tai, kad odiniai baldai nesugeria kvapų, o stipriai subraižyta medžiaga gali būti lengvai pakeičiama kita. Oda yra ypač tvirta, todėl ji gali atlaikyti ir didesnį krūvį.

 

Odiniai baldai – itin stilinga ir funkcionali namų interjero dalis. Skirtingi baldai – odinės kėdės, foteliai, odiniai kampai su miegamuoju mechanizmu ir kiti – gali būti lengvai pritaikyti įvairiose erdvėse: tiek namuose, tiek komerciniuose pastatuose. Jei norite savo namuose ilgaamžių, lengvai prižiūrimų, stilingų ir universalių baldų – nedvejodami rinkitės odinius apmušalus.