+370 634 85000
0

Miegamojo akcentas - lova

lovos-lova-feja-2
lovos-lova-svaja-2
lovos-lova-laime-2
Icon
Icon

Viengulės lovos gali suteikti tokį patį komforto jausmą kaip ir dvigulės. Vis dėlto renkantis tokį baldą vertėtų atkreipti dėmesį į tam tikrus kriterijus.

Lova yra vienas pagrindinių akcentų tiek suaugusiųjų, tiek vaikų kambaryje. Šio baldo pasirinkimui būtina skirti pakankamai dėmesio – nuo lovos patogumo priklauso miego, poilsio kokybė, emocinė savijauta ir sveikata. Viengulės lovos gali suteikti tokį patį komforto jausmą kaip ir dvigulės. Vis dėlto renkantis tokį baldą vertėtų atkreipti dėmesį į tam tikrus kriterijus.

Miegas svarbus mūsų fizinei ir psichinei gerovei. Nakties metu neišsimiegant, nukenčia gebėjimas susikaupti, prastėja sveikata, todėl svarbu investuoti į aukštos kokybės lovą. Daugiausiai dėmesio vertėtų skirti matmenims. Tokiu atveju lova atitiks miegančiojo poreikius.

Viengulės lovos paieškos

Kambario dydis – vienas iš pagrindinių kriterijų, pagal kurį vertėtų rinktis lovą. Jei kambarys nedidelis, didelė lova nėra tinkamiausias pasirinkimas. Kokybiškam poilsiui būtina erdvė aplink lovą. Norint turėti vietos patalynei ar nenaudojamiems daiktams, galima rinktis lovą su specialia patalynės dėže. Viengulės lovos gali būti 80, 90 ir 100 centimetrų ilgio. Pasirinkus baldą su pakeliamu čiužinio mechanizmu, lova užims nedaug kambario erdvės.

Viengulė lova – ne vienintelis variantas tiems, kas miega vieni. Tam, kad jaustųsi patogiai, kai kuriems reikia didesnės miego erdvės. Tokiu atveju verta apsvarstyti idėją rinktis netradicinių matmenų arba dvigulę lovą.

 

Patarimai renkantis dvigulę lovą:

  • Rinkitės kartu su savo partneriu. Viengulės lovos pasirinkimas – paprastesnis. Renkantis baldą, kuriuo naudositės dviese, reikėtų vienodai įvertinti abiejų žmonių poreikius ir įpročius. Vertėtų atsižvelgti į ūgį, svorį ir kitas kūno ypatybes.
  • Apsilankykite daugiau nei vienoje parduotuvėje. Norint įvertinti visą pasiūlą, naudinga apsilankyti keliose skirtingose parduotuvėse. Dvigulės, dviaukštės, viengulės lovos ir kiti gausesnio asortimento pasiūlymai suteiks daugiau galimybių išsirinkti tinkamiausią baldą. Tokiu atveju lengva pritaikyti stiliaus, formos, kambario ploto atitikimo, mados tendencijų ir kitus kriterijus.
  • Neužtenka vien tik pasižiūrėti – būtina ir išmėginti. Nors kai kuriems tai gali atrodyti neįprasta, specialistai rekomenduoja trumpam atsigulti ant dėmesį patraukusios lovos. Kiekvienas žmogus pasižymi savitais įpročiais ir poreikiais. Vizualinė apžiūra ne visuomet suteikia pakankamai informacijos sprendimui priimti.

Renkantis naują lovą, svarbu įvertinti patogumą, kokybiškumą, pasirūpinti taisyklingos kūno padėties užtikrinimu. Taip pat verta atsirinkti baldą pagal gamybos medžiagų higieniškumą, miegančiojo polinkį į alergiją, prakaitavimą. Be to, lova privalo atitikti kokybinius ES standartus.

 

Ką reikia žinoti apie kainą?

Brangiausia lova nebūtinai yra pats geriausias pasirinkimas. Vis dėlto nereikėtų rinktis ir paties pigiausio varianto. Nors pigios lovos atrodo patraukliai, jos nebūtinai yra tinkamos geram poilsiui. Mažesnė kaina gali sufleruoti apie prastesnę gaminio kokybę. Žinoma, tokie niuansai neturėtų būti vertinami akcijų, išpardavimų metu – tuomet už patrauklią kainą galima įsigyti išties ilgaamžį ir stilingą baldą.

 

Nesate tikri dėl to, kokia lova geriausiai tiktų jums? Pasikonsultuokite su „Magrės baldai“ ekspertais. Padėsime įvertinti visus kriterijus – nuo stiliaus iki dydžio. Peržvelkite katalogą, išsirinkite patraukliausią, o mes patarsime, kurios dvigulės ar viengulės lovos atitiks Jūsų lūkesčius geriausiai.