+370 634 85000
0

Sofa-lova – puikus pasirinkimas skandinaviškame interjere

sofos-sofa-angel-5

Pateikiame esmines skandinaviško stiliaus ypatybes ir kelis patarimus, leisiančius lengviau išsirinkti pagrindinius stiliaus elementus.

Staigiai išpopuliarėjęs skandinaviškas interjero stilius vis dar neužleidžia favorito pozicijų. Jis puikiai įrodo, kad dizaino patrauklumas slypi paprastose detalėse. Primename, kad šiam stiliui būdingi praktiški baldai ir funkcionalios interjero detalės, lengvai pritaikomos skirtingose patalpose. Planuojate atnaujinti savo namų interjerą, domitės skandinaviško interjero kūrimu, tačiau išsirinkti tinkamus baldus atrodo pernelyg sudėtinga užduotis? Pateikiame esmines skandinaviško stiliaus ypatybes ir kelis patarimus, leisiančius lengviau išsirinkti pagrindinius stiliaus elementus.

 

Skandinaviškas interjeras: kuo jis toks ypatingas?

Kuriant skandinaviško stiliaus interjerą siekiama palikti kuo daugiau erdvės, neapkrauti patalpų baldais ir kitomis detalėmis. Dažnai svetainėje pastatoma minimalistinio stiliaus sofa-lova, nors kai kuriems gali atrodyti, kad šis baldas čia visai netinka.

Tam, kad būtų paprasčiau suprasti šio stiliaus kūrimo savitumą ir specifiką, pateikiame bendrąsias jo ypatybes:

 

Šviesos ir spalvų kompozicija

Lengva pastebėti, kad skandinaviško interjero būstas pasižymi šviesumu. Kuriant šį interjerą ypač daug dėmesio skiriama natūralios šviesos kiekio didinimui. Toks sprendimas suteikia patalpoms daugiau jaukumo.

 

Erdvės užpildymas paprastomis, tačiau funkcionaliomis detalėmis

Požiūris „mažiau yra daugiau“ yra tarsi taisyklė, taikoma kuriant skandinavišką interjerą. Todėl čia tinka minimalistinio dizaino baldai, tokie kaip paprastas odinis krėslas ar svetainės sofa-lova. Svarbiausia – praktiškas jų pritaikymas ir komfortas.

 

Tvarūs sprendimai

Laikantis skandinaviško stiliaus idėjų koncentruojamasi į daiktus, kurie būtų ne tik stilingi, bet ir ilgaamžiai. Tokiu būdu siekiama išvengti dažno jų keitimo, papildomų išlaidų. Investicija į kokybę – tai investicija į ateitį.

 

Natūralios medžiagos ir jų derinimas tarpusavyje

Namų jaukumas stipriai priklauso nuo pasirinktų medžiagų. Skandinavai namams jaukumo suteikia rinkdamiesi natūralumą – tai tokios medžiagos kaip medvilnė, vilna, linas, stiklas, metalas ir keramika. Derinant šias medžiagas tarpusavyje išgaunamas jaukumo ir originalumo balansas.

Skandinaviško interjero stiliaus kūrimas namuose gali pareikalauti šiek tiek kūrybingumo, tačiau daug svarbesnis čia – racionalumas. Interjeras turi būti ne tik gražus, bet ir praktiškas. Dėl šios priežasties specialistai siūlo rinktis lengvai transformuojamus baldus. Sofa-lova – vienas praktiškiausių pasirinkimų.

 

Keli baldų pasirinkimo patarimai

Tam, kad būtų galima pasiekti komforto, funkcionalumo ir stiliaus harmoniją, labai svarbu aiškiai suprasti esminius skandinaviško interjero kūrimo akcentus. Pateikiame kelias trumpas gaires, kuriomis remdamiesi užduotį galėsite įveikti lengviau.

 

Spalvos

Puikus rezultatas gali būti pasiekiamas, kai patalpoje vyrauja vienos spalvų paletės spalvos. Jei sienos šviesios, rinkitės tokias spalvas, kurios padeda išryškinti baldus – tai šviesiai pilka, tamsiai mėlyna, smėlinė, mėtinė, pastelinė rausva. Derinkite jas tarpusavyje. Švelniai rausva sofa-lova atrodys puikiai, jei ją papuošite baltoms, pilkomis ar raštuotomis juodomis ir baltomis pagalvėlėmis.

 

Tekstūra

Skandinavišką interjerą pagyvina įvairūs raštai. Vis dėlto siūlome rinktis natūralius sofos apmušalų audinius. Svarbiausia čia – ilgaamžiškumas. Tokie audiniai gali būti itin patvarūs. Be to, jie suteikia patalpai jaukumo ir natūralumo.

 

Forma

Skandinaviškame interjere baldai išsiskiria aiškiomis formomis ir linijomis. Renkantis sofą-lovą, stalą ar kėdes, taip pat siūlome atsižvelgti į jų formas. Nebūtina ieškoti išskirtinio dizaino – tereikia, kad baldas būtų patogus, praktiškas, funkcionalus.

 

Tegul namai tampa jaukia, patogia ir malonia erdve, leidžiančia atsipalaiduoti ir mėgautis harmonija. Neapkraukite jos papildomais, nefunkcionaliais elementais. Tinkamai pasirinkta sofa-lova – ne tik stilingos, bet ir maksimalų komfortą teikiančios detalės pavyzdys.