+370 634 85000
0

KAIP RINKTIS BALDUS, KAD NAMAI ATGIMTŲ IŠ NAUJO?

blogas-kaip-rinktis-baldus-kad-namai-atgimtu-is-naujo-1
blogas-kaip-rinktis-baldus-kad-namai-atgimtu-is-naujo-2
blogas-kaip-rinktis-baldus-kad-namai-atgimtu-is-naujo-3
blogas-kaip-rinktis-baldus-kad-namai-atgimtu-is-naujo-4
blogas-kaip-rinktis-baldus-kad-namai-atgimtu-is-naujo-5
Icon
Icon

Namų interjero kūrimas – nelengvas, intriguojantis, o tam tikra prasme ir magiškas ritualas. Šio ritualo metu erdvė tarp keturių sienų paverčiama kūriniu, kurį kiekvieną dieną norisi matyti, liesti, būti jame, su pasimėgavimu jaustis jo šeimininku, o atsiradus naujoms idėjoms – pasinerti į pokyčius, suteikiant erdvei naują sielą.

Namų interjero kūrimas – nelengvas, intriguojantis, o tam tikra prasme ir magiškas ritualas. Šio ritualo metu erdvė tarp keturių sienų paverčiama kūriniu, kurį kiekvieną dieną norisi matyti, liesti, būti jame, su pasimėgavimu jaustis jo šeimininku, o atsiradus naujoms idėjoms – pasinerti į pokyčius, suteikiant erdvei naują sielą. Nuolatinis atsinaujinimas, gyvybė ir standartus keičiantys sprendimai – šiais siekiais gyvena ne tik kūrybingos lietuvių šeimos, bet ir lietuviškų baldų gamintojas „Magrės Baldai“. Šviežiomis idėjomis praturtinę savo interjero ekspozicijas, „Magrės baldai“ kviečia atgaivinti savo namus išskirtiniais šeimyniniais baldais ir dalinasi patarimais, kaip nepaklysti kelionėje į unikalų interjerą.

 

Kokie baldai – tokia šeima?

Pagrindinis kiekvieno kambario karalius yra jame esantis minkštasis baldas. Minkštasis kampas, sofa ar foteliai, kuriuose norisi ilsėtis, bet kurį kambarį natūraliai paverčia mėgstamiausia namų erdve. Ant joje karaliaujančio minkštojo baldo tikrąja to žodžio prasme įvyksta šeima, nes būtent čia, šioje zonoje, namiškiai praleidžia daugiausiai laiko kartu.

Tačiau minkštojo baldo patogumas, funkcionalumas, dydis ir kiti kriterijai yra labai individualūs. Pavyzdžiui, vienam žmogui komfortas neįsivaizduojamas be daugiafunkcinio minkštojo kampo arba „reklainerio“ mechanizmo, o kitam užtenka ir prie sofos pristumiamo pufo. Skirtingus prioritetus lemia ne tik fiziniai žmonių skirtumai, bet ir skirtingi gyvenimo įpročiai. Todėl yra šiek tiek rizikinga apie baldus spręsti vien iš jų vizualizacijos kompiuterio ekrane: fotografijos gali sukurti intrigą, tačiau, priimant lemiamus sprendimus, „Magrės Baldai“ rekomenduoja apžiūrinėti baldus gyvoje ekspozicijoje. Niekada nesikuklinkite atsisėsti, atsiremti ar atsigulti ant apžiūrimo baldo, o tada ramiai įsivaizduokite, kaip darysite tą patį savo namuose. Taip galima išvengti didelių nesusipratimų.

Kokie bebūtų jūsų prioritetai, didžiausią dėmesį skirkite medžiagų, iš kurių pagamintas baldas, kokybei. „Magrės baldai“ visų gamybos procesų metu vadovaujasi nuostata, kad baldo ilgaamžiškumas, jo kietųjų ir minkštųjų medžiagų patvarumas daug ką pasako ir apie jį įsigijusius šeimininkus ir gali tiesiogiai prisidėti prie jų šeimyninės laimės.

 

Tikroji prabanga – subtilumas

Būtina, tiesiog būtina neužmiršti, kad kiekvienas baldas ne tik keičia erdvę, bet ir pats skirtingose erdvėse ir interjeruose atsiskleidžia skirtingai. Milžiniškos įtakos turi pasirinkta sienų spalva, apšvietimas bei, žinoma, paties baldo spalva bei tekstūra. „Magrės baldai“ pasirūpino, kad iš daugiau kaip 200 skirtingų audinių ir 400 skirtingų baldų modifikacijų būtų galima atrasti pačią tinkamiausią autentiškam interjerui. Kad spalviniai pustoniai nepavestų, ekspozicijose įrengtas specialus spalvų neiškraipantis apšvietimas. Be to, žmonės yra kviečiami į salonus atsinešti savojo interjero spalvų mėginius arba drąsiai iš salonų pasiskolinti pavyzdinių audinių paletes, parsinešant jas apžiūrai savo namuose.

Renkantis baldų spalvą, „Magrės baldai“ rekomenduoja rinktis vientisesnį interjero koloritą ir derinti ryškius akcentus su subtiliu interjero nuosaikumu. Pavyzdžiui, kilmingas ryškios spalvos minkštasis kampas „Bravo“ savo visą eleganciją atskleis ramesniuose, subtilesniuose, neutralesnės spalvos interjeruose. Prislopintos rusvos, pilkšvos, kakavinės sienų spalvos, moderni medžio apdaila, apšvietimas bei dideli langai – tai tie elementai, kurie visada padeda pagrindiniam baldui geriau atskleisti savo šarmą.

 

Kaip nepaklysti detalėse

Interjero kūrėjai sako, kad visumą kuria detalės. Bet būtent detalės net ir gražiausią interjerą gali sugriauti, jei bus pasirinktos neteisingai. Kadaise vien minkštųjų baldų gamybą vykdę „Magrės Baldai“ šiandien savo salonuose pristato kompleksines interjero ekspozicijas su iš anksto parengtais minkštųjų ir korpusinių baldų deriniais bei dizainerių siūlomais specifiniais interjero aksesuarais. Baldų asortimentas buvo maksimaliai praplėstas ir dabar apima ne tik minkštuosius svetainės baldus, bet ir spintas, komodas, lentynas, staliukus, miegamojo baldus, vaikų ir jaunuolio kambario baldus. Tokiu būdu namus įsirenginėjančios šeimos gali išvengti šiek tiek rizikingo skirtingų baldų „derinimo“ proceso bei iš karto užsisakyti pilną savo namų erdvės įrengimą.

 

Vietoje pabaigos

Kelionė į unikalų namų interjerą gali būti ne mažiau maloni ir džiuginanti nei galutinis rezultatas. Mėgaukitės skirtingomis ekspozicijomis. Semkitės idėjų. Nebijokite įsiklausyti į savo srities profesionalų rekomendacijas, kurių „Magrės Baldų“ salone išgirsite ne vieną ir ne dvi. Tačiau galutinį sprendimą priimkite patys. Taip būsite tikri, kad namai ir toliau išliks jūsų šeimos laimės šaltinis.

Interjero autoriai: Interjero studija „Tikras tigras“, Laura Byčenkova ir Kamilė Pivoriūnaitė. Fotografijų autorius: Andrius Stepankevičius.