+370 634 85000
0

Kaip žinoti, kad atėjo laikas naujai lovai?

lovos-lova-gold-2

Įprasta nepatogumų ir prasto poilsio priežastis yra praėjęs lovos „galiojimo laikas“. Pasakojame plačiau apie tai, kaip suprasti, kada lova yra nebetinkama naudoti ir kada ją reikėtų keisti.

Dažnai įsigijus lovą tikima, kad ji bus tinkama naudoti visą likusį gyvenimą. Taip išties gali atrodyti, kol nepradedama pastebėti suprastėjusi miego kokybė. Įprasta nepatogumų ir prasto poilsio priežastis yra praėjęs lovos „galiojimo laikas“. Pasakojame plačiau apie tai, kaip suprasti, kada lova yra nebetinkama naudoti ir kada ją reikėtų keisti.

 

Naujos lovos poreikis: pagrindiniai veiksniai

Vyrauja požiūris, kad norint gerai pailsėti, pirmiausia reikėtų bandyti susireguliuoti paros ritmą, harmonizuoti poilsio ir darbo laiką. Tačiau šis metodas gali ir negelbėti. Tokiu atveju galima įtarti, kad dėl prasto poilsio „kalta“ lova arba didesni gyvenimo pokyčiai. Pateikiame kelis tokius veiksnius.

 

Stipriai pakitęs kūno svoris

Lovos ir čiužinio pasirinkimas labai priklauso nuo žmogaus kūno svorio. Jis turėtų lemti čiužinio kietumą, o taip pat – ir pačios lovos matmenis. Pagalvokite, prieš kiek laiko pirkote lovą, kurioje šiuo metu miegate. Praėjo 5, 10 ar dar daugiau metų? Ar tuomet įsigijote naują, ar naudotą baldą? Tikėtina, kad nuo to laiko priaugote vieną kitą kilogramą, o lova stipriai susidėvėjo. Specialistai šį baldą keisti pataria kas maždaug 10, čiužinį – kas 8 metus.

 

Nebesidalijate lova su kitu žmogumi arba pradėjote ja dalytis

Pradėjus gyventi šeiminį gyvenimą, lovos pasirinkimas priklauso nuo dviejų žmonių. Siekiant abipusiai komfortiško varianto, derinami skirtingi poreikiai, norai. Pakeisti įpročius nėra labai lengva, ypatingai, jei jie susiję su poilsiu. Tad lovą, čiužinį keisti rekomenduojama ir tada, kai pradedama dalytis miego baldu, ir tada, kai pradedama ilsėtis vieniems. Nuo to stipriai priklauso tiek miego kokybė, tiek komfortas.

 

Lovos nusidėvėjimas

Nemažai žmonių nujaučia, kad jų lova jau nebetinkama naudoti. Tačiau jie vis bando ignoruoti naujo baldo poreikį. Nors lova yra gana brangus pirkinys, reikėtų nepamiršti, kad tokia investicija gali būti reikšminga gerinant ne tik poilsio kokybę, bet ir sveikatą. Dėl netinkamo baldo gali varginti nemiga, nugaros, raumenų skausmai. Jei pastebėjote iššokusias lovos spyruokles, įdubas, neleidžiančias patogiai atsigulti, tikėtina, kad baldo tinkamumo naudoti laikas jau pasibaigė.

 

Nemažai žmonių įsitikinę, kad viską galima pakeisti įsigijus naują čiužinį – juk tai daug pigesnis pirkinys. Tačiau dažnai seno baldo paversti patogia vieta miegoti negali net ir naujas čiužinys. Per daugybę metų baldo audiniuose kaupiasi įvairūs alergenai ir dulkių erkutės. Taigi, norint pagerinti savo poilsio kokybę, reikėtų reguliariai keisti abu miegui reikalingus elementus – tiek čiužinį, tiek lovą.