+370 634 85000
0

Idėjos minimalistinio interjero miegamajam

lovos-lova-sharpei-3

Minimalistinis interjeras nepraranda savojo žavesio – žmonės savo namuose tebebando pasiekti subtilumo, tvarkos, švaros ir elegancijos balansą. Tokio efekto pastaruoju metu labiausiai norima privačioje erdvėje: miegamajame.

Minimalistinis interjeras nepraranda savojo žavesio – žmonės savo namuose tebebando pasiekti subtilumo, tvarkos, švaros ir elegancijos balansą. Tokio efekto pastaruoju metu labiausiai norima privačioje erdvėje: miegamajame. Pateikiame kelias idėjas, kaip šį kambarį paversti jaukiu, neapkraunant patalpos papildomomis dekoracijomis ir išvengiant stilistinio chaoso.

Vietoje visiškai baltos – pastelinė spalvų paletė

Minimalistiniame interjere itin pastebimas baltos spalvos dominavimas. Mielai pasirenkama balta lovos patalynė, sienos, šviestuvai, komodos. Tačiau ši spalva neutrali, todėl miegamasis dažnai atrodo pernelyg tuščias, nuobodus ir nejaukus, „sterilus“. Jei norite išvengti tokio efekto, siūlome griežtai nesilaikyti minimalizmui būdingų taisyklių. Suteikite savo miegamajam savitumo pastelinėmis spalvomis. Kurkite baltos ir melsvos, žalsvos ar rusvos spalvos derinius – tai suteiks miegamajam šiek tiek žaismingumo, tačiau neapkraus patalpos. Vis dėlto atsižvelkite į porą spalvų derinimo taisyklių:

  • Nederinkite daugiau nei 3 skirtingų atspalvių.
  • Pasirūpinkite, kad erdvėje atsikartotų kiekvienas atspalvis.

 

Šios taisyklės leis išvengti gana dažnos klaidos – eklektiško, gana chaotiško spalvų derinio, kuris suformuojamas sąmoningai to nenorint.

 

Šiuolaikiškas, klasikos elementų turintis dizainas

Neretai iškyla klausimas: kokio stiliaus baldai turėtų puošti minimalistinį miegamąjį? Nuo stiliaus priklauso ne tik lovos, bet ir kitų miegamojo baldų pasirinkimas. Mūsų patarimas – investuokite į šiuolaikišku dizainu pasižyminčius baldus ir papildomus elementus.

Tam puikiai tinka aiškių, gana griežtų formų mediniai naktiniai staliukai su metalinėmis kojelėmis, lemputė prie lovos su metaliniu pagrindu. Dizaino grynumas ir estetika – raktas į minimalistinį, tačiau žavų, savitą, jaukų miegamojo interjerą. Vis dėlto nebijokite rinktis baldų, kurie pasižymi ir nestandartine, šiuolaikiška forma – keli tokie elementai taip pat suteiks kambariui individualumo.

 

Daugiausiai dėmesio – lovai

Lova miegamajame yra pagrindinis akcentas, daugiausiai reikšmės turintis baldas. Jei norite pasirinkti baldą minimalistiškai įrengtam kambariui, daugiau dėmesio siūlome atkreipti į lovos rėmą. Atsižvelkite į tai, kokias spalvas rinksitės formuodami bendrą patalpos atmosferą. Rėmas gali būti baltas, rusvas, kreminis – svarbiausia, kad jis neišbalansuotų bendros paletės.

Platus galvūgalis gali tapti pagrindiniu akcentu, jei nesugalvojate, kuo dekoruoti sienas. Tačiau jei ant šių planuojate kabinti paveikslus, rinkitės lovą su žemesniu galvūgaliu. Stenkitės išlaikyti nuoseklumą. Jei pasirinkote baltą lovą ir pastebite, kad kambaryje vis dėlto trūksta spalvų, situaciją gali pagerinti spalvotos pagalvėlės.

Erdviame miegamajame lova gali būti ir didesnė, svarbiausia, kad liktų vietos judėjimui, o kambarys neatrodytų perkrautas daiktais. Eksperimentuokite su patalynės, apmušalų spalvomis ir pasirūpinkite, kad kambaryje būtų kuo daugiau šviesos – tai bene svarbiausias minimalistinio interjero kriterijus.

Jaukumo, elegantiškumo derme su minimalizmu gali džiuginti visos kambario detalės – nuo lovos iki šviestuvo. Leiskite kambaryje vyrauti harmonijai, paprastumui ir subtiliam spalvų žaismui. Tuomet miegamasis puikiai atliks savo funkciją – leis visiškai atsipalaiduoti, dieną palydėti ir rytą pasitikti malonioje, estetiškoje aplinkoje.