+370 634 85000
0

Kokius minkštuosius baldus verta rinktis turintiems augintinių?

idejos-namams-titan-kampas-7

Augintiniai namiškiams neabejotinai suteikia džiaugsmo, tačiau namuose dėl jų dažnai kyla nemenkas chaosas. Prieš įsigydami augintinių, retas pagalvoja, kaip nuo jų išdaigų gali nukentėti svetainės baldai. Pastaruosius pakeisti – ir nelengva, ir brangu.

Augintiniai namiškiams neabejotinai suteikia džiaugsmo, tačiau namuose dėl jų dažnai kyla nemenkas chaosas. Prieš įsigydami augintinių, retas pagalvoja, kaip nuo jų išdaigų gali nukentėti svetainės baldai. Pastaruosius pakeisti – ir nelengva, ir brangu. Pateikiame kelis naudingus patarimus, kurie palengvins baldų pasirinkimą ir leis suderinti estetiką su praktiškumu.

 

Tinkamiausi audiniai

Tam, kad baldai galėtų būtų naudojami kuo ilgiau, net kai namuose dūksta katė ar šuo, siūlome daugiau dėmesio skirti ne tik baldo formai ir sprendimui, kur jį statyti. Įvertinkite pasirenkamus baldų apmušalus. Štai pora apmušalų variantų, rekomenduojamų auginantiems gyvūnus:

  • Oda

Daugeliui atrodo, kad odiniai baldai yra bene blogiausias variantas, jei namuose laikomas gausiai besišeriantis šuo ar katė. Tačiau iš tiesų toks pasirinkimas yra optimalus, jei norite ir lengvai prižiūrimų, ir stilingų baldų. Paprastai gyvūnai oda aptrauktų baldų nemėgsta, nes ant jų įsitaisyti ne taip patogu, jų paviršius – vėsus. Tad svetainėje stovėti gali ir odinė sofa, ir oda aptrauktas fotelis ar pufas. Jeigu Jūsų augintiniai vis dėlto nuspręstų prigulti ant tokio baldo, po jų likusius plaukelius lengvai nuvalysite drėgna šluoste.

  • Specialūs tekstiliniai audiniai

„Lugano“, „Focus“ audiniais aptraukti svetainės baldai yra atsparesni įdrėskimams. Be to, ant jų susikaupusius plaukelius taip pat lengva nuvalyti. Tam užtenka tiesiog vandens. Taupydami laiką, tokius audinius galite ir nusiurbti dulkių siurbliu.

Jei norite išsaugoti baldų pradinę išvaizdą ilgiau, pasirūpinkite ir augintiniais: reguliariai patrumpinkite nagus, šukuokite kailį. Taip pat, jei įmanoma, dresuokite juos, mokykite, kad galąsti nagų į baldą – negalima.

Baldų valymo gudrybės

Kaip minėta, kuo rūpestingiau prižiūrėsite baldus, tuo ilgiau jie džiugins puikia išvaizda ir funkcionalumu. Siūlome iš anksto pasidomėti baldų priežiūros ypatybėmis. Baldus reikia reguliariai valyti šepečiu, siurbliu ar drėgna šluoste. Yra ir dar kelios gudrybės, padedančios nuvalyti nešvarumus lengviau. Išskyrėme porą jų:

  • Nemalonius kvapus iš baldų lengvai pašalinsite naudodami valgomosios sodos ir acto mišinį. Reikiamas baldų vietas patrinkite actu (nepamirškite pirmiausia išbandyti jį mažiau pastebimame plote ir įsitikinkite, kad tai nepažeis audinio). Ant įtrintos vietos užberkite sodos, palaikykite kelias valandas, o jei Jūsų svetainės baldai pasižymi ypač stipriu kvapu – palikite mišinį veikti per naktį. Svarbiausia – netrinkite.
  • Vandens ir muilo mišinys pravers tuomet, kai dėmės dar nėra įsisenėjusios. Naujas dėmes nusausinkite gerai drėgmę sugeriančiu popieriniu rankšluosčiu ir papurkškite muiluotu vandeniu. Tuomet patrinkite dėmes sausa šluoste. Audiniui išdžiūvus, dėmių nebeliks.

Rūpintis baldais, kai ant jų nuolat įsitaiso kailiniuoti augintiniai, kartais atrodo kaip varginanti, sunki, nuobodi užduotis. Tačiau pasirinkę tinkamą apmušalų tipą ir laikydamiesi visų priežiūros taisyklių šį darbą visuomet atliksite greitai ir maloniai. Jei nesate tikri dėl pasirinkimo, patarimo visuomet galite klausti „Magrės baldų“ komandos. Ji mielai padės pasirinkti tokius baldus ar audinius, kurie bus ir praktiški, ilgaamžiai, ir stilingi.