+370 634 85000
0

5 svarbiausi dalykai besirenkantiems individualaus dizaino baldus

Elegant-lego-specialus-pasiulymas-skilciai-2006x900

Individualaus dizaino baldų gamyba darosi vis populiaresnė. Daugelis žmonių ypatingai vertina galimybę pasirinktą baldą koreguoti, derinti jį prie asmeninių poreikių, individualios spalvų paletės ar namuose vyraujančio interjero stiliaus.

Individualaus dizaino baldų gamyba darosi vis populiaresnė. Daugelis žmonių ypatingai vertina galimybę pasirinktą baldą koreguoti, derinti jį prie asmeninių poreikių, individualios spalvų paletės ar namuose vyraujančio interjero stiliaus. Tokie baldai gausūs privalumų. Tačiau norint pasirinkti tinkamus pagal individualų užsakymą gaminamus baldus, būtina atsižvelgti į kelis reikšmingus aspektus.

 

Individualaus dizaino privalumai

 Pastaruoju metu kuriant namų interjerą itin svarbus siekis išsiskirti. Todėl nenuostabu, kad nusprendus išsirinkti naujus baldus, reikšmingiausiu kriterijumi tampa originalumas. Primename, kad užsisakydami baldus iš UAB „Magrės baldai“, galite patikusį gaminį koreguoti, keisti jo detales atsižvelgdami į konkrečius poreikius.

 

  • Priklausomai nuo baldo, Jūs galite pasirinkti jo audinio tipą (tekstilė arba oda) ir spalvą.
  • Galite rinktis skirtingus pagrindinius modulinių baldų segmentus.
  • Priklausomai nuo baldo, suteikiame galimybę keisti ir kojelių spalvą.
  • Minkštieji kampai gali būti komponuojami pagal tai, kurioje kambario zonoje juos statysite.

 

Tokio tipo individualizuota baldų gamyba tampa viena iš paklausiausių. Patrauklaus dizaino baldai nėra pakeičiami iš esmės – čia svarbiomis tampa būtent detalės. Vis dėlto, net ir žinant, kokios baldo dalys ar ypatybės gali būti keičiamos, pasirinkti akcentus gali būti nelengva.

 

5 svarbiausi dalykai

Tam, kad Jūsų pasirinkta sofa, fotelis ar minkštas kampas idealiai prisitaikytų prie interjero ir individualių baldui keliamų reikalavimų, parinkome 5 svarbiausius dalykus. Jie susiję ir su bendrais baldų pasirinkimo kriterijais. Skirkite šiems aspektams daugiau dėmesio, ir baldą pasirinkti bus lengviau.

 

1. Baldų audinys (apmušalai)

Galite rinktis skirtingų tipų apmušalus. Populiariausi variantai – gobelenas ir oda. Pasirinkimas dažniausiai priklauso nuo individualaus komforto pojūčio ir kitokių kriterijų. Tiems, kurie namuose turi augintinių, ieško daug priežiūros nereikalaujančių baldų, oda – vienas geriausių pasirinkimų. Taip pat verta rinktis ir specialų, gyvūnų dūkimui atsparų tekstilinį audinį („Focus“ arba „Lugano“). Gobelenu traukta sofa ypatingai tinka šeimoms, auginančioms mažamečius vaikus.

Nepamirškite, kad baldas gali būti aptrauktas ir gobelenu, ir oda. Tokiu būdu galite suteikti savitumo pufams, lovoms, sofoms, minkštiems kampams. Taigi, individualizuota baldų gamyba leidžia atrasti tinkamiausią baldo variantą visiems šeimos nariams.

 

2. Kojelės

Į šią baldo dalį daugelis dėmesį atkreipia tik tuomet, kai baldas jau stovi kambaryje. Nepadarykite šios klaidos. Gerai apgalvokite, kokia spalvų ir medžiagų įvairovė turėtų vyrauti namuose. Paprastas pavyzdys: jei svetainėje stovi stalas su metalinėmis kojelėmis ir apdaila, geriau tegul ir sofa būna su tokiomis kojelėmis. Priešingą variantą – medieną – verta rinktis tuomet, jei norite sukurti eklektišką interjerą. Vis dėlto svarbiausia – išlaikyti balansą.

 

3. Baldo dydis ir forma

Nuotraukose baldai gali atrodyti gerokai mažesni nei yra iš tiesų, tad būtina atidžiai panagrinėti jų matmenis. Labai svarbu, kad būtumėte apsisprendę ir dėl patalpos plano. Apgalvokite, ar baldas stovės prie sienos, priešais langą, židinį, ar kambario centre. Nuo to priklauso ne tik dydis, bet ir baldo forma. Pavyzdžiui, sofa gali priminti raidę U, L arba I.

 

4. Patalpos dydis

Tinkamas erdvės užpildymas daugeliui tampa nemažu iššūkiu. Mažų baldų komplektas didelėje svetainėje neleidžia pilnai išnaudoti galimybių, o pernelyg didelis baldas mažoje erdvėje patalpą apkrauna. Išskirtinio dizaino baldų gamyba leidžia lengviau atrasti tinkamą baldo variantą arba sukomponuoti kelis skirtingus baldus, suderinus jų kojelių dizainą ir audinių spalvas. Nepamirškite, kad patalpos dydis turi labai daug reikšmės interjerui.

 

5. Baldu besinaudosiančių žmonių skaičius

Baldų dydis neturėtų priklausyti tik nuo patalpos ploto. Atkreipkite dėmesį į tai, kiek žmonių gyvena namuose. Kokybiškas laikas, praleistas kartu su artimiausiais žmonėmis – viena svarbiausių jaukių namų savybių, tad pasirūpinkite, kad patogiai įsitaisyti galėtų visi artimieji.

 

Išskirtinis dizainas, suformuotas remiantis individualiais poreikiais, leidžia pajusti maksimalų baldų komfortą ir išryškina jų privalumus. Nebijokite baldų modifikuoti pagal tai, ko reikia Jums – taip gimsta originalumu dvelkiantys ir savitumą išryškinantys deriniai.