+370 634 85000
0

Prabanga ir praktiškumas: kaip juos suderinti?

sofos-sofa-domino-5-1

Jei norite sumaniai suderinti šiuos du ypatumus, svarbu atsižvelgti į baldų dizainą, spalvas, apšvietimą ir kitas interjero detales. „Magrės baldų“ specialistai pataria, kaip namams suteikti tiek prabangos įspūdį, tiek komforto pojūtį.

Neretai kuriant namų interjerą susiduriama su dilema: kaip suderinti prabangą ir praktiškumą? Siekiant komforto, funkcionalumo namuose paprastai nukenčia estetiškumas. Jei norite sumaniai suderinti šiuos du ypatumus, svarbu atsižvelgti į baldų dizainą, spalvas, apšvietimą ir kitas interjero detales. „Magrės baldų“ specialistai pataria, kaip namams suteikti tiek prabangos įspūdį, tiek komforto pojūtį.

 

Sodrių spalvų derinimas

Nors sodrios spalvos optiškai mažina erdvę, jos turi ypatingą privalumą – galimybę pritaikyti skirtingo stiliaus interjere. Jeigu trūksta ryškių akcentų, užtenka įsigyti bent keletą sodrios spalvos minkštųjų baldų. Šiandien tokių baldų gamyba – itin populiari, tad galite lengvai išsirinkti norimos spalvos sofą, fotelį ar pufą. Akcentu gali tapti violetinės, tamsiai mėlynos, raudonos spalvos baldai. Efektas bus dar stipresnis, jei rinksitės aksomą primenančius, liesti malonius audinius.

 

Dėmesys metalinėms kojelėms

Rinkdamiesi baldus atkreipkite dėmesį į metalines kojeles – jos taip pat turi įtakos interjerui. Pavyzdžiui, išlenktos į išorę, plonos kojelės puikiai tinka minimalistinio, šiuolaikiško stiliaus interjere. Aukštesnės sofos, lovos ar fotelio kojelės savaime paaukština baldus ir sukuria didesnės erdvės įspūdį, kartais taip reikalingą mažoje patalpoje. Jei susidomėjote individualių baldų gamyba, nepamirškite, kad galite rinktis ne tik metalines, bet ir medines kojeles. Vis dėlto chromuotas metalas interjere gali atrodyti prabangiau nei mediena.

 

Prioritetas aiškioms linijoms

Aiškių linijų baldų, aksesuarų pritaikymas interjere – taip pat labai svarbus aspektas. Būtent griežtų kontūrų, lengvos, tarsi susiliejančios linijos kuria patogų, paprastai atnaujinamą stilių. Neiškraipytų, simetriškų formų baldai atrodo praktiškai, tačiau apgalvotai parinkus spalvas jie gali džiuginti ir subtilumu, prabangumu. Įspūdį sustipinti gali kitos interjero detalės: lygus veidrodžio rėmas, minimalistinis šviestuvas arba vienspalviai, trumpo pluošto dekoratyviniai kilimai.

 

Monochrominių spalvų pasirinkimas

Monochrominių spalvų derinimo principas grįstas vienos spalvos šviesinimu arba tamsinimu. Toks būdas leidžia interjere panaudoti vieną spalvą, žaidžiant su skirtingais jos atspalviais. Todėl baldų gamyba turi būti užsakoma jau apsisprendus dėl interjere vyrausiančios spalvos. Tuomet ir aplinkos atnaujinimas, papildymas naujais elementais bus paprastas. Pavyzdžiui, jei svetainės sofa yra mėtų spalvos, prie jos vėliau galima priderinti artimų šviesiai mėlynų ir pilkšvų atspalvių baldus.

Komponuojant baldus prie sienos galima taikyti tokį pat būdą: prie tamsesnės rudos svetainės sienos puikiai derės šviesiai ruda sofa ir kavos staliukas šviesiai rudu stalviršiu. Monochrominių spalvų baldų derinimas padės sukurti vientisą ir ramią namų atmosferą.

 

Estetišką ir praktišką namų stilių sukurti sunku nėra. Tam tereikia apdairiai panaudoti tam tikrų spalvų derinius, formas, audinius ar baldų detales. Tokių baldų gamyba – puikus būdas paversti namus ne tik estetiškais, džiuginančiais komfortu ir prabanga, bet ir savitais, individualiais.