+370 634 85000
0

Apmušalai: kaip pasirinkti geriausią?

naturali-baldine-oda-samoa-lux-1
kampai-kampas-domino-1
Icon
Icon

Minkštų baldų komplektai išsiskiria viena itin reikšminga ypatybe, nuo kurios dažniausiai priklauso baldo dizaino ir komforto pagrindas. Tai – apmušalai. Būtent jiems renkantis minkštuosius baldus reikėtų skirti daugiau dėmesio. „Magrės baldai“ kiekvienam suteikia galimybę pasirinkti jiems patinkantį ir poreikius pilnai atitinkantį apmušalą: nuo natūralios odos iki stilingo gobeleno. Tačiau kaip išsirinkti tinkamiausią?

Minkštų baldų komplektai išsiskiria viena itin reikšminga ypatybe, nuo kurios dažniausiai priklauso baldo dizaino ir komforto pagrindas. Tai – apmušalai. Būtent jiems renkantis minkštuosius baldus reikėtų skirti daugiau dėmesio. „Magrės baldai“ kiekvienam suteikia galimybę pasirinkti jiems patinkantį ir poreikius pilnai atitinkantį apmušalą: nuo natūralios odos iki stilingo gobeleno. Tačiau kaip išsirinkti tinkamiausią?

 

Skirtingi apmušalų tipai

Kiekvienas, besirenkantis minkštuosius baldus, pirmiausia turėtų įvertinti skirtingų apmušalų ypatybes, susipažinti su jų skirtumais ir privalumais. Nes tik gerai suprantant kiekvieno apmušalo savybes galima pasirinkti tinkamą, poreikius atitinkantį variantą. Taigi, kokios apmušalų rūšys yra populiariausios ir labiausiai vertinamos?

  • Odiniai apmušalai. Šiai kategorijai priklauso natūrali, dirbtinė ir pusiau dirbtinė oda. Odiniai minkštų baldų komplektai – vienas populiariausių pasirinkimų. Natūrali oda – ilgaamžė, ypatingai patvari ir lengvai prižiūrima. Tiesa, daugelis baiminasi, kad tokie baldai greitai pradės skeldėti. Tiesa ta, kad tinkamai prižiūrimi apmušalai gali būti naudojami ilgus metus. Tokiu būdu visų defektų rizika sumažinama iki minimalios. Svarbiausia – laikytis gamintojo nurodytų priežiūros patarimų.Natūrali oda pasižymi jaukiomis, gamtai artimomis spalvomis – balta, juoda, šviesiai ar tamsiai ruda. Dirbtinė ar pusiau dirbtinė dažnai yra margesnė, ryškesnė – ji gali būti ne tik ruda ar balta, bet ir raudona, geltona, oranžinė. Pasirinkimas dažniausiai priklauso nuo interjere vyraujančios spalvų paletės.
  • Tekstiliniai apmušalai. Šiai kategorijai priklauso tokie baldų apmušalai kaip velvetas, mikropluoštas, šenilas, gobelenas, veliūras. Šiais apmušalais dengti minkštų baldų komplektai dažniausiai pasižymi įvairesniais audinių raštais, o taip pat – skirtingomis priežiūros ypatybėmis.Pavyzdžiui, velvetu ar mikropluoštu apmuštus baldus valyti rekomenduojama siurbliu, turinčiu specialų šepečio tipo antgalį. Įveikti sunkiau išvalomas dėmes padės šilto vandens ir muilo mišinys. Šis metodas tinka ir veliūro valymui bei priežiūrai, tačiau pats veliūras – įnoringas. Jo negalima valyti jokiais cheminiais valikliais. Kitu atveju galite pažeisti paviršių ir sugadinti audinį.

    Šenilo baldams taip pat tinka toks valymas, tačiau siūloma reguliariai jį valyti ir minkštu šepečiu, neleidžiant audinyje kauptis dulkėms ir nešvarumams. Taip pat sunkiau išvalomas dėmes valyti galima ir amoniako bei vandens tirpalu.

Tinkamai prižiūrimi apmušalai ne tik puošia namus, bet ir leidžia džiaugtis ilgaamžiais baldais, tad prieš rinkdamiesi juos apsvarstykite valymo galimybes.

 

Patarimai besirenkantiems

Siekiant išsirinkti tinkamiausią variantą, labai svarbu daugiau dėmesio skirti asmeniniams poreikiams. Minkštų baldų komplektai turi ne tik puošti namus, bet ir būti kuo patogesni. Tokį rezultatą lemia tiek baldų forma, tiek jų apmušalai. Taigi, kas turi daugiausiai įtakos apmušalų pasirinkimui?

  • Šeimos sudėtis

Jei šeimoje yra mažamečių vaikų, rekomenduojama rinktis audinius, kurie yra ypač lengvai prižiūrimi ir valomi. Tai aktualu ir turintiems augintinių. Vienas optimalių variantų – odiniai baldai. Juos lengva prižiūrėti, valyti, o augintiniams nėra malonu ant jų gulėti. Tokie baldai ilgiau išlieka nesugadinti, nereikia dažnai valyti augintinių plaukų, o nešvarumai gali būti lengvai pašalinti naudojant specialų valiklį arba muilo ir vandens mišinį.

  • Priežiūra ir valymas

Renkantis baldų apmušalus reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kiek turite laiko jų priežiūrai. Reguliariai valyti baldus nėra sudėtinga, o jei namuose nėra augintinių ir mažamečių vaikų, baldams dėmesio skirti reikia dar mažiau. Šiuo atveju pasirinkti minkštų baldų komplektai dengti gali būti ir veliūru, ir šenilu, ir mikropluoštu. Tai – vieni dažniausiai pasirenkamų audinių, puikiai papildantys interjerą.

  • Namų interjero stilius

Tai – paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus apmušalų pasirinkimo aspektas. Norint, kad pasirinkti naujieji baldai gražiai įsikomponuotų interjere, renkantis apmušalą vertėtų skirti dėmesio ir bendrai spalvinei namų paletei. Jeigu norite ją atgaivinti, rinkitės ryškesnes spalvas, raštuotus audinius. Jei norisi suteikti interjerui daugiau švelnumo, nuslopinti ryškius akcentus, tegul nauji minkštieji baldai būna pastelinių spalvų.

 

Tinkamas baldų apmušalas turi būti ne tik gražus ar derėti prie interjero. Jį turi būti malonu liesti. Būtent dėl šios priežasties kiekvienam klientui suteikiame galimybę apžiūrėti visus turimus apmušalus ir įvertinti juos paliečiant rankomis, taip įvertinant jų minkštumą, elastingumą, tvirtumą. Rinktis siūlome atsakingai, nes tik atsargiai pasirinkti minkštų baldų komplektai atitinka poreikius, džiugina visus šeimos narius ir puošia namus.