+370 634 85000
0

Praktiškas patogumas miegamajame

lovos-lova-ledi-su-galvugalio-priedu-2
lovos-lova-laime-2
lovos-lova-sharpei-3
Icon
Icon

Miegamojo lovos pasirinkimui svarbu skirti išskirtinio dėmesio. Nuo šio baldo ypatybių gali priklausyti žmogaus savijauta, sveikata.

Miegamojo lovos pasirinkimui svarbu skirti išskirtinio dėmesio. Nuo šio baldo ypatybių gali priklausyti žmogaus savijauta, sveikata. Renkantis lovą itin svarbu įvertinti jos dydį.  Klasikiniu laikomas 160 x 200 cm, mažesniu – 140 x 200 cm, o karališku – 180 x 200 cm siekiantis variantas. Dažniausiai baldo dydis pasirenkamas pagal miegamojo plotį ir miegančiųjų kūno matmenis, svorį.

Miegamojo lovos su patalynės dėže užima daugiau kambario erdvės nei įprastos. Todėl būtina žinoti tikslius kambario matmenis, įsivaizduoti, kaip lova atrodys namų patalpoje. Kiti baldai taip pat svarbūs, todėl prieš pirkimą būtina patikrinti, ar liks vietos praėjimui. Perkant lovą būtina prisiminti, kad lovos ir čiužinio matmenys yra skirtingi, todėl atsižvelgti reikėtų ir į baldo kraštus, galvūgalį, dekorą. Tik žinant visus šiuos duomenis bus aišku, kiek bendros patalpos pločio užims naujoji lova.

 

Pagrindinės taisyklės

Norint tinkamai pailsėti, būtina žinoti kelis dalykus:

  • Lovos ilgis turėtų būti 15 cm didesnis nei žmogaus ūgis. Jei žmogus yra aukštas, geriau rinktis lovą be galvūgalio. Sunėrus rankas po galva, alkūnės neturėtų išlysti iš lovos kraštų.
  • Miegamojo lovos su patalynės dėže tinkamos norint susidėti patalynę arba kitus daiktus.
  • Jei pagal savo matmenis sudėtinga rasti tinkamą lovą, visada galima šį baldą užsisakyti.

Nuo lovos ypatybių priklauso komfortas. Be to, toks baldas naudojamas ne vienerius metus. Todėl nuoseklus šių taisyklių laikymasis – atsiperkanti laiko ir pastangų investicija.

 

Lovų modeliai

Kambarys taps jaukesnis, jei lova turės mažiau stačių, aštrių kampų. Tai reiškia, kad esant galimybei vertėtų rinktis ovalios arba apvalios formos baldą. Rečiau renkamasi trikampio formos lovą, nes ją pritaikyti kambaryje sunkiau. Svarbios ir lovos dalys – čiužinys, grotelės, patalynės dėžė. Nuo jų priklauso oro cirkuliacija ir taisyklinga kūno poza ilsintis.

 

Praktiškas pasirinkimas

Šiuo metu ypač populiaru rinktis baldus su papildomomis funkcijomis. Puikus tokio baldo pavyzdys – lova su patalynės dėže. Pasirinkus tokį baldą, miegamasis atrodo tvarkingiau, o maža patalpa atrodo erdvesnė. Miegamojo lovos su patalynės dėže gali būti naudojamos ir kitiems daiktams susidėti. Patogiausia rinktis baldus su pakeliamu čiužinio mechanizmu. Taip lova neužims daug vietos kambaryje, o naudotis ja bus paprasta. Dažniausiai į patalynės dėžę telpa vienas vidutinio dydžio lagaminas.

 

Kaip pasirinkti aukštį?

Ši ypatybė priklauso nuo individualių poreikių. Kuo lova aukštesnė, tuo statesnis sėdėjimo kampas ir tuo aukščiau yra čiužinys. Žema lova ypač patogi turint mažamečių vaikų. Žemi baldai nerekomenduojami nėščiosioms ar turintiems sveikatos sutrikimų. Tokiais atvejais daugiau komforto gali suteikti aukštesni baldai.