+370 634 85000
0

Kaip išsirinkti kokybiškus baldus?

naujienos-paroda-baldai-2017-2

Baldų pasirinkimas gali būti dideliu iššūkiu. Siekdami pagerinti šią situaciją, plačiau pasakojame apie tai, kuo pasižymi aukštos kokybės lietuviški baldai ir pateikiame reikšmingas jų savybes.

Baldų pasirinkimas gali būti dideliu iššūkiu. Dalis žmonių abejoja, kad galima rasti aukštos kokybės, stilingus ir ilgaamžius baldus, pagamintus Lietuvoje. Daugelis jų tiesiog nežino, į ką svarbiausia atsižvelgti norint įvertinti baldo kokybę. Siekdami pagerinti šią situaciją, plačiau pasakojame apie tai, kuo pasižymi aukštos kokybės lietuviški baldai ir pateikiame reikšmingas jų savybes.

 

Ilgametės tradicijos ir ypač atidus dėmesys

Baldų kokybė yra vienas iš svarbiausių kriterijų, kuriais vadovaujasi ieškantys tiek naujos sofos svetainei, tiek kietųjų miegamojo baldų. Visgi, daugelis apie tai sprendžia iš baldo kainos arba prekės ženklo. Tai – ne visuomet teisingas požiūris, nes kaina gali priklausyti ir nuo gamintojo žinomumo, rinkodaros. Vertėtų pabrėžti, kad baldo kokybė stipriai priklauso nuo gamyboje naudojamų medžiagų, apdirbimo metodų. Kokybė – tai vertybė, kurią turi puoselėti kiekvienas sėkmės siekiantis baldų gamintojas.

„Magrės baldų“ gamybos meistrai rūpinasi, kad salonus pasiekiantys baldai atitiktų aukščiausius kokybinius kriterijus. Todėl gamyboje naudojamos tik atidžiai atrinktos ir ypač aukšta kokybe pasižyminčios medžiagos – buko mediena, elastinis putų poliuretanas. Be to, taikomos pažangios, novatoriškos technologijos. Kiekvienas baldas atidžiai išbandomas, kritiškai įvertinamas. Tokiu būdu pasiekiamas tikslas – mūsų gamybos lietuviški baldai kuriami ilgamečiam naudojimui.

 

Kaip atpažinti kokybiškus baldus?

Aukšta kokybė – ne vienintelis kriterijus, kuriuo remiamasi renkantis minkštuosius baldus. Vis dėlto jis – pats svarbiausias. Todėl pateikiame dar kelias įžvalgas – įvardijome savybes, kuriomis privalo pasižymėti kokybiški, dėmesio verti baldai.

  • Medžio apdirbimas. Kokybiško baldo medinės detalės pasižymi lygiu paviršiumi, vientisa spalva.
  • Minkštųjų baldų užpildai. Patikimas pasirinkimas – elastiniu putų poliuretanu, kitaip žinomu kaip porolonas, užpildytas baldas. Ši medžiaga yra minkšta, elastinga, bet patvari. Ji neleidžia atsirasti įduboms, todėl toks baldas yra ilgaamžis ir patogus.
  • Apmušalai. Baldą dengiantis audinys turėtų būti vientisas, be jokių styrančių siūlelių, prairusių ar pradėjusių irti siūlių. Raštai turėtų būti įausti, o ne atspausdinti – taip jie nenusitrins.
  • Tvirtas karkasas. Jo sutvirtinimas turėtų būti daugybinis, suformuotas naudojant kelis skirtingus metodus –klijus, metalines sąsagas, varžtus.

 

Atsižvelkite į šiuos pagrindinius baldo kokybės vertinimo kriterijus ir atidžiai apžiūrėkite potencialų naują pirkinį. Lietuviški baldai taip pat yra kokybiški, patvarūs ir ilgaamžiai. Svarbiausia – žinoti, kaip įvertinti geriausias jų savybes. Rinkitės neskubėdami, skirdami dėmesio kiekvienai baldo detalei – nuo karkaso iki apmušalų. Tuomet naujas baldas bus ne tik gražus, patogus, bet ir ilgaamžis.